Chrudimské noviny Rádoby pokus o obrázkový časopis, kritizuje opozice novou podobu radničního Chrudimského zpravodaje

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Rádoby pokus o obrázkový časopis, kritizuje opozice novou podobu radničního Chrudimského zpravodaje

Chrudim - Občané města si na novou podobu Chrudimského zpravodaje zvykli poměrně rychle. Některým městským zastupitelům se však nelíbí jeho obsah a kritizují, že o něm bylo rozhodnuto bez vědomí kulturní komise rady města. Vadí jim zároveň, že kvalita obsahu ustoupila fotografiím, kterých je tu nyní podstatně více než v minulosti.

"Je to rádoby pokus o obrázkový časopis typu Květy nebo Vlasta a jim podobným. S radničním zpravodajem to nemá podle mne moc společného. Proto se mi vůbec nelíbí," nebere si servítky městský zastupitel Ondřej Kudrnáč (ANO 2011). "Grafickou úpravu a zejména vypovídací hodnotu nového zpravodaje považuji za hodně špatnou, protože je tu moc obrázků a málo textu. Není to tedy žádný posun vpřed," pokračuje v kritickém tónu zastupitel. Právě Ondřej Kudrnáč se posměšně vyjádřil nad úrovní nové podoby radničního zpravodaje na poslední veřejné schůzi městského zastupitelstva. Podotkl, že už mu v něm schází jen inzeráty zvoucí občany k dovolené v Karibiku.

Pozastavuje se také nad tím, že nikdo z vedení města nekonzultoval jeho nynější podobu s členy kulturní komise, z nichž někteří jsou i členy redakční rady Chrudimského zpravodaje. "Dozvěděli jsme se o jeho barevné podobě, až když byl nový zpravodaj hotový a jsem stále přesvědčen, že jde v tomto případě o vyhozené peníze, i když se některým lidem může líbit," míní další zastupitel, člen kulturní komise rady města i redakční rady zpravodaje Richard Herbst (ANO 2011). "Debatoval jsem na toto téma s dalšími členy komise, Pavlem Kobetičem a Standou Novotným, když byl ještě naživu, a shodli jsme se, že by měla být barevná pouze obálka a obsah uvnitř by měl zůstat černobílý," pokračuje Herbst. "Co ale od současného vkusu lidí chcete? Vždyť dnes je barevný a na křídovém papíře každý leták na zlevněnou krkovičku. Proto mě trošičku zamrzelo, že se s námi nikdo z vedení města nepřišel poradit," uzavírá městský zastupitel.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#4490 Bleeer 9. Únor 2016 - 16:38
Kudrnáčovi se nelíbí obrázky, Herbstovi zase to, že se ho nikdo nezeptal. To máme názor dvou lidí z více, než 23000, kteří zde žijí. Zeptejte se lidí, co si o nové podobě myslí - pro ty je přece Zpravodaj vydáván.
Obrázek uživatele Jokl
#4491 Jokl 10. Únor 2016 - 0:07
Známí odborníci na typografii a design Kudrnáč a Herbst komentují úpravu městských novin. A proč ne, když bez skrupulí hlasují o věcech na zastupitelstvu, kterým taky nerozumí.
Obrázek uživatele Pavel
#4492 Pavel 10. Únor 2016 - 0:23
Jokl: Známí odborníci na typografii a design Kudrnáč a Herbst komentují úpravu městských novin. A proč ne, když bez skrupulí hlasují o věcech na zastupitelstvu, kterým taky nerozumí.
Jak víte, že tomu nerozumí? Na rozdíl od týpků jako Řezníček, Čechlovský, kterým jde o kdejaké své zájmy a funkce, jen ne o zájmy lidí, tak o tom minimálně Kudrnáč s Herbstem přemýšlí. A to je super.
Obrázek uživatele jetozver
#4494 jetozver 10. Únor 2016 - 7:36
Pan Herbst je "umělec " a pokud jste se s ním někdy bavil, tak je hodně mimo realitu, byť to myslí asi dobře. Jeho jedinym programem shrnutym do tří bodů je Letni kino, LK, LK ;-) . Kudrnáčovi šlo vždy především o jeho ego a o nic jiného. Tím ale nejsou horší než jiní či zbytek. No a kdyby zastupitelé měli hlasovat jen o tom, čemu plně rozumí, tak se zřejmě neodhlasuje skoro nic.
Obrázek uživatele Brd
#4498 Brd 10. Únor 2016 - 13:08
jetozver: Pan Herbst je "umělec " a pokud jste se s ním někdy bavil, tak je hodně mimo realitu, byť to myslí asi dobře. Jeho jedinym programem shrnutym do tří bodů je Letni kino, LK, LK ;-) . Kudrnáčovi šlo vždy především o jeho ego a o nic jiného. Tím ale nejsou horší než jiní či zbytek. No a kdyby zastupitelé měli hlasovat jen o tom, čemu plně rozumí, tak se zřejmě neodhlasuje skoro nic.
Přesně tak, souhlasím, pravdivá to slova.
Obrázek uživatele Jirka senior
#4505 Jirka senior 12. Únor 2016 - 12:01
Musím poděkovat vedení města , za nový barevný měsíčník Chrudimsko ! Je velice podařený a celá naše rodina si jej oblíbila a chválí !!
Obrázek uživatele Luboš Čech
#4525 Luboš Čech 17. Únor 2016 - 16:47
dobrý den, nový zpravodaj je sice barevný, ale chybí mu slušná barevná korekce obrázků, je zde špatná typografie, layout, navržený a schválený zastupistelstvem je nudný, tyto noviny jsou jako celek nezáživné, a to nemluvím o Vademecu, které nemá žádnou úroveň již několik let. Dále je zde na tak velký rozsah minimum informací, po přečtení tiráže je až zarážející, že nedokáže tolik lidí naplnit pouhých 16 stránek... Je to můj názor a stojím si za ním, i když mnoho z vás s ním nemusí souhlasit. Ale pohybuji se v oboru již 39 let, takže vím, o čem mluvím, na rozdíl od mnoha jiných... Při pravidelných schůzkách s panem starostou jsem jej na tyto problémy upozornil, a on mne ujistil, že se jedná o počáteční probléme, které s přibývajícími čísly ustoupí. Tak se rád nechám příjemně překvapit. Jinak dva odpovědní redaktoři na tak malý měsíční plátek – to je silné kafe... To by v privátní sféře neprošlo....