Chrudimské noviny Obyvatelé Medlešic se dál zlobí. Místostarosta Trávníček ale mírní emoce a slibuje místním pomoc

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Obyvatelé Medlešic se dál zlobí. Místostarosta Trávníček ale mírní emoce a slibuje místním pomoc

Chrudim/Medlešice - Jak už Chrudimské noviny informovaly, obyvatelé místní části Medlešice, kteří si během minulých let zvykli na klid a venkovskou pohodu, nemají z absentujícího sjezdu z obchvatu města velkou radost. Doprava v obci houstne a bezohlednost řidičů roste.

Na vedení města se proto teď obrátil i Aleš Rotrekl, který popisuje, s čím se musí Medlešáci potýkat. „To co způsobil obchvat v Medlešicích, je opravdu trestuhodné. Pan Trávníček pořád mluví o sjezdu v Medlešicích, ale proč se nerealizoval nájezd na obchvat u Medlešic přímo při jeho stavbě? K čemu pak obchvat slouží? Vždyť sami Chrudimáci tvrdí, proč by jezdili na obchvat, když přes obce jsou v Pardubicích dříve. A je to i podstatně kratší. Podle toho to zde vypadá. Překračování rychlosti, troubení na chodce přecházející po jediném přechodu v obci a tak bych mohl pokračovat. Bydlím přímo u silnice a tak počet aut vidím každý den a hlavně ve směru od Chrudimi je situace katastrofální. Nejedná se pouze o osobní automobily, ale počet nákladních aut projíždějící obcí je výrazně větší. V ranních hodinách nelze ani vyjet z pozemku mimo komunikaci na silnici II/324. Zajímalo by mne, jak to chce město řešit a kdy bude sjezd vybudován,“ říká Rotrekl.

Neuvolněný místostarosta Jaroslav Trávníček, jenž výtky obyvatel Medlešic v nedávné minulosti odbýval, nyní reaguje smířlivěji. A dává místním i naději na lepší budoucnost. „Dnes uzavřený sjezd na Chrudim od Pardubic má být otevřen po vybudování okružní křižovatky v místě nynější stykové křižovatky do června letošního roku. Okružní křižovatka je zvolena z důvodu bezpečnosti a z téhož důvodu nebyl otevřen sjezd současně s obchvatem. Nájezd od Chrudimě na Pardubice je součástí mimoúrovňového křížení ze silnice na Ostřešany, které je zatím ve studii. Podle Ředitelství silnic a dálnic termín výstavby je rok 2017. Do výstavby obchvatu tento nájezd zabudovat nešlo pro nemožnost změny vysoutěžené stavby. Je pravda, že cesta přímo do Pardubic může být jednodušší přes Medlešice, Mikulovice a Dražkovice a záleží tedy na nás, jak hlídat dopravu v Medlešicích. Měřit rychlost, stacionární radar a další. Budeme hledat možnosti, jakou pomoc najít, aby dopravní situace byla bezpečnější a bezkonfliktní. Trasa přes Medlešice však bude i v pozdější době možná a často využívaná,“ mírní emoce místostarosta Trávníček.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele oko
#4388 oko 29. Leden 2016 - 21:08
informace z letáku o obchvatu Vybudování přeložky silnice I/37 významně odlehčí městům Chrudim a M edlešice od tranzitní dopravy. Dokončená stavba zajistí podstatné zlepšení životního prostředí v obcích. Sníží se tam ekvivalentní hladina hluku a emise výfukových plynů. Zároveň dojde ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu a omezí se možnost střetů automobilů s chodci. OPAK JE PRAVDOU..... normálně si z nás dělají srandu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! celý leták je zde https://www.rsd.cz/mapa/attachment/55340b1cb5b5414b5fdc5b58/infoletak_s37-chrudim-medlesice_1450348243398.pdf
Obrázek uživatele jetozver
#4390 jetozver 29. Leden 2016 - 22:58
Realita je taková, že X lidem to pomohlo a X lidem to uškodilo. S tím se nedá nic dělat. Jen aby to netrvalo více jak 4 roky a dodělal se celý obchvat.
Obrázek uživatele oko
#4391 oko 30. Leden 2016 - 10:22
jetozver: Realita je taková, že X lidem to pomohlo a X lidem to uškodilo. S tím se nedá nic dělat. Jen aby to netrvalo více jak 4 roky a dodělal se celý obchvat.
informace v letáku je lživá. Obyvatelům Medlešic se vůbec neulevilo, ale naopak přitížilo. Zodpovědní na radnici si z nás dělají jenom srandu a jen slibují..... a žádné slibované řešení NENÍ. Od otevření obchvatu zde nebyla alespoň po ránu, kdy chodí děti do školy městská policie ani JEDNOU !!!! Pořád jen v Chrudimi něco analyzují a přemýšlejí a výsledky jsou NULA... Teda výsledek je to, že situace v Medlešicích je neúnosná.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#4393 Tomáš Velendorf 30. Leden 2016 - 11:16
Nevidět na těch fotografiích ty nové chodníky, fungl nové pouliční kandelábry, nové dopravní značení a nebýt tam i ten vcelku slušný pořádek, tak bych to podle toho počtu aut na té komunikaci, spíše odhadoval na nějaký cca rok 1985/86:)
Obrázek uživatele oko
#4395 oko 30. Leden 2016 - 12:06
Tomáš Velendorf: Nevidět na těch fotografiích ty nové chodníky, fungl nové pouliční kandelábry, nové dopravní značení a nebýt tam i ten vcelku slušný pořádek, tak bych to podle toho počtu aut na té komunikaci, spíše odhadoval na nějaký cca rok 1985/86:)
Fotky udělané tendečně s cílem zamaskovat skutečný stav. Ty "nové" chodníky jsou opravdu ještě z dob hlubokého socialismu. V Chrudimi se provádějí rekonstrukce chodníků, které jsou v mnohem lepším stavu než ty v Medlešicích, ale v Chrudimi je to označeno za havarijní stav a v Medlešicích je to stav běžný a je to vyřešeno konstatování nejsou peníze.
Obrázek uživatele Bleeer
#4397 Bleeer 30. Leden 2016 - 18:33
oko: Fotky udělané tendečně s cílem zamaskovat skutečný stav. Ty "nové" chodníky jsou opravdu ještě z dob hlubokého socialismu. V Chrudimi se provádějí rekonstrukce chodníků, které jsou v mnohem lepším stavu než ty v Medlešicích, ale v Chrudimi je to označeno za havarijní stav a v Medlešicích je to stav běžný a je to vyřešeno konstatování nejsou peníze.
Chodníky se v Chrudimi opravují postupně - stejně, jako v Medlešicích. Mimochodem, ty nové lampy a množství aut na fotografiích, to bylo taky tendenční, že? Podívejte, na podzim loňského roku jsem jel do Dražkovic a za zatáčkou mne překvapily 4 děti hrající si s balonem přímo na silnici. Věřím tomu, že se to nyní (po otevření obchvatu Chrudimi) už neděje. Nicméně - pořád je to silnice první třídy a to, že tam občas projede auto, je tak nějak normální.
Obrázek uživatele oko
#4398 oko 30. Leden 2016 - 19:57
Bleeer: Chodníky se v Chrudimi opravují postupně - stejně, jako v Medlešicích. Mimochodem, ty nové lampy a množství aut na fotografiích, to bylo taky tendenční, že? Podívejte, na podzim loňského roku jsem jel do Dražkovic a za zatáčkou mne překvapily 4 děti hrající si s balonem přímo na silnici. Věřím tomu, že se to nyní (po otevření obchvatu Chrudimi) už neděje. Nicméně - pořád je to silnice první třídy a to, že tam občas projede auto, je tak nějak normální.
Tak pozor v Medlešicích je to silnice druhé třídy a ty lampy jsou jenom natřené. Chodníky, které se opravují v Chrudimi jsou v MNOHEM lepším stavu než ty v Medlešicích. Medlešicím obchvat Chrudimi JENOM uškodil !!!!! Chrudim si otevře obchvat a Medlešice to odnesou..... !!!!
Obrázek uživatele Bleeer
#4400 Bleeer 30. Leden 2016 - 22:19
Máte pravdu, je to dvojka, omlouvám se za nepřesnost. Ty lampy jsou každopádně modernější, než třeba v Chrudimi na Palackého třídě. Já vůbec nemám problém s tím, aby se dopravní situaci v Medlešicích věnovala náležitá pozornost. To, jak velká pozornost je potřeba, by se pak mělo odvíjet od množství vozidel, která tu denně projíždí.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#4401 Tomáš Velendorf 30. Leden 2016 - 23:04
oko: "To chápu, já jsem ekonom, všechno vím, já mám státní atestaci, jsem i zboží znalec. Ano, tak vám ještě po čtvrté gratuluji a přeju hezký den. Mohu pro vás ještě něco udělat? Ne, spálila jsem kartičky a hodila je do krbu. Všechno vím, nic vám nezaplatím, je to podvod!":-) P.S. nebylo by lepší upírat zrak spíše k tomu, zda už konečně začal alespoň řádný výkup pozemku potřebných k dostavbě obchvatu, nebo např. k tomu, aby se vylepšilo dopravní značení na novém obchvatu? Tak, aby se co nejrychlejší dostavbou obchvatu ulevilo od tranzitu nejen u vás v Medlešicích a v půlce Chrudimi, jako nyní, ale i v ostatních částech města a to i včetně sousedních Slatiňan? Než se takto dohadovat, kdo má lepší a horší chodník, či pouliční lampy a kdo za to může?:)
Obrázek uživatele oko
#4402 oko 30. Leden 2016 - 23:09
Tomáš Velendorf: oko: "To chápu, já jsem ekonom, všechno vím, já mám státní atestaci, jsem i zboží znalec. Ano, tak vám ještě po čtvrté gratuluji a přeju hezký den. Mohu pro vás ještě něco udělat? Ne, spálila jsem kartičky a hodila je do krbu. Všechno vím, nic vám nezaplatím, je to podvod!":-) P.S. nebylo by lepší upírat zrak spíše k tomu, zda už konečně začal alespoň řádný výkup pozemku potřebných k dostavbě obchvatu, nebo např. k tomu, aby se vylepšilo dopravní značení na novém obchvatu? Tak, aby se co nejrychlejší dostavbou obchvatu ulevilo od tranzitu nejen u vás v Medlešicích a v půlce Chrudimi, jako nyní, ale i v ostatních částech města a to i včetně sousedních Slatiňan? Než se takto dohadovat, kdo má lepší a horší chodník, či pouliční lampy a kdo za to může?:)
Podstatou je, že Chrudim si otevřela obchvat, který zhoršil situaci v Medlešicích. Vedení Chrudimi, se občanům Medlešic jen vysmívá a jen planě slibuje. Tranzit v Medlešicích vznikl díky vedení Chrudimi. Podstatou problému je to, že se od otevření obchvatu neudělalo vůbec nic. Pokud by se obchvat vůbec neotvíral byli by v Medlešicích všichni spokojení. Pokud by zodpovědní dělali svoji práci poctivě tato situace by NIKDY nenastala.
Obrázek uživatele alcohol
#4403 alcohol 31. Leden 2016 - 12:47
Nějaký Medlešice.....ať žije obchvat a jeho dostavba!
Obrázek uživatele Michal Staněk
#4406 Michal Staněk 2. Únor 2016 - 16:15
Na dopravní komisi rady města příští týden budu jako její člen vyjadřovat nesouhlas s otevřením jakéhokoliv sjezdu a nájezdu u Medlešic alespoň do doby ukončení stavebních prací v ulicích Palackého třída a Obce Ležáků. Uvědomuji si příkoří, kterým si teď prochází obyvatelé v Medlešicích, nicméně je potřeba se dívat v důsledcích trochu dál, než jen "na špičku nosu". Pokud za současné situace otevřeme sjezd (ale event. i nájezd) u Medlešic, vrátí se nám veškerá tranzitní doprava Pardubice - Ždírec nad Doubravou zpátky do Chrudimi do ulic Pardubická, Masarykovo náměstí, Palackého třída a Obce Ležáků. Ve spojení s plánovanou rozsáhlou dvouletou rekonstrukcí ulic Palackého třída a Obce Ležáků, kdy bude zaváděna v těchto ulicích střídavá doprava, částečné / úplné uzavírky by se realizací návrhu pana Trávníčka na sjezd vrátila doprava zpátky do těchto ulic a nastal by kolaps, ještě větší, než byl za dob, kdy jsme obchvat neměli. Je proto nezbytné zachovat současný stav a neotvírat u Medlešic žádný sjezd. Zajistíme tím (v současnosti již probíhající) vymístění tranzitní dopravy na obchvat až ke Kauflandu, což je nyní, vzhledem k plánované rekonstrukci, žádoucí stav a zároveň dovolíme shora zmíněným ulicím alespoň částečně "dýchat" pro dopravu nás, chrudimáků, i pod tíhou plánovaných rozsáhlých rekonstrukcí. Věřím, že na dopravní komisi najdu pro tento návrh podporu a sjezd se otevírat nejméně do konce rekonstrukcí, nejlépe však do dobudování obchvatu, nebude. P.S. Někdo určitě navrhne dát na sjezd alespoň zákazové značky pro kamiony - tato možnost je nerealizovatelná z mnoha důvodů, ať už se jedná o typ silnice, zásobování prům. zóny atp.
Obrázek uživatele SokolMarcel
#4424 SokolMarcel 4. Únor 2016 - 15:53
V Medlešicích mám rodiče, a když chci vyjet z vedlejší ulice na "hlavní" silnici CR-PCE, tak někdy to je i otázka několika minut než se mi podaří vyjet. Tato situace nastala po otevření chrudimského obchvatu. Což znamená jediné a to, že lidé i dopravci, kteří potřebují jet na severní část Chrudimi sjedou z rychodráhy v Dražkovicích a jedou přes dvě vesnice - Mikulovice, Medlešice. Proč jim nechcete dát možnost, pane Staňku, sjet až za Medlešicema? Kvůli rekonstrukci dvou ulic v Chrudimi? Proč neprovedete opravu těchto ulic až dostavíte obchvat celý? Čeká se snad až se stane v uvedených vesnicích nehoda jako byla v Kočím, kdy auto srazilo a bohužel i smrtelně zranilo dítě?
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#4425 Tomáš Velendorf 4. Únor 2016 - 17:59
Vážený pane Sokole, při vší úctě k vám a k vaším rodičům. Nebude problém spíše v technickém stavu samotného vozidla, nebo v řidičském umění vašich rodičů? Protože problém vyjet na hlavní ulici, kde se i ve špičce pohybuje v jeden okamžik max. tak 6-8 osobních aut a to v obou směrech a v celé obci, tedy od cedule k ceduli, mi přijde jako hodně podivné. A nebo je problém hlavně v tom, že už i tam, si lidé nevidí ani na špičku svého nosu? Natož aby viděli i to, co se děje za jejich rohem? Zajímavé je, že jim naopak ani trochu nevadí (a nevadilo), že to byly právě Medlešice, které profitovaly a i nadále profitují z obchvatu tím, že ho měly sami minimálně o nějakých pět dříve, než samotná Chrudim (i ten současný stav není rozhodně a v žádném případě návratem toho, kdy tam vedla samotná I/37) a veškerá doprava se až do poloviny prosince 2015 (!) sváděla do samotné Chrudimi právě až za Medlešicemi, mimo jejich obec (!). Zajímavé, že tam také nikomu dále nevadí např. to, že mají i komfortní autobusové a železniční spojení s Chrudimí či s Pardubicemi a to s takovou četností spojů o které se např. občanům takové Topole nemůže ani zdát. Takže např. i díky tomu, není pak z Medlešic problém navštívit i večerní biograf, divadlo, koncert, jít si zaplavat, či navštívit bar, aniž by člověk musel cestu absolvovat pěšky, či na kole, když pominu auto. O nějaké denní návštěvě lékaře, úřadu, či obchodu ani nemluvě. A nyní, když se konečně ulevilo i většině hlavních tahů v Chrudimi a tím i jejím obyvatelům, je tam díky tomu také více bezpečněji, jak pro chodce, tak pro cyklisty, linkové autobusy a autobusy MHD díky tomu přestaly mít svá standardní zpoždění, atd., tak se právě občané Medlešic budou chovat takto naprosto sobecky a maloměšťácky vůči druhým? Nepřijde vám to alespoň trochu divné a hodně trapné? A to jsem tu ještě ani slůvkem nezmínil třeba takové Slatiňany a jejich "obchvat". A to, jak oni se musí usmívat nad tím, když čtou takovéto nářky a umírání za živa právě z Medlešic.
Obrázek uživatele bafina
#4426 bafina 4. Únor 2016 - 18:01
SokolMarcel: V Medlešicích mám rodiče, a když chci vyjet z vedlejší ulice na "hlavní" silnici CR-PCE, tak někdy to je i otázka několika minut než se mi podaří vyjet. Tato situace nastala po otevření chrudimského obchvatu. Což znamená jediné a to, že lidé i dopravci, kteří potřebují jet na severní část Chrudimi sjedou z rychodráhy v Dražkovicích a jedou přes dvě vesnice - Mikulovice, Medlešice. Proč jim nechcete dát možnost, pane Staňku, sjet až za Medlešicema? Kvůli rekonstrukci dvou ulic v Chrudimi? Proč neprovedete opravu těchto ulic až dostavíte obchvat celý? Čeká se snad až se stane v uvedených vesnicích nehoda jako byla v Kočím, kdy auto srazilo a bohužel i smrtelně zranilo dítě?
Na Palackého bydlím. Každý den vyjíždím z parkoviště odbočením vlevo směrem na Slatiňany. Do poloviny prosince bylo naprosto normální, nejen že jsem čekala několik minut než se na hlavní dostanu kvůli autům jedoucím, ale většinou taky kvůli autům stojícím v koloně, kteří se naprosto samozřejmě a bezohledně řadili těsně za sebou křižovatka-nekřižovatka. Chápu medlešické, že je to pro ně nepříjemná změna, ale tak strašné, jako to bylo tady, to tam myslím není. A pokud se zprovozní sjezd a nájezd u Medlešic, tak my v Chrudimi zase budeme tam, kde vloni.
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#4427 Jan Navrátil 4. Únor 2016 - 18:05
Tomáš Velendorf: Vážený pane Sokole, při vší úctě k vám a k vaším rodičům. Nebude problém spíše v technickém stavu samotného vozidla, nebo v řidičském umění vašich rodičů? Protože problém vyjet na hlavní ulici, kde se i ve špičce pohybuje v jeden okamžik max. tak 6-8 osobních aut a to v obou směrech a v celé obci, tedy od cedule k ceduli, mi přijde jako hodně podivné. A nebo je problém hlavně v tom, že už i tam, si lidé nevidí ani na špičku svého nosu? Natož aby viděli i to, co se děje za jejich rohem? Zajímavé je, že jim naopak ani trochu nevadí (a nevadilo), že to byly právě Medlešice, které profitovaly a i nadále profitují z obchvatu tím, že ho měly sami minimálně o nějakých pět dříve, než samotná Chrudim (i ten současný stav není rozhodně a v žádném případě návratem toho, kdy tam vedla samotná I/37) a veškerá doprava se až do poloviny prosince 2015 (!) sváděla do samotné Chrudimi právě až za Medlešicemi, mimo jejich obec (!). Zajímavé, že tam také nikomu dále nevadí např. to, že mají i komfortní autobusové a železniční spojení s Chrudimí či s Pardubicemi a to s takovou četností spojů o které se např. občanům takové Topole nemůže ani zdát. Takže např. i díky tomu, není pak z Medlešic problém navštívit i večerní biograf, divadlo, koncert, jít si zaplavat, či navštívit bar, aniž by člověk musel cestu absolvovat pěšky, či na kole, když pominu auto. O nějaké denní návštěvě lékaře, úřadu, či obchodu ani nemluvě. A nyní, když se konečně ulevilo i většině hlavních tahů v Chrudimi a tím i jejím obyvatelům, je tam díky tomu také více bezpečněji, jak pro chodce, tak pro cyklisty, linkové autobusy a autobusy MHD díky tomu přestaly mít svá standardní zpoždění, atd., tak se právě občané Medlešic budou chovat takto naprosto sobecky a maloměšťácky vůči druhým? Nepřijde vám to alespoň trochu divné a hodně trapné? A to jsem tu ještě ani slůvkem nezmínil třeba takové Slatiňany a jejich "obchvat". A to, jak oni se musí usmívat nad tím, když čtou takovéto nářky a umírání za živa právě z Medlešic.
Až na to, že pan Sokol nemluví o vyjetí rodičů, ale svém s vámi plně souhlasím pane Velendorf.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#4428 Tomáš Velendorf 4. Únor 2016 - 18:17
Za ty rodiče se samozřejmě omlouvám, to jsem přehlédl - má chyba. A jsem rád, že to někdo vidí podobně či stejně.
Obrázek uživatele oko
#4429 oko 4. Únor 2016 - 18:52
Bohužel obyvatelé Chrudimi si myslí, že jich je víc a tím pádem si mohou dělat co chtějí. Bohužel někteří novináři je v tom podporují. Pokud si ona většina myslí, že si toto necháme líbit a budeme držet hubu tak se pletou. Je bezpodmínečně vrátit bezpečnostní situaci v Medlešicích na stejnou úroveň jako tomu bylo před otevřením onoho obchvatu. Je potřeba co nejvíce aut dostat na obchvat - tedy tam kam patří Je nutno zajistit bezpečnost v Medlešicích. Řešením je zákaz vjezdu tranzitní dopravy, omezení rychlosti, zakaz předjízdeni a hlavne vynucení dodrzovani. Ridicum se nesmí prujezd přes vesnice vyplatit. Ona Chrudimská "většina" naprosto sobecky a arogantně prosazuje své zájmy a ohrožuje zdraví a bezpečí obyvatel nejen Medlešic, ale i Mikulovic a Dražkovic. Od otevření obchvatu se pro bezpečnost v Medlešicích neudělalo VŮBEC NIC. Pan Trávníček jen slibuje a výsledek žádný.
Obrázek uživatele Bleeer
#4430 Bleeer 4. Únor 2016 - 20:13
Nesmysl. Obyvatelé Chrudimi jen vidí, kolik aut jezdí na Pardubické a z toho logicky usoudí, kolik jich jezdí přes Medlešice. Pokud při této hustotě dopravy někdo nemůže několik minut (!) vyjet na silnici, měl by uvažovat o kondičních jízdách pod dohledem statného instruktora.
Obrázek uživatele alcohol
#4431 alcohol 5. Únor 2016 - 0:10
A co takhle jednosměrka? Tu by jste z té extrémně frekventované silnice udělat nechtěli? :)
Obrázek uživatele jetozver
#4432 jetozver 5. Únor 2016 - 7:48
SokolMarcel: V Medlešicích mám rodiče, a když chci vyjet z vedlejší ulice na "hlavní" silnici CR-PCE, tak někdy to je i otázka několika minut než se mi podaří vyjet. Tato situace nastala po otevření chrudimského obchvatu. Což znamená jediné a to, že lidé i dopravci, kteří potřebují jet na severní část Chrudimi sjedou z rychodráhy v Dražkovicích a jedou přes dvě vesnice - Mikulovice, Medlešice. Proč jim nechcete dát možnost, pane Staňku, sjet až za Medlešicema? Kvůli rekonstrukci dvou ulic v Chrudimi? Proč neprovedete opravu těchto ulic až dostavíte obchvat celý? Čeká se snad až se stane v uvedených vesnicích nehoda jako byla v Kočím, kdy auto srazilo a bohužel i smrtelně zranilo dítě?
Prostě a sprostě lžete a nebo neumíte jen řídit.
Obrázek uživatele jetozver
#4433 jetozver 5. Únor 2016 - 7:56
oko: Bohužel obyvatelé Chrudimi si myslí, že jich je víc a tím pádem si mohou dělat co chtějí. Bohužel někteří novináři je v tom podporují. Pokud si ona většina myslí, že si toto necháme líbit a budeme držet hubu tak se pletou. Je bezpodmínečně vrátit bezpečnostní situaci v Medlešicích na stejnou úroveň jako tomu bylo před otevřením onoho obchvatu. Je potřeba co nejvíce aut dostat na obchvat - tedy tam kam patří Je nutno zajistit bezpečnost v Medlešicích. Řešením je zákaz vjezdu tranzitní dopravy, omezení rychlosti, zakaz předjízdeni a hlavne vynucení dodrzovani. Ridicum se nesmí prujezd přes vesnice vyplatit. Ona Chrudimská "většina" naprosto sobecky a arogantně prosazuje své zájmy a ohrožuje zdraví a bezpečí obyvatel nejen Medlešic, ale i Mikulovic a Dražkovic. Od otevření obchvatu se pro bezpečnost v Medlešicích neudělalo VŮBEC NIC. Pan Trávníček jen slibuje a výsledek žádný.
Tak pravila naše specialistka na dopravu. Mě to připomíná Máňu z Kulového blesku. ........ hahahaha
Obrázek uživatele SokolMarcel
#4437 SokolMarcel 5. Únor 2016 - 12:54
jetozver: Prostě a sprostě lžete a nebo neumíte jen řídit.
A to soudíte podle čeho, že lžu? Evidentně zde všichni přispívající znají dopravní situaci v Medlešicích jen ze tří fotek. Možná byste mohli také jednou vynechat návštěvy večerního kina, koncertů, divadla a barů a kouknout se dál než na špičku svého "velkoměšťáckého" nosu.
Obrázek uživatele hel
#4438 hel 5. Únor 2016 - 13:01
SokolMarcel: A to soudíte podle čeho, že lžu? Evidentně zde všichni přispívající znají dopravní situaci v Medlešicích jen ze tří fotek. Možná byste mohli také jednou vynechat návštěvy večerního kina, koncertů, divadla a barů a kouknout se dál než na špičku svého "velkoměšťáckého" nosu.
Včera 18:05 - Medlešice : jedno auto přede mnou, žádné auto za mnou ani v protisměru. Jezdím tudy často, doprava je hodně volná. Pokud máte zájem, budu počty zapisovat, moc práce to nedá ;-). Ještě malý poddotaz - v Medlešicích nikdo auto nevlastní, neřídí a tudíž nezahušťuje dopravu v Pardubicích, Chrudimi nebo vůbec kdekoli jinde?
Obrázek uživatele SokolMarcel
#4441 SokolMarcel 5. Únor 2016 - 13:13
Tomáš Velendorf: Vážený pane Sokole, při vší úctě k vám a k vaším rodičům. Nebude problém spíše v technickém stavu samotného vozidla, nebo v řidičském umění vašich rodičů? Protože problém vyjet na hlavní ulici, kde se i ve špičce pohybuje v jeden okamžik max. tak 6-8 osobních aut a to v obou směrech a v celé obci, tedy od cedule k ceduli, mi přijde jako hodně podivné. A nebo je problém hlavně v tom, že už i tam, si lidé nevidí ani na špičku svého nosu? Natož aby viděli i to, co se děje za jejich rohem? Zajímavé je, že jim naopak ani trochu nevadí (a nevadilo), že to byly právě Medlešice, které profitovaly a i nadále profitují z obchvatu tím, že ho měly sami minimálně o nějakých pět dříve, než samotná Chrudim (i ten současný stav není rozhodně a v žádném případě návratem toho, kdy tam vedla samotná I/37) a veškerá doprava se až do poloviny prosince 2015 (!) sváděla do samotné Chrudimi právě až za Medlešicemi, mimo jejich obec (!). Zajímavé, že tam také nikomu dále nevadí např. to, že mají i komfortní autobusové a železniční spojení s Chrudimí či s Pardubicemi a to s takovou četností spojů o které se např. občanům takové Topole nemůže ani zdát. Takže např. i díky tomu, není pak z Medlešic problém navštívit i večerní biograf, divadlo, koncert, jít si zaplavat, či navštívit bar, aniž by člověk musel cestu absolvovat pěšky, či na kole, když pominu auto. O nějaké denní návštěvě lékaře, úřadu, či obchodu ani nemluvě. A nyní, když se konečně ulevilo i většině hlavních tahů v Chrudimi a tím i jejím obyvatelům, je tam díky tomu také více bezpečněji, jak pro chodce, tak pro cyklisty, linkové autobusy a autobusy MHD díky tomu přestaly mít svá standardní zpoždění, atd., tak se právě občané Medlešic budou chovat takto naprosto sobecky a maloměšťácky vůči druhým? Nepřijde vám to alespoň trochu divné a hodně trapné? A to jsem tu ještě ani slůvkem nezmínil třeba takové Slatiňany a jejich "obchvat". A to, jak oni se musí usmívat nad tím, když čtou takovéto nářky a umírání za živa právě z Medlešic.
Nezlobte se na mě, ale odbočujete od tématu. Nikdo se tu nebaví o historii dopravy v Medlešicích nebo o tom jak často nám tu zastavují autobusy a vlaky. Řeší se současná situace hustoty dopravy a faktem je, že po otevření chrudimského obchvatu, zde hustota stoupla. Můžete si dále spekulovat o mém řidičském umění, o kterém beztak nevíte nic, ale skutečnost navýšení hustoty dopravy v Medlešicích nezměníte.
Obrázek uživatele SokolMarcel
#4442 SokolMarcel 5. Únor 2016 - 13:16
hel: Včera 18:05 - Medlešice : jedno auto přede mnou, žádné auto za mnou ani v protisměru. Jezdím tudy často, doprava je hodně volná. Pokud máte zájem, budu počty zapisovat, moc práce to nedá ;-). Ještě malý poddotaz - v Medlešicích nikdo auto nevlastní, neřídí a tudíž nezahušťuje dopravu v Pardubicích, Chrudimi nebo vůbec kdekoli jinde?
Co myslíte? Vlastní lidé v Medlešicích auta? Nějak nechápu smysl otázky.
Obrázek uživatele Bleeer
#4443 Bleeer 5. Únor 2016 - 13:20
Když vidím, kolik křiku je pro těch pár aut, co Medlešicemi projedou, říkám si, jaký je div, že třeba obyvatelé takových Slatiňan nezapalují pneumatiky a nestanují na hlavní silnici.
Obrázek uživatele oko
#4444 oko 5. Únor 2016 - 13:31
SokolMarcel: Nezlobte se na mě, ale odbočujete od tématu. Nikdo se tu nebaví o historii dopravy v Medlešicích nebo o tom jak často nám tu zastavují autobusy a vlaky. Řeší se současná situace hustoty dopravy a faktem je, že po otevření chrudimského obchvatu, zde hustota stoupla. Můžete si dále spekulovat o mém řidičském umění, o kterém beztak nevíte nic, ale skutečnost navýšení hustoty dopravy v Medlešicích nezměníte.
Marceli, asi to nemá cenu, chrudimáci si na špičku nosu nevidí, celou situaci hodnotí jen ze svého pohledu. Nejsou schopni pochopit, že nám teď přes vesnici jezdí hromada aut a to naprosto zbytečně. A nejsou schopni pochopit, že nejsou na okruhu, ale ve vesnici. Už několikrát se mi stalo, že zastavím před přechodem a buď na mně nejaký (asi chrudimák) troubí nebo bliká světlama jako blbec. O tom, že při dodržování rychlosti mně od začátku vesnice domů přejedou 3-4 auta ani nemluvím. Předjížení v zatáčce je naprosto běžné a na denním pořádku. BTW na moje dotazy na město mi odpověděli jen tak, že požadáli osadní výbor o sjednání setkání vedení města s občany Medlešic. Takže je potřeba přijít s panem Trávníčkem (pokud teda přijde) pořádně vyříkat.
Obrázek uživatele oko
#4445 oko 5. Únor 2016 - 13:37
SokolMarcel: Co myslíte? Vlastní lidé v Medlešicích auta? Nějak nechápu smysl otázky.
To asi nechápe nikdo, jaký je smysl otázek "hel". Bohužel nejde dost dobře umístit kameru (brání tomu legislativa) a sledovat a zveřejnovat provoz na silnici přes Medlešice. Pak by totiž bylo jasně vidět jak to ve skutečný stav. A ne jen ty 3 fotky, kterými chtěl novinář dokázat opak.
Obrázek uživatele hel
#4446 hel 5. Únor 2016 - 14:03
oko: To asi nechápe nikdo, jaký je smysl otázek "hel". Bohužel nejde dost dobře umístit kameru (brání tomu legislativa) a sledovat a zveřejnovat provoz na silnici přes Medlešice. Pak by totiž bylo jasně vidět jak to ve skutečný stav. A ne jen ty 3 fotky, kterými chtěl novinář dokázat opak.
Já myslím, že smysl mých otázek není až tak utajený. Šlo mi jen o to lehce upozornit na fakt, že zatímco obyvatelé Medlešic samozřejmě jezdí a mohou jezdit kamkoli, k nim do obce nesmí nikdo :-). A tím svou účast na debatě o Medlešicích končím, až tak mně nezajímá.