Chrudimské noviny Cyklostezka do Slatiňan je plná puklin, chrudimští úředníci ale namítají, že na vině je slatiňanská radnice

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Cyklostezka do Slatiňan je plná puklin, chrudimští úředníci ale namítají, že na vině je slatiňanská radnice

Chrudim - Oblíbená a hojně využívaná cyklostezka podél řeky Chrudimky ve směru na Slatiňany přidělává nyní vrásky na čele především těm, kdo se zde rádi prohánějí na kolečkových bruslích. Na několika místech se tady totiž objevily pukliny, které zapříčiňují nepříjemné nehody sportovců.

Miroslav Sobotka je jedním z těch, kdo zde okusili tvrdost asfaltu a vinou zdeformovaného povrchu se na kolečkových bruslích vyboural. Kdo za to může? Úředníci Městského úřadu Chrudim ústy šéfa Odboru investic tvrdí, že na vině jsou sousední Slatiňany, které svou část cyklostezky prý neudržují. Chtěl bych se přimluvit za opravu povrchu cyklostezky z Chrudimě do Slatiňan. Je samá puklina od kořenů stromů. Pro kolečkové brusle přímo nebezpečná! V sobotu při jízdě na inline bruslích jsem o takovou puklinu zakopl. Následoval pád s četnýmimi odřeninami a vyraženým zubem,“ popisuje svoji zkušenost Miroslav Sobotka.

Město Chrudim vlastní stezku z Chrudimi proti proudu až po jez za Janderovem, ta je bez puklin. Část s puklinami je ve vlastnictví města Slatiňany, jemuž podnět předáme,“ říká Pecina. Na místě samotném je ale jasné, že zde úředník nejspíše dlouho nebyl. Také cyklostezka ve vlastnictví města Chrudim je mnohde popraskaná a plná puklin, do nichž se pohodlně vejde kolečko in-line bruslí.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Pavel
#3758 Pavel 30. Září 2015 - 0:24
Zeptejte se pana Peciny, zda tu vůbec někdy byl.
Obrázek uživatele jetozver
#3761 jetozver 30. Září 2015 - 6:11
Jak říkám chce to tu čepici ; -)))
Obrázek uživatele martin66
#3762 martin66 30. Září 2015 - 9:08
zlatě dokud tam, žádný asfalt nebyl - chodci a cyklisti se vždy srovnali, bohužel bruslaři, kteří si do uší vrazí špunty a nepřemýšlí o tom, že tam nejsou sami, jsou pro takto úzkou stezku jen zlem...
Obrázek uživatele Bleeer
#3764 Bleeer 30. Září 2015 - 15:24
martin66: zlatě dokud tam, žádný asfalt nebyl - chodci a cyklisti se vždy srovnali, bohužel bruslaři, kteří si do uší vrazí špunty a nepřemýšlí o tom, že tam nejsou sami, jsou pro takto úzkou stezku jen zlem...
Máte pravdu jen z poloviny - ano, dokud tam nebyl asfalt, nebyli tam bruslaři. Bohužel ale i bez nich je dnes stezka frekventovanější, než byla dřív, a to zejména v odpoledních hodinách. Házet tedy vinu na bruslaře je jako tvrdit, že za nárůst počtu dopravních nehod mohou auta ze západu, neboť dokud zde jezdila jen auta z tuzemska nebo zemí RVHP, byla nehodovost znatelně nižší.
Obrázek uživatele martin66
#3765 martin66 30. Září 2015 - 15:40
hazet vinu za odreniny, na vyasfaltovanou stezku, která nemá a ani nemůže mít parametry kvalitní asfaltové silnice mi připadá dost legrační. Vidím to asi takhle - když jedu na brusle, tak přemýšlím kudy a pokud je povrch nad mé síly, tak tam nelezu.
Obrázek uživatele jetozver
#3766 jetozver 30. Září 2015 - 16:00
Ten úsek o němž se bavíte je Slatinan
Obrázek uživatele slava
#3768 slava 30. Září 2015 - 16:34
Je otázkou, zda tam bruslaři vůbec mají co dělat. Za mých mladých let sloužila tato tehdy štěrková cesta cyklistům a pěším.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#3771 Zbyněk Kotúč 30. Září 2015 - 22:19
V článku padla otázka "Kdo za to může?" Inu, za špatný stav povrchu stezky může její vlastník, za vyražený zub může jezdec, který nepřizpůsobil styl jízdy stavu a povaze vozovky/stezky. Suma sumárum - škoda jen, že místo Sobotky Miroslava si tam nerozbil hubu Sobotka Bohuslav. V takovém případě bychom se opravy povrchu stezky dočkali zajisté velmi brzy :-).