Chrudimské noviny Chrudimský zpravodaj vyšel v novém. Ve funkci redaktorů se budou realizovat tiskoví mluvčí Drašnarová a Prokopec

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chrudimský zpravodaj vyšel v novém. Ve funkci redaktorů se budou realizovat tiskoví mluvčí Drašnarová a Prokopec

Chrudim - Všichni obyvatelé města si teď nemohli nevšimnout, že jim do schránek dorazil něco barevného a zcela nového. Nejedná se o reklamní leták informující o posledních slevách v oblíbeném supermarketu, ale o zbrusu nový Chrudimský zpravodaj.

Již během posledního jednání městského zastupitelstva šéfka Finančního odboru MěÚ Hana Vránová tajemně sdělovala přítomným, že v rozpočtu města na rok 2016 je na tisk a tvorbu oficiálního věstníku místní radnice vyčleněno o tři sta tisíc korun více, než v roce letošním. Podrobnosti však zůstávaly tajemstvím do doby, než se objevil ve schránkách zpravodaj nový.

„Přípravám jsme věnovali několik posledních měsíců, kdy Eva Francová, která je spoluautorkou knihy Chrudim ... jak ji (ne)znáte, zpracovávala grafické návrhy a kdy jsme hledali nového dodavatele. Výběrové řízení nakonec se svojí nabídkou vyhrála brněnská firma Samab press group. Od lednového čísla tedy náš zpravodaj vychází v barvě a na dvaceti stránkách. Čtyři z nich jsou opět věnovány kulturní příloze,“ říká tisková mluvčí města Sylva Drašnarová. Ta, společně se svým kolegou Alešem Prokopcem, bude působit také ve funkci redaktorky hlásné trouby vedení města. Výběrové řízení na obsazení těchto pozic neproběhlo stejně, jako to, z nějž by vzešel budoucí šéfredaktor. Tuto funkci zastával zesnulý Stanislav Novotný.

Pokusíme se navázat na osmnáctiletou tradici, ale být současně moderní, co se týká formy i obsahu. Snad nám to půjde, i když se už bohužel nemůžeme spoléhat na kolegu Stanislava Novotného. Ve funkci šéfredaktora ho těžko někdo nahradí a nebudeme se o to ani pokoušet,“ doplňuje informace Drašnarová. S připomínkami se tak mají čtenáři obracet přímo na ni nebo Aleše Prokopce.

Existence Chrudimského zpravodaje byla v minulosti poznamenána i několika skandály. Radniční opozice totiž vedení města vyčítala, že se v této tiskovině objevují pouze fotografie politických špiček a slovo dostávají jen ti, kdo jsou právě „u moci“. Zda se spolu s novým formátem časopisu změní i tento přístup, ukáží nadcházející měsíce. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#4207 Ivča 30. Prosinec 2015 - 19:45
Můj osobní názor je, že podstatně lepší byl starý zpravodaj i Vademecum. Zajímalo by mě, proč se to tiskne v Brně a ne v Chrudimi?
Obrázek uživatele slava
#4228 slava 1. Leden 2016 - 20:22
Proč to netiskne firma z Chrudimi? Zase se musela dát přednost přespolním? Že by malá domů?
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#4232 Zbyněk Kotúč 2. Leden 2016 - 20:54
... 3D model města vznikal v Brně, ... Chrudimský zpravodaj se tiskne v Brně, ... teď ještě aby nám za příštího starostu zvolili někoho z Brna a už se to možná někomu bude jevit jako podezřelé :-)).
Obrázek uživatele logo2
#4235 logo2 5. Leden 2016 - 6:43
V Brně se zpravodaj tiskne proto, že veřejnou soutěž vyhrála tiskárna z Brna, která byla ze sedmi zájemců nejlevnější - http://www.chrudim-city.cz/izvz/vz/0024/2015.