Chrudimské noviny Pravidelná setkání veřejnosti se starostou se prý osvědčila, přesto z nich žádné veřejné výstupy nebudou

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Pravidelná setkání veřejnosti se starostou se prý osvědčila, přesto z nich žádné veřejné výstupy nebudou

Chrudim - Jedním z největších úspěchů městského zastupitele a učitele místní „lidušky“ Richarda Herbsta (ANO 2011) je zorganizování akce, která se pravidelně koná v budově Muzea. První středy v měsíci se zde lidé mohou vždy setkat se starostou města Petrem Řezníčkem (SNK-ED) a vyříkat si s ním, co je trápí.

Byl to právě Herbst, kdo se starostou Řezníčkem tato setkání vyjednal a posunul tak žebříček přímé demokracie i kontrolu politiků voliči o kousek dál. Přestože v případě Richarda Herbsta byly minulé roky poznamenány údajnou problematickou komunikací mezi ním a vedením města, nyní se časy podstatně změnily. Ne vše je ale tak idilické, jak by se mohlo zdát. Získat výstupy ze středečních jednání je stále nemožné a podle všeho se to jen tak nezmění. Alespoň to tvrdí právě Herbst, jenž je podle kuloárních zpráv vděčný starostovi za to, že z Měšťanské restaurace před lidmi neuteče.

Výsledky jednání k dohledání nebudou. První středa v měsíci - setkání s panem starostou, je setkáním občanů, které zajímá dění v naší krásné Chrudimi. Odpovědi na otázky lze získat přímo každou první středu v měsíci od 17 hodin v Měšťanské restauraci v Muzeu od pana starosty Petra Řezníčka. Pokud se snad někdo nemůže středy otázek a odpovědí zúčastnit, nechť směřuje svoje dotazy na některého z dvaceti sedmi zastupitelů a ti mu odpověď od pana starosty zajistí a budou ji tlumočit. Jestliže však lidé nenajdou svého zastupitele, ochotného se jejich otázkou zabývat, dávám k dispozci svůj mail,“ říká Herbst. Zkušenosti novinářů jsou ale takové, že na mailové dotazy odpovídá tento zastupitel jen tehdy, pokud se mu otázka zamlouvá a není namířena na nějaký Herbstův lapsus. Naposledy tak zcela ignoroval dotaz, v němž se Chrudimské noviny pokoušely zjistit, proč při Dnech hudby použil Herbst fotografie modelky bez jejího svolení.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#3717 Jokl 22. Září 2015 - 9:59
"Znenadání milovník filmů" Herbst ve své prostoduchosti dělá reklamu starostovi Řezníčkovi. Ten se směje, jak mu Babišův zastupitel Herbst dělá zdarma reklamu. Co na tom, že na setkání se starostou nikdo nechodí. Oba dva se zviditelnili a o to jde. Obnovu leťáku starosta kino-aktivistovi na půl slíbil, ale dříve než na to dojde, oba budou v důchodu:)
Obrázek uživatele Pavel
#3722 Pavel 23. Září 2015 - 0:04
Jokl: "Znenadání milovník filmů" Herbst ve své prostoduchosti dělá reklamu starostovi Řezníčkovi. Ten se směje, jak mu Babišův zastupitel Herbst dělá zdarma reklamu. Co na tom, že na setkání se starostou nikdo nechodí. Oba dva se zviditelnili a o to jde. Obnovu leťáku starosta kino-aktivistovi na půl slíbil, ale dříve než na to dojde, oba budou v důchodu:)
Zřejmě to pan Herbst dělá pro lidi a ne pro sebe.