Chrudimské noviny Ředitel městských sportovišť Marousek slibuje upravit reflektor oslňující obyvatele sídliště U Stadionu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Ředitel městských sportovišť Marousek slibuje upravit reflektor oslňující obyvatele sídliště U Stadionu

Chrudim - Světelný smog začíná většině lidí vadit až v okamžiku, kdy se jich osobně dotýká. Ne jinak je to s dnes už pověstnými reflektory nad vlakovým nádražím nebo reklamní tabulí kasína Admirál. Nově se k těmto zdrojům přidal i reflektor u krytého zimního stadionu.

Někteří z obyvatel největšího chrudimského sídliště U Stadionu tak mají těžké spaní, protože zmiňovaný reflektor jim svítí v nočních hodinách přímo do oken a jsou to především děti, jimž prý dělá usínání problém.

Krytý zimní stadion leží jen kousek od největšího chrudimského sídliště. Reflektory však pravidelně září i z letního stadionu, především v době, kdy trénují fotbalisté.  Foto: Chrudimské noviny

Šéf chrudimských sportovišť Luděk Marousek však slibuje, že se věcí bude zabývat a svítivost halogenu nechá upravit tak, aby neoslňoval obyvatele domů v sídlišti. Těm nezbývá, než doufat, že jeho snaha nebude stejná jako jeho letní slib o likvidaci přerostlé zeleně. „Instalací světla u bočního vchodu jsme splnili požadavek lepší viditelnosti nejen bruslící veřejnosti a hokejistů, ale i chodců, kteří zkratku kolem zimního stadionu používají. Světlo se automaticky vypíná ve 23 hodin, nesvítí tedy celou noc. Zkusíme nastavit dobu vypínání na 22 hodin a světlo sklopíme, aby tolik neoslňovalo,“ ujišťuje Marousek o bleskové nápravě stavu, jenž má k ideálu daleko.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#4345 ŠIMŠÁK 21. Leden 2016 - 20:02
Každou chvíli mě v noci svítí do postele pan Měsíc, nedalo by se s tí něco udělat? Třeba ho nějak sklonit. Sakra lidi, vy opravdu nemáte žaluzie nebo rolety??? Kdyby Vám vadil hluk, tak to chápu ale světlo?
Obrázek uživatele karel1
#4376 karel1 25. Leden 2016 - 18:29
Ono když zhasneš doma a nepoznáš to ani z žaluziemi je nepříjemné. A pokud nepomohou stížnosti stačí pořádný prak.