Chrudimské noviny Město začne hledat nového kronikáře, který by v této funkci nahradil od začátku příštího roku oblíbeného Ivo Šulce

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město začne hledat nového kronikáře, který by v této funkci nahradil od začátku příštího roku oblíbeného Ivo Šulce

Chrudim - Poté, co byl bývalý ředitel Okresního státního archivu Chrudim Ivo Šulc "převelen" a stal se šéfem nadřízeného archivu v Zámrsku, rezignoval v souvislosti s touto změnou také na funkci kronikáře města. Radnici tak nyní nezbývá, než vypsat na místo nového kronikáře výběrové řízení.

O obsazení místa kronikáře jednala na svém posledním zasedání městská rada, které právě vypsání výběrového řízení na nového kronikáře doporučila letopisecká komise městského zastupitelstva. Přestože bude Ivo Šulc plnit povinnosti výplývající z této funkce až do konce letošního roku, bude třeba vybrat urychleně jeho nástupce, jemuž by Šulc veškerou agendu předal a „zasvětil“ ho do tajů této nezvyklé profese. Do 21. prosince by tak letopisecká komise měla předložit radě města jméno nového správce městské kroniky, jenž do ní bude zapisovat všechny důležité události.

Jaké jsou podmínky výběrového řízení? Mělo by jít o Chrudimáka s vysokoškolským vzděláním. Přednost dostanou samozřejmě historici, kteří se právě na dějiny města specializují. Kronikář musí být také publikačně a stylisticky zdatný a morálně bezúhonný. Měl by znát místní poměry a rovněž se předpokládá schopnost pořádat diskuse a veřejné přednášky. Fotit a pracovat na počítači by také nemělo dělat zájemcům o toto místo potíže. Přihlášky lze doručovat členům komise do 23. listopadu.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele jetozver
#3888 jetozver 22. Říjen 2015 - 7:14
Jo hledá se Superman klonovaný s Ferdou mravencem a Karlem Čapkem. To bude maličkost. Možná by mohl Málek. ....... času má dost a alespoň by to dal do pucu. ;-)))))))