Chrudimské noviny Na obchvatu Chrudimě byl těžce zraněn cyklista, republiková policie hledá teď svědky této havárie

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Na obchvatu Chrudimě byl těžce zraněn cyklista, republiková policie hledá teď svědky této havárie

Chrudim - Policie ČR hledá nyní svědky dopravní nehody, která se stala v sobotu 30. ledna v 03.20 hodin na obchvatu města (silnice I/37), v odbočovacím jízdním pruhu na sjezdu na Chrudim, ve směru k Dašické ulici. Při nehodě byl těžce zraněn neosvětlený cyklista.

"Řidič nákladního vozidla značky Iveco Eurocargo jedoucí od Pardubic začal v mírném klesání přejíždět z průběžného jízdního pruhu do pravého odbočovacího. Při přejíždění zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a svou levou přední částí vozidla zezadu narazil do jedoucího cyklisty, který jel na jízdním kole značky Favorit vpravo v průběžném jízdním pruhu," popisuje pravděpodobný průběh havárie tiskový mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař. Jak dodává, cyklista neměl bicykl vybaven osvětlením a na sobě měl navíc černou bundu a černé kalhoty bez reflexních prvků. "Při nehodě utrpěl cyklista zranění, s nímž byl převezen do nemocnice, kde zůstal hospitalizován," dodává tiskový mluvčí. Podle Tesaře nebylo na místě zjištěno, že by nehodu způsobila technická závada, neuplatňoval ji ani řidič náklaďáku. Ke zranění dalších osob nedošlo. Dechová zkouška u řidiče byla negativní a u cyklisty nebyla s ohledem na jeho zranění provedena.

"Žádáme teď případné svědky této dopravní nehody o pomoc při zjišťování skutečností, za kterých k ní došlo. Informace lze sdělit osobně na Dopravním inspektorátu v Chrudimi nebo telefonicky na číslech 974 572 251, 974572250, 974572262, případně na emailu cr.di@pcr.cz či datové schránce ndihp32," vyzývá závěrem Jiří Tesař.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#4486 karel1 8. Únor 2016 - 18:47
přesně ve 3 30 neosvětlený cyklista na obchvatu. Bohužel docela pravidlo,měl jsem tu čest jich už tam pár potkat. Řidič dostane flastr i ve dne a cyklista ne. To je už veřejné ohrožení on neohrožuje nejenom sebe ale i ostatní účastníky provozu. Ale stejně to odskáče řidič.