Chrudimské noviny Zdravé a chutné potraviny z mléka a hovězího masa přiváží do Chrudimi dodávky středočeských farmářů

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Zdravé a chutné potraviny z mléka a hovězího masa přiváží do Chrudimi dodávky středočeských farmářů

Chrudim - Kvalita potravin je věcí, kterou v současné době řeší prakticky každý. Nemusí přitom jít pouze o uzeniny plněné sójou nebo „oživované“ hnijící maso v supermaketech. Ve městě se proto v reakci na poptávku objevil automobil s nabídkou kvalitních mléčných výrobků. Jde přitom o službu jinde nevídanou.

Dodávka označená nápisem „Mléko z farmy“ si rychle získala své příznivce a lidé zde nakupují jak zmiňované mléčné výrobky, tak i nově výrobky z hovězího masa, které je v biokvalitě. Cena za kvalitní potraviny je sice řádově o něco vyšší než cena v běžném supermarketu, kupující mají ale jistotu původu a také nezávadného složení takové potraviny. Většina kupujících si také pochvaluje chutnost a vzhled jídla, jehož konzumaci už třeba před lety vzhledem k diskutabilní supermarketové kvalitě odvykli. 

Jak vlastně projekt, jenž zcela obchází běžnou distribuční síť, vznikl? Celý projekt Mléko z farmy byl založen na konci roku 2010 středočeskými farmáři Stanislavem Němcem a Janem Millerem. Impulsem pro vytvoření takové služby byl neustále se zvyšující tlak ze strany supermarketů na drobné dodavatele a výrobce a také fakt, že výrobce samotný nemá pod kontrolou, jak bude výrobek skladován a jakým způsobem prodáván koncovým zákazníkům. Systém prodeje, který využívá naše služba Mléko z farmy, umožňuje mít pod kontrolou nejen celou výrobu, ale také i cestu výrobků z mlékárny až k zákazníkům. V listopadu roku 2010 tedy vyjela z mlékárny v Radonicích první mléčná dodávka v té době pouze se třemi výrobky, a to selským mlékem a balkánským a selským sýrem. Od začátku roku 2011 se pak začal pomalu rozrůstat nejen vozový park, ale také šíře sortimentu. V roce 2014 získala mlékárna ocenění Firma roku 2014 ve Středočeském kraji a spolu s dalšími krajskými vítězi postoupila do celostátního finále,“ uvádějí o své firmě její zakladatelé Stanislav Němec a Jan Miller.

Jednoznačnou výhodou nákupu od prvovýrobce je nejen zmiňovaná jistota původu potraviny, ale také řada výjimečných služeb, o nichž si v běžném obchodě může kupující nechat jen zdát. Zájemci se tak mohou třeba zaregistrovat a následně obdrží SMS zprávu v okamžiku, kdy dodávka s výrobky opustí statek. Rovněž v případě neočekávaných komplikací budou potenciální zákazníci informováni prostřednictvím krátké textové zprávy. „Jak už bylo zmíněno, tak naše služba funguje na principu přímého prodeje přímo z chladících dodávek. Každá z našich dodávek má pro každý den (od pondělí do soboty) přesně daný jízdní řád, neboli trasu, který obsahuje zastávky, na kterých v daný čas probíhá prodej samotný. Zákazník si tedy pouze vybere tu zastávku, která mu vyhovuje nejvíce a v daný čas si u naší dodávky nakoupí. Není potřeba si nic objednávat, stačí přijít a nakoupit,“ upřesňují sedláci Němec a Miller. Dodávka s potravinami přijíždí do Chrudimi každý čtvrtek. Prodejní místa v samotné Chrudimi a Pardubicích naleznete v příloze pod textem.

a

Příloha: 
Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Bob
#3930 Bob 31. Říjen 2015 - 10:49
Tak pozdrav pro sedláky Němce a Millera. Nabídka to je možná skvělá, ale ty časy prodeje jsou ještě lepší.
Obrázek uživatele Zdena
#3932 Zdena 31. Říjen 2015 - 11:37
Bob: Tak pozdrav pro sedláky Němce a Millera. Nabídka to je možná skvělá, ale ty časy prodeje jsou ještě lepší.
Jo pro mamky na mateřské a důchodce. Když pracuji od 7 - 15 hod nechytám se. Chtěla jsem napsat, že jsem je zde ještě neviděla auž vím proč.
Obrázek uživatele P.Orka
#3933 P.Orka 31. Říjen 2015 - 12:27
Neznám kvalitu nabízeného zboží. Co mě ale spolehlivě vytočí je reklama založená na pomlouvání konkurence. Potom už ani nemám chuť nabízené zboží ochutnat :-(
Obrázek uživatele koala
#3935 koala 31. Říjen 2015 - 16:49
P.Orka: Neznám kvalitu nabízeného zboží. Co mě ale spolehlivě vytočí je reklama založená na pomlouvání konkurence. Potom už ani nemám chuť nabízené zboží ochutnat :-(
To je dobře. Někdo ten humus od Babiše jíst musí.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#3937 Tomáš Velendorf 31. Říjen 2015 - 18:52
Tak hlavně při pohledu na ten jízdní řád a dané zastávky, to vypadá spíše na shazovaní těch domácích produktů přímo z helikoptéry, než na jejich rozvoz dodávkou.
Obrázek uživatele Bleeer
#3938 Bleeer 31. Říjen 2015 - 19:22
Tomáš Velendorf: Tak hlavně při pohledu na ten jízdní řád a dané zastávky, to vypadá spíše na shazovaní těch domácích produktů přímo z helikoptéry, než na jejich rozvoz dodávkou.
Vy snad nevěříte tomu, že se dá v poledne projet s dodávkou z Rozhledny do Malecké za 5 minut?? :) Co se týče mléčných výrobků - opravdu čerstvé mají Víškovi na Lipině: http://www.penzionlipina.cz/mlecne-vyrobky.html (a je to lokální).
Obrázek uživatele Jokl
#3951 Jokl 2. Listopad 2015 - 9:10
Naše babi tam chodí a velká spokojenost. Hlavně ty párky a děti milujou pribiňák.