Chrudimské noviny Martin Málek ztratil o dům v Poděbradově ulici zájem a nekoupí ho. Bude tedy vypsáno další výběrové řízení

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Martin Málek ztratil o dům v Poděbradově ulici zájem a nekoupí ho. Bude tedy vypsáno další výběrové řízení

Chrudim - Dlouhé dva roky trvala přetahovaná o městský dům v Poděbradově ulici, který v té době „vesele“ dál chátral. Slatiňanský podnikatel Martin Málek, jenž měl o městskou nemovitost zájem, zde totiž chtěl vybudovat prodejnu potravin a zmrzliny. Nyní je ale zřejmé, že z toho nic nebude.

Radnice si sice dala podmínku, že vítězem výběrového řízení se stane ten, kdo za neudržovaný dům nabídne nejvyšší cenu, což Málek splnil. Nabídl totiž cenu necelé tři miliony korun, což mu pohodlně stačilo na vítězství. Další podmínkou k uzavření kupní smlouvy však bylo vypracovat projektovou dokumentaci k připravované rekonstrukci a na jejím základě získané stavební povolení. A právě to úspěšné dokončení transakce zastavilo. Martin Málek tvrdí, že hlavním problémem bylo vyřešení zásobování potravin u velmi frekventované komunikace, jakou Poděbradova ulice je. Po otevření první části obchvatu se zde provoz ještě více zahustí, protože vinou lajdáctví a arogance bývalého vedení radnice zmizel z projektu obchvatu sjezd u místní části Medlešice. Veškeré zásobování průmyslových zón se tak bude dít právě prostřednictvím Poděbradovy a následně Pardubické ulice, na níž se auta napojí z hlavního přivaděče do města, jehož funkci má plnit Dašická ulice.

Další kolo prodeje ostudně zanedbaného domu, v němž kdysi bydlela rodina Karla Pippicha, musí nejprve schválit městští zastupitelé na svém pondělním zasedání.  Foto: Chrudimské noviny

Situaci se nepodařilo vyřešit ani po konzultaci s Odborem dopravy MěÚ Chrudim a Policií České republiky. Na místě se pokoušel Málkovi pomoci i starosta města Petr Řezníček (SNK-ED). Bohužel, nyní dorazila na radnici informace, že Potraviny Málek už dále o koupi domu neusilují a městským zastupitelům tak nezbývá, než vypsat nové výběrové řízení. To předpokládá prodej domu za cenu minimálně dva miliony sedm set tisíc korun. Vítězem pak bude opět ten, kdo nabídne nejvyšší sumu.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele CML
#4120 CML 8. Prosinec 2015 - 12:30
Hodilo by se říci aspoň v jedné větě mimo téma, že se jedná o historicky zajímavý dům. Už jen z toho pohledu, že v něm bydlela rodina Karla Pippicha (1857 - 1934).
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#4121 Roman Zahrádka 8. Prosinec 2015 - 13:14
CML: Hodilo by se říci aspoň v jedné větě mimo téma, že se jedná o historicky zajímavý dům. Už jen z toho pohledu, že v něm bydlela rodina Karla Pippicha (1857 - 1934).
Máte naprostou pravdu a údaj doplníme. Mějte hezký den!
Obrázek uživatele CML
#4122 CML 8. Prosinec 2015 - 15:08
Roman Zahrádka: Máte naprostou pravdu a údaj doplníme. Mějte hezký den!
Za málo. Dělá to pak dům resp. článek zajímavější :) Jinak to časové rozpětí se týká obývání domu jeho rodinou. Kája zemřel už v roce 1921. To jen tak pro zajímavost. Je škoda jak dopadl tento kdysi nádherný dům se spoustou živnostníků. Zasloužil by si rozhodně větší péči, kor když je tak na očích u hlavní cesty a autobusové zastávky. I vám hezký den!
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#4123 Roman Zahrádka 8. Prosinec 2015 - 16:02
CML: Za málo. Dělá to pak dům resp. článek zajímavější :) Jinak to časové rozpětí se týká obývání domu jeho rodinou. Kája zemřel už v roce 1921. To jen tak pro zajímavost. Je škoda jak dopadl tento kdysi nádherný dům se spoustou živnostníků. Zasloužil by si rozhodně větší péči, kor když je tak na očích u hlavní cesty a autobusové zastávky. I vám hezký den!
Naprosto s Vámi souhlasím a ještě jednou děkuji za upozornění.
Obrázek uživatele Pavel
#4129 Pavel 9. Prosinec 2015 - 19:53
Je škoda, že takový hezký dům chátrá.