Chrudimské noviny Vedení města svolává architekty. Řešit by se měla dostavba Resselova náměstí v místech proluky u kostela

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vedení města svolává architekty. Řešit by se měla dostavba Resselova náměstí v místech proluky u kostela

Chrudim - Alibistická akce nerozhodných místních politiků nebo snaha o nalezení optimálního řešení situace na Resselově náměstí? Městští radní si teď schválili uspořádání workshopu architektů, z něhož by měla vzejít budoucí podoba centra města.

Architekti by se měli sejít už v říjnu a jednat o podobě centra města. Radnice tak chce alespoň formálně dostát slibu, z nějž plyne, že řešení potřebuje celé okolí Resselova náměstí a ne jen sportovní hala, jejíž plánovanou rekonstrukci město v současnosti odložilo na neurčito. Důvodem měl být jednak nedostatek peněz na nákladnou přestavbu, tak i chybějící koncepce rozvoje nejbližšího okolí. Ze šuplíku se tak opět podařilo vytáhnout pozapomenutý projekt stavby hotelu v místech parčíku na Resselově náměstí. Právě zde v minulosti stával dům, který celé náměstí uzavíral. Místo současné proluky měl zaujmout hotel. Ten by přitom postavil podnikatel Milan Kušta, jemuž se podařilo zrekonstruovat a přestavět třeba nedaleký bývalý katastrální úřad na bytový dům.

Kušta před deseti lety dokonce uspořádal architektonickou soutěž, z níž mimo jiné vzešel i známý „balík slámy“. Tedy moderní budova, která vyvolala u veřejnosti zděšení. Na Resselovo náměstí se prý vůbec nehodila. Radnice nakonec celý projekt uspala, ale v současnosti se k němu chce vrátit. Důvody tohoto rozhodnutí lze však jen domýšlet, protože město nemá peníze na opravu chodníků v lokalitě Nového města a jen s obtížemi by tak mohlo financovat třeba nákladnou přeložku komunikace, která vede přes Resselovo náměstí. Právě překládka silnice blíže k budově fary a Obchodního centra Balustráda je další z možností, jež se opět objevila na stole. Samotný Kušta je však k záměru radnice skeptický a se „zelenou“, která by mu umožnila hotel postavit, příliš nepočítá.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele jetozver
#3694 jetozver 13. Září 2015 - 16:03
Volný roh náměstí je třeba nechat volné, aby se tam mohla do 20 ti let postavit mešita ;-)))) . Jsem zvědavej zda to pochopí i ti architekti.
Obrázek uživatele karel1
#3695 karel1 13. Září 2015 - 23:12
Neboj oni jim na to zbourají kostel.Na příkaz z Bruselu.
Obrázek uživatele Zdena
#3697 Zdena 14. Září 2015 - 18:32
Nevím zda zbourají kostel, ale hlavně je to příšerný projekt. Pana Kuštu neznám,nejsem znalec moderny, ale opět skleněná krabice ve středu města? je to jen můj názor a nikomu ho samozřejmě nevnucuji.
Obrázek uživatele jetozver
#3705 jetozver 14. Září 2015 - 21:40
Ale to tam přece vůbec stát nemá. ..... o tom co by tam mohlo být se nikdy nerozhodlo.