Chrudimské noviny Zdejší modeláři pořádají tradiční výstavu železničních modelů

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Zdejší modeláři pořádají tradiční výstavu železničních modelů

Chrudim - Ve výstavních prostorách Divadla Karla Pippicha proběhne oblíbená výstava železničních modelů. Instalace se uskuteční v pátek 22. ledna a potrvá do neděle 24. ledna, dále pak můžete výstavu navštívit v dalším termínu od pátku 29. ledna do neděle 31. ledna. Vystavována budou kolejiště HO, TT, N, železniční modely a fotografie s železniční tématikou.

Železniční modelářství má ve východních Čechách bohatou tradici. Na přelomu 80. let minulého století nastal velký rozvoj železničních modelářských klubů. (Trutnov, Červený Kostelec, Jičín, Hradec Králové, Hořice). Nakonec pozadu nezůstala ani Chrudim, kde klub železničních modelářů vznikl ke konci dubna 1981 při tehdejším Okresním domu pionýrů a mládeže. Při ODPM pracoval až do konce devadesátých let kroužek železničních modelářů.

Chrudimský klub se zúčastňoval každý rok několika modelářských soutěží, kde chrudimští modeláři dosahovali vynikajících výsledků, včetně mezinárodních. O práci chrudimských modelářů se ví jednak mezi odbornou železniční veřejností a příznivci železničního modelářství. Dnešní práce chrudimských modelářů je prezentována ve třech velikostech a to ve velikosti N, TT a HO, kde dosahují vynikajících výsledků oceňovaných na veřejných výstavách.

Věra Nevečeřalová

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#4359 Bleeer 22. Leden 2016 - 15:52
Tedy ne, že by nebylo čtení o tradici železničního modelářství zajímavé, ale přecejen bych v článku o výstavě uvítal i otevírací dobu, kdy lze tuto výstavu navštívit. Tedy opět doplním: Pátek 22. – neděle 24. ledna, otevřeno od 9 - 17 hodin. Pátek 29. – neděle 31.ledna, otevřeno od 9 - 17 hodin.