Chrudimské noviny Hodiny vyplněné brouzdáním na internetu prý úředníkům města skončí. Místostarosta Málek chystá kontroly

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Hodiny vyplněné brouzdáním na internetu prý úředníkům města skončí. Místostarosta Málek chystá kontroly

Chrudim - Vedení města došla nyní trpělivost s těmi zaměstnanci radnice, kteří v pracovní době brouzdají po internetu namísto toho, aby se věnovali práci pro občany. Připravuje proto nová opatření a kontroly. Jak kontrolu, tak i blokování obsahu internetu přitom využívá běžně většina velkých firem jako opatření proti nízké produktivitě práce.

Z radnice se v poslední době proslýchá, že „králem“ internetové zahálky má být neuvolněný místostarosta a také městský právník Miroslav Tejkl (ČSSD). Přestože prý prosedí hodiny u počítače a jeho pozornost přitahují především sociální sítě, na kritiku nereaguje. „Všimli jste si, kolik pan místostarosta Tejkl tráví času na facebooku v pracovní době? Zkuste se na to podívat a udělat si statistiku, není to zanedbatelný čas. Teď mu přijali jako právníkovi asistentku, asi toho má moc. Napsal jsem mu to jako občan, že se mi nelíbí, kolik tráví času na Fb v pracovní době. Zatím neodpověděl,“ komentuje Tejklovy pracovní návyky jeden z čtenářů Chrudimských novin, jehož jméno redakce zná.

Jedním z impulzů, proč se chce nyní radnice zaměřit na promrhaný čas svých zaměstnanců na internetu, jsou i upozornění od občanů. Ti totiž sledují úředníky a politiky především na sociálních sítích a nelíbí se jim, co ve své pracovní době dělají. Na podnět neuvolněného místostarosty Roman Málka (Koalice pro Chrudim), jenž všemožné sdílení na facebooku během pracovní doby také hravě zvládá, dojde na kontroly. Zaměstnavatelé mohou svým zaměstnancům číst i elektronickou poštu, ale k tomuto kroku prý zdejší radnice zatím nepřistoupí. Také facebook bude nejspíše vyňat z webů, na nichž by úředník neměl trávit hodiny ve své pracovní době. Zaměstnancům Městského úřadu Chrudim tak nezbývá, než „přesedlat“ na chytré telefony a své sklony realizovat jinak.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele liferealistic
#4500 liferealistic 11. Únor 2016 - 8:58
Je dobře, že "pravý křesťan" opět vyráží na křížovou výpravu. Tentokrát bude sekat hlavu více než 200 hlavému drakovi. Konečně, sám bude moci brouzdat po internetu s požehnáním. Ať žije středověk.
Obrázek uživatele Bozemuj
#4507 Bozemuj 12. Únor 2016 - 17:26
Svatá prostoto. Kdo HO zná, tak ví jaké je to netáhlo. Že zrovna on toto řeší je výsměch. A zase koncept a rozum nikde. Nejde přece jen o internet, ale třeba i o kuřáky. Kdo byl někdy na úřadě, tak jistě viděl hloučky úředníků. Kouří se z nich to joooooo, ale ne od práce. Tohle neřeší nikdo, přitom podle mě tam hulej v pracovní době a hlavně pořád jedni a ti samí lidé. No jo no. V obou případech smrdí ryba od hlavy.
Obrázek uživatele PetrD
#4508 PetrD 12. Únor 2016 - 19:58
Paráda, občané sledují a upozorňují, něco mi to připomíná.
Obrázek uživatele Jokl
#4509 Jokl 13. Únor 2016 - 11:05
Vynikající video. Doporučuji sledovat až do konce.