Chrudimské noviny Radní města rozhodli, že bude nově zpoplatněno parkování v Hradební ulici za obchodním centrem Balustráda

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Radní města rozhodli, že bude nově zpoplatněno parkování v Hradební ulici za obchodním centrem Balustráda

Chrudim - Jedno z posledních „slepých“ míst, kde mohli řidiči prakticky v centru města bezplatně odstavit své auto, v brzké době zmizí. Pondělní zasedání městské rady mělo totiž na svém programu mimo jiné i zpoplatnění parkování v Hradební ulici.

Původně byl zdejší odstavný pruh využíván k parkování určen pro vozidla čekající na příjezd k podzemnímu parkovišti v obchodním centru Balustráda. Protože se tu ale fronty netvoří, rozhodli se někteří šoféři využít pruh k parkování a obejít tak nutnost zaplatit si stání přímo na Resselově náměstí. Tato možnost jim nyní skončí. Město se rozhodlo zavést zde placené parkování stejně jako třeba na nedalekém Školním náměstí.

Uvedené místo není však zdaleka jediné, které lze v centru využít k bezplatnému stání. Pravidelně se tak objevují auta třeba na plácku za kostelem Nanebevzetí Panny Marie, kde je část sice vyhrazena pro majitele povolení, místa ležící u domu s pečovatelskou službou slouží ale jako bezplatné parkoviště.

red

Reklama

Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3915 ŠIMŠÁK 23. Říjen 2015 - 23:09
Tak je to spravne, tak to ma byt....zpoplatnit vše do cca 500 metrů od služebny MP aby to měli kousek a mohli inkasovat. Jinak mě to připadá, že do ostatních koutů Chrudimi jezdí jen na udání.Ale tady? Tady to mají JISTÉ. Každý den najezdím po našem městě, v rámci své profese, spoustu kilometrů a denně vidím mraky přestupků jak na silnicích, tak mimo. Ale třeba radar vidím jen nad náměstím!!!! Místo aby byl třeba v Topolské kde by to byly přímo žně. Jenže jak říkám 500 m a dost...
Obrázek uživatele pejskar
#3918 pejskar 24. Říjen 2015 - 13:34
Podle mě by bylo potřeba zpoplatnit nebo aspoň zakázat parkování v Havlíčkově ulici od světelné křižovatky až téměř k divadlu i obráceně,protože se tu s problémy setkávají dvě protijedoucí vozidla....a myslím,jestli není zakázán průjezd kolem Pečováku!!!!