Chrudimské noviny Vznikne v Dašické ulici bypass do Poděbradovy ulice a odbočovací pruh? Odbouralo by to tvořící se kolony aut

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vznikne v Dašické ulici bypass do Poděbradovy ulice a odbočovací pruh? Odbouralo by to tvořící se kolony aut

Chrudim - Dokončení a otevření Dašické ulice se blíží a spolu s předáním první části městského obchvatu se může objevit i vážný problém, na který řada odborníků dlouho dopředu upozorňovala. Hlavní příjezdovou komunikací do města se totiž stane právě silnice lemující místní „slepičárnu“.

Vedení města se dnes „modlí“, aby předání Dašické ulice proběhlo podle schváleného harmonogramu. Pokud se nepodaří silničářům dodržet termín, který se už jednou prodlužoval, bude Chrudim doslova nedobytná ze všech stran a už tak nadávající řidiči budou muset hledat nové příjezdové cesty. Nejzazším termínem pro předání Dašické ulice řidičům je přitom 30. říjen.

Dopravní komise rady města, která je poradním orgánem městských radních, doporučila už v září vrcholným politikům města řešení, které by po otevření Dašické ulice mělo alespoň částečně této komunikaci odlehčit a předejít tak tvoření kolon. Řešením by podle členů komise mohlo být vytvoření dvou jízdních pruhů ve směru od železničního přejezdu ke kruhovému objezdu u prodejny Lidl. Členové komise proto doporučili vytvořit studii, kde by se měl objevit třeba bypass do Poděbradovy ulice a pruh pro odbočení vpravo. Pro tuto variantu odlehčení dopravě se vyjádřili všichni přítomní členové komise a své závěry předali městským radním.

red

Reklama

Obrázek uživatele hel
#3814 hel 8. Říjen 2015 - 13:09
Tomu nerozumím. Od Pardubic už nebude možné přijet po nynější hlavní ( kolem městského parku)?
Obrázek uživatele slava
#3819 slava 8. Říjen 2015 - 17:04
hel: Tomu nerozumím. Od Pardubic už nebude možné přijet po nynější hlavní ( kolem městského parku)?
Ne, sjezd u Medlešic bude minimálně půl roku zavřený.
Obrázek uživatele reganam
#3833 reganam 11. Říjen 2015 - 20:20
Radnice si v klidu nechala vypustit napojení Chrudimi na obchvat ulicí Pardubickou u Medlešic. Nyní snad radní konečně pochopili, že je to průšvih a začali křižovatku ve směru na Pardubice prosazovat. Pak mi ale naprosto uniká, k čemu by byl nějaký bajpás....
Obrázek uživatele hel
#3837 hel 12. Říjen 2015 - 10:46
Dá se někde najít, jak vlastně bude řešena doprava po spuštění obchvatu? Někde jsem před časem snad četla, že Pardubickou ulicí se bude z Chrudimi jen vyjíždět.
Obrázek uživatele H13
#3838 H13 12. Říjen 2015 - 11:49
Možná nejpravděpodobnější varianta je, že se ponechá stávající komunikace, která by mohla sloužit jako sjezd z obchvatu u medlešic směrem do chrudimi. Ta ale není zanesena v územním plánu a nejspíše bude přehrazena, proto bude jediným dosavadním napojením na obchvat křižovatka na dašické, popřípadě jezdit po staré silnici přes medlešice -> mikulovice ...
Obrázek uživatele Zdena
#3841 Zdena 12. Říjen 2015 - 21:02
Zdravím,chlapi vysvětlete mně prosím, jak se tedy bude jezdit do Pce a z Pce? Já už jsem z toho fakt blbá. Díky
Obrázek uživatele hel
#3842 hel 12. Říjen 2015 - 23:39
Zdena: Zdravím,chlapi vysvětlete mně prosím, jak se tedy bude jezdit do Pce a z Pce? Já už jsem z toho fakt blbá. Díky
Nápodobně :-)
Obrázek uživatele jetozver
#3843 jetozver 13. Říjen 2015 - 5:03
No někdo pojede busem, jiný vlakem a mnozí autem. Málo lidí pojede kolmo. To je k tomu jak. ;-) No a ke kudy ??? Cr -PCE a obráceně se 100 % bude dát jezdit kolem Schellu čili slepicarny, dále kolem Kaufu a z PCE by se snad mělo od začátku dát přijet i po Pardubické ul. ( stávající nejčastější prijezd). V budoucnu se touto cestou snad i bude dát jet CR-PCE. To ale nebude hned od 1.1.2016.předpokládá se prý min 1/2 roku a dosud to není na 100% jisté. Tak to chápu já.