Chrudimské noviny Strážníci zastavili soupravu s obřím tubusem, protože přejela na kruhové křižovatce u Kauflandu vysázené keře

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Strážníci zastavili soupravu s obřím tubusem, protože přejela na kruhové křižovatce u Kauflandu vysázené keře

Chrudim - V pondělí v 8.47 hodin volal na linku 156 místní občan, aby si postěžoval na špatné parkování vozidel před firmou Basf. Strážníkům tedy nezbylo, než jet situaci prověřit, a po třech minutách sem dorazili. Žádný dopravní přestupek tady ale neshledali a průjezdnost zdejší komunikace byla zachována.

Dvě minuty před polednem upozornila místní žena na podomního prodejce, který měl v domě čp. 857 v sídlišti Na Rozhledně nabízet lidem elektřinu. Přivolaná hlídka přijela na místo do dvou minut, vyslechla oznamovatelku, avšak žádného takového muže podle udaného popisu v domě ani v okolí nenašla.

Ve 14.32 hodin avizoval ženský anonym na tísňové lince 156 vozidla parkující v Revoluční ulici. Strážníci proto do ulice vyrazili a zjistili tady celkem tři takové přestupky. Majitelům aut nechali proto za stěračem parkovačku, aby si je předvolali do služebny na Resselově náměstí k jejich projednání.

Další stížnost na podomní prodejce dorazila na linku 156 ve 14.34 hodin od obyvatele domu čp. 679 v Pardubické ulici. A přestože sem strážníci přijeli během dvou minut, ani v tomto případě nebyli úspěšní, protože žádného podomního prodejce v okolí nenašli.

Ve 20.20 hodin se hlídka městské policie zaměřila během hlídkové činnosti na nesprávné parkování vozidel na Palackého třídě, zejména na vozidla trvale parkující na chodníku, která tak blokují nájezdy pro vozíčkáře. Výsledkem této kontroly byly ve 20.25 hodin dvě udělené parkovačky, jejichž prostřednictvím si strážníci předvolali provinilce k projednání dopravního přestupku do služebny Městské policie Chrudim ve Staré radnici na Resselově náměstí.
 
Ve 21.20 hodin strážníci zjistili, že při přepravě dvou obřích tubusů na větrné elektrárny došlo při průjezdu posledních dvou souprav k poškození kruhového objezdu u Kauflandu. Poslední souprava zde přejela vysázené keře. Hlídka proto soupravu zastavila a předala záležitost k vyřízení Skupině dopravních nehod Policie ČR v Chrudimi.
                         
V úterý v 04.42 hodin si místní občan stěžoval telefonicky na nesprávné parkování voozidel v Revoluční ulici. Strážníci sem tedy přijeli v 04.50 hodin situaci prověřit, ale žádný dopravní přestupek tady nezjistili a tak odsud zase odjeli.

Deset minut před šestou hodinou ranní upozornil místní občan na volně pobíhajícího velkého černého psa v místní části Markovice. Muž přitom projevil obavu o to, aby psa nesrazilo nějaké auto. Přivolaná hlídka přijela uvedené psa do Markovic hledat v 6.15 hodin, ale to už po něm nikde nebylo ani památky.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele P.Orka
#3723 P.Orka 23. Září 2015 - 8:09
"Při přepravě dvou obřích tubusů na větrné elektrárny došlo při průjezdu posledních dvou souprav k poškození kruhového objezdu u Kauflandu." - Tubusy se v Chrudimi vyrábí a zřejmě i vyrábět budou. Nebylo by proto rozumnější přizpůsobit těmto nadrozměrným nákladům i kruhové objezdy?
Obrázek uživatele kliĎas
#3724 kliĎas 23. Září 2015 - 13:59
Nedá mi nereagovat na první řádky vašeho příspěvku,že,, občan si postěžoval a strážníkům nezbylo''.Já myslím,že ví každý a je to i v pravidlech,že v zatáčkách a hlavně nepřehledných ,by se parkovat nemělo,kor když půl os. automobilu je ve vozovce.Navíc jaká je v této době tato silnice frekventovaná v obou směrech. Píši sem ale i z jiného důvodu.Místní občan volal v 6.47 hod a nikoli v 8.47 hod.Dále po dohodě s operátorkou MP jsem čekal na hlídku MP.Ta rozhodně na místě nebyla za TŘI minuty.Po telefonátu jsem vykouřil jednu cigaretu a dále čekal ještě min. 10 minut,ale hlídka nikde.Už jsem poté musel odjet do práce.Tak nevím,jestli MP dává vasí redakci takto zkreslené informace,nebo si tam píšete,co vás napadne.Jinak na MP jsem se představil svým jménem,tedy příjmením.
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#3725 Roman Zahrádka 23. Září 2015 - 14:14
kliĎas: Nedá mi nereagovat na první řádky vašeho příspěvku,že,, občan si postěžoval a strážníkům nezbylo''.Já myslím,že ví každý a je to i v pravidlech,že v zatáčkách a hlavně nepřehledných ,by se parkovat nemělo,kor když půl os. automobilu je ve vozovce.Navíc jaká je v této době tato silnice frekventovaná v obou směrech. Píši sem ale i z jiného důvodu.Místní občan volal v 6.47 hod a nikoli v 8.47 hod.Dále po dohodě s operátorkou MP jsem čekal na hlídku MP.Ta rozhodně na místě nebyla za TŘI minuty.Po telefonátu jsem vykouřil jednu cigaretu a dále čekal ještě min. 10 minut,ale hlídka nikde.Už jsem poté musel odjet do práce.Tak nevím,jestli MP dává vasí redakci takto zkreslené informace,nebo si tam píšete,co vás napadne.Jinak na MP jsem se představil svým jménem,tedy příjmením.
Dobrý den, Kliďasi, vycházím z informací, které poskytují svodky událostí MP Chrudim. Nemám možnost si jiným způsobem ověřit podrobnosti - jako například, že jste si stihl vykouřit cigaretu a dál musel čekat ještě asi deset minut do příjezdu hlídky, natož znát Vaše příjmení, proto i označení místní občan. Každopádně je dobře, že znám skutečnou dojezdovou rychlost strážníků i z jiného pohledu, než z podkladů, které dostávám k dispozici. Za to Vám děkuji a budu žádat vysvětlení.
Obrázek uživatele karel1
#3726 karel1 23. Září 2015 - 15:30
Vím,že je to jen upoutávka,ale to co máte v přehledu na fotce není tubus.
Obrázek uživatele platek
#3730 platek 24. Září 2015 - 5:58
No to bude asi tim ze sluzba strazniku je jestli se nepletu od 7:00 do 19:00 tak normalni clovek si z toho usoudi proc nedorazili za 3min. Jinak pan je hnusnej praskač nic víc!!!
Obrázek uživatele kliĎas
#3731 kliĎas 24. Září 2015 - 8:25
Roman Zahrádka: Dobrý den, Kliďasi, vycházím z informací, které poskytují svodky událostí MP Chrudim. Nemám možnost si jiným způsobem ověřit podrobnosti - jako například, že jste si stihl vykouřit cigaretu a dál musel čekat ještě asi deset minut do příjezdu hlídky, natož znát Vaše příjmení, proto i označení místní občan. Každopádně je dobře, že znám skutečnou dojezdovou rychlost strážníků i z jiného pohledu, než z podkladů, které dostávám k dispozici. Za to Vám děkuji a budu žádat vysvětlení.
Dobrý den pane redaktore,tím,že jsem psal o té cigaretě a 10eti minutách vím samozřejmě,že to nemůžete vědět a to příjmení také ne a ani to v tomto případe není to důležité.Další odpověď už budu směřovat ,,plátkovi''na tu jeho reakci. Přeji hezký den
Obrázek uživatele kliĎas
#3732 kliĎas 24. Září 2015 - 13:32
platek: No to bude asi tim ze sluzba strazniku je jestli se nepletu od 7:00 do 19:00 tak normalni clovek si z toho usoudi proc nedorazili za 3min. Jinak pan je hnusnej praskač nic víc!!!
Tak teď opravdu nevím Plátku a jsem na rozpacích.Začnu tím,tou službou MP.Já myslel,že mají službu 24 hod a ne,že jim v 19.00 padla.V tom mám vskutku rezervy.Ale o to nejde. Hlavní věc teď už je,proč MP dává redakci CHN mylné,ne-li lživé informace. Jestli toho MP polovinu vymyslí,tak poťeš ,,pánbů''.Takže,já mám pravdu,oni si lžou a za to jsem pro vás ,,HNUSNEJ PRÁSKAČ''.To fakt nechápu??!! Dále si myslím,že by se o toto měl zajímat i velitel MP.Též bych k tomuto očekával i vysvětlení. Jinak v tom inkriminovaném místě u ,,Basfu''byla zřejměnáprava zjednána a to hlavně šlo. Jinak přeji hezký zbytek dne
Obrázek uživatele platek
#3737 platek 26. Září 2015 - 5:30
kliĎas: Tak teď opravdu nevím Plátku a jsem na rozpacích.Začnu tím,tou službou MP.Já myslel,že mají službu 24 hod a ne,že jim v 19.00 padla.V tom mám vskutku rezervy.Ale o to nejde. Hlavní věc teď už je,proč MP dává redakci CHN mylné,ne-li lživé informace. Jestli toho MP polovinu vymyslí,tak poťeš ,,pánbů''.Takže,já mám pravdu,oni si lžou a za to jsem pro vás ,,HNUSNEJ PRÁSKAČ''.To fakt nechápu??!! Dále si myslím,že by se o toto měl zajímat i velitel MP.Též bych k tomuto očekával i vysvětlení. Jinak v tom inkriminovaném místě u ,,Basfu''byla zřejměnáprava zjednána a to hlavně šlo. Jinak přeji hezký zbytek dne
Jstebto nepochopil :-) od 7:00-19:00 a pak 19:00 - 7:00 stejne jako u policie jestli se nepletu a z toho kazdemu rozumnemu cloveku plyne ze to bide chvilku trvat po ranu než se vystřídají služby, koneckonců jako všude jinde. A na nejake zaparkovane auto ktere jste napraskal :-) nevidím duvod spěchat :-) sbohem
Obrázek uživatele kliĎas
#3739 kliĎas 26. Září 2015 - 11:20
platek: Jstebto nepochopil :-) od 7:00-19:00 a pak 19:00 - 7:00 stejne jako u policie jestli se nepletu a z toho kazdemu rozumnemu cloveku plyne ze to bide chvilku trvat po ranu než se vystřídají služby, koneckonců jako všude jinde. A na nejake zaparkovane auto ktere jste napraskal :-) nevidím duvod spěchat :-) sbohem
Plátku,vůbec nevíš a nechápeš,co jsem chtěl říct.Když nevíš o co jde,tak sem raději nic nepiš.MP dala redakci CHN jiné informace tak mně zajímá proč. Anebo už mně to asi ani nezajímá.Ty diskuse jsou tady stejně k ničemu.
Obrázek uživatele platek
#3741 platek 27. Září 2015 - 6:02
kliĎas: Plátku,vůbec nevíš a nechápeš,co jsem chtěl říct.Když nevíš o co jde,tak sem raději nic nepiš.MP dala redakci CHN jiné informace tak mně zajímá proč. Anebo už mně to asi ani nezajímá.Ty diskuse jsou tady stejně k ničemu.
To asi proto udavači, protoze jim je hovno po tom. A kdyz jim MP neco posle tak vedi stejnw prd jestli to je pravda a nebo ne. Navic za CH.bulvar bych ruku do ohně nedal, ze si neco poupravi podle toho jak se jim to libi. :-)