Chrudimské noviny Parkují v ulici Čs. armády bezohlední řidiči, kteří lidem znemožňují vyložit nákupy? Místní si stěžují, že ano

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Parkují v ulici Čs. armády bezohlední řidiči, kteří lidem znemožňují vyložit nákupy? Místní si stěžují, že ano

Chrudim - Diskuse o probíhající rekonstrukci lokality pod nádražím spolu s tím, jak úpravy postupují, nekončí. Naopak, jak mizí parkovací místa, začíná být stále více jasné, že počet nových stání zdaleka nebude v takovém počtu, jak by si místní představovali, a tak jim dochází trpělivost.

Ukázkový příkladem má být i ulice Čs. armády, kde se prý redukce parkovacích míst projevuje nejvíce. „I když dosud není rekonstrukce ulice Čs. armády hotová, osobní auta začala už parkovat podél chodníku od křižovatky u hotelové školy směrem k nádraží. Některá auta zde parkují i několik dní, a ta, která zaparkují před vchodovými dveřmi jednotlivých domů, blokují zde bydlícím občanům možnost zastavit tu na vyložení či složení nákladu, nastoupení a vystoupení invalidních osob, případně vynesení objemnějších věcí. A co je nejhorší, hrozí zde i možnost, že nebude mít kde zastavit ani sanita první pomoci. Nemělo by být proto parkování přímo před vchodovými dveřmi obytných domů zakázáno, nebo alespoň omezeno na pouhé zastavení, případně označeno jako vyhrazené pro majitele vozidla v daném domě bydlícího?“ ptá se Stanislav Štastný z ulice Čs. armády.

Město zde prý nechalo vybudovat maximum parkovacích míst. Přibýt by k nim měl také plácek u nádraží Českých drah.  Foto: Chrudimské noviny

Vedoucí Odboru investic MěÚ Chrudim Petr Pecina připouští, že město čelí tlaku, který zapříčinily právě změny v rozvržení parkovacích míst. „Vzhledem k tomu, že je v ulici Čs. armády velký tlak na parkování, bylo vybudováno co nejvíc veřejných parkovacích míst. Všechna navrhovaná řešení by počet míst snížila,“ říká Pecina. Chrudimské noviny se této problematice budou ještě věnovat v podrobnějším materiálu, který se zaměří právě na porovnání počtu parkovacích míst před rekonstrukcí a po ní.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Zdena
#3848 Zdena 13. Říjen 2015 - 17:55
Tak to bych si panu Šťastnému dovolila oponovat. Bydlela jsem tam mnoho let a zaparkovat bylo umění, ale donést nákup domů nikoliv. Invalidní spoluobčané mají svá místa označena.Domnívám se, že zaparkovaná místa nikoho neomezují, někteří přijedou a zase odjedou, ti co tam bydlí mají aspoň kde stát své miláčky.
Obrázek uživatele Pavel
#3849 Pavel 13. Říjen 2015 - 18:09
Další případ rekonstrukce, kdy vedení města je zcela mimo potřeby lidí.
Obrázek uživatele karel1
#3854 karel1 13. Říjen 2015 - 19:09
Už jste viděli,že město něco krom svých kamarádů udělalo něco pro lidi?
Obrázek uživatele Pavel
#3855 Pavel 13. Říjen 2015 - 19:10
karel1: Už jste viděli,že město něco krom svých kamarádů udělalo něco pro lidi?
Já teda ne.
Obrázek uživatele karel1
#3856 karel1 13. Říjen 2015 - 19:16
Zajděte se podívat jak zprasují chodník na křižovatce ulice Na Valech a V Tejnecku a vraždí zeleň. Jen kvůli pár prasácky se chovajících rodičů vozící líné zadky dětí do školky. Proč jim raději neumožní vjezd rovnou autem do školky aby se moc neunavili.To asi proto, že tam chodili děti jednoho radního.
Obrázek uživatele Pavel
#3857 Pavel 13. Říjen 2015 - 19:23
karel1: Zajděte se podívat jak zprasují chodník na křižovatce ulice Na Valech a V Tejnecku a vraždí zeleň. Jen kvůli pár prasácky se chovajících rodičů vozící líné zadky dětí do školky. Proč jim raději neumožní vjezd rovnou autem do školky aby se moc neunavili.To asi proto, že tam chodili děti jednoho radního.
Já na tohle mám speciální recept - píši maily některým zastupitelům, ať to řeší.
Obrázek uživatele karel1
#3858 karel1 13. Říjen 2015 - 19:33
Ti nemají zájem s občanem jednat, to už jsem poznal. Oni totiž prý nemají povinnost občany informovat .Proto se přece nenechali zvolit.
Obrázek uživatele Pavel
#3859 Pavel 13. Říjen 2015 - 19:39
karel1: Ti nemají zájem s občanem jednat, to už jsem poznal. Oni totiž prý nemají povinnost občany informovat .Proto se přece nenechali zvolit.
Podle mě mají a mně alespoň někteří na mail vždy reagují, někteří i obratem.
Obrázek uživatele karel1
#3860 karel1 13. Říjen 2015 - 19:48
to ano ale tím to končí pod kobercem. Jo teda na velice málo světlých vyjimek. Ale teda fakt pár.
Obrázek uživatele Pavel
#3861 Pavel 13. Říjen 2015 - 19:56
Je bohužel smutná pravda, že odpovídají spíš ti z opozice. Z koalice jen jeden.