Chrudimské noviny Firma Alukov HZ Orel zastřešila paluby dvou hlídkových lodí indické armády pro účely slavnostních přehlídek

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Firma Alukov HZ Orel zastřešila paluby dvou hlídkových lodí indické armády pro účely slavnostních přehlídek

Orel - Zdejší společnost Alukov a známý výrobce zastřešených plaveckých bazénů nebo zimních zahrad získal další zajímavou zakázku daleko za hranicemi České republiky. Tentokrát se mu podařilo dodat posuvné zastřešení horních palub dvou indických válečných lodí, které bude sloužit zejména při slavnostních přehlídkách námořnictva Indie.

Z podkladů uvedené firmy vyplývá, že zastřešení muselo splňovat určité parametry, například vydržet nápor větru o rychlosti až 125 kilometrů v hodině. Zadáním indické strany bylo totiž vyrobit a nainstalovat na obě lodi zastřešení, které má ochránit při přehlídce jak členy vlády, tak i samotného indického prezidenta, především před silným sluncem a případnou nepřízní počasí. Zastřešeny byly přitom horní paluby indických hlídkových lodí INS Sumitra a INS Sumedha. Firma Alukov HZ Orel vyrobila pro tento účel konstrukce s polykarbonátem a speciálním filtrem.

Firma má zákazníky ve více než čtyřiceti zemích světa. Expanduje mimo jiné na americkém trhu, kde je odhadem asi 13 milionů bazénů, kde se společnost uplatňuje se svou vyspělou technikou, kvalitou zákaznického servisu, logistikou a dobrou znalostí legislativního prostředí v USA, což naznačuje nedávná návštěva bývalého amerického ministra zahraničních věcí Spojených států amerických a nynějšího byznysmena Johna Ashcrofta přímo v sídle firmy v Orli. Alukov HZ chystá také otevření showroomů na exkluzivních adresách ve Vídni, Berlíně, Budapešti, Bratislavě či Varšavě. Vedle toho je však zakázka pro indické námořnictvo svým zadáním mimořádná.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#4542 karel1 19. Únor 2016 - 16:26
Kolikpak zaplatila firma za tuto reklamu?
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#4543 Roman Zahrádka 22. Únor 2016 - 11:59
karel1: Kolikpak zaplatila firma za tuto reklamu?
Karle, firma "zaplatila" tím, že realizovala na poměry Chrudimska zcela ojedinělou zakázku a nejsme jediní, kdo o ní informujeme. Takže o nějakém PR, jak se snažíte čtenářům podsunout, nemůže být ani řeč.
Obrázek uživatele jetozver
#4544 jetozver 22. Únor 2016 - 16:25
Ach jo. Česká malota a omezenost.
Obrázek uživatele karel1
#4554 karel1 23. Únor 2016 - 12:16
Zaplatili ji zaměstnanci svou prací a mizernou výplatou.
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#4555 Roman Zahrádka 23. Únor 2016 - 12:27
karel1: Zaplatili ji zaměstnanci svou prací a mizernou výplatou.
Karle, to už je ale jiná kapitola, do které momentálně nevidím a článek o ní nepojednává. Bohužel, je mi líto, ale víc Vám nemohu odpovědět.
Obrázek uživatele karel1
#4565 karel1 23. Únor 2016 - 22:03
Já jen,že o některých firmách se píše jen když se něco semele ve městě a přitom,zaměstnávají více lidí a dělají mnohem objemnější zakázky. Tak jen proto. Ale samozřejmě gratuluji k úspěchu a jen houšť.
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#4568 Roman Zahrádka 23. Únor 2016 - 22:11
karel1: Já jen,že o některých firmách se píše jen když se něco semele ve městě a přitom,zaměstnávají více lidí a dělají mnohem objemnější zakázky. Tak jen proto. Ale samozřejmě gratuluji k úspěchu a jen houšť.
Karle, rozumím vám, je ale chybou těchto firem, že nemají propracovanější PR a že o sobě nedávají doma více vědět. A je také klidně možné, že o něco takového vůbec nestojí. Každopádně bychom rádi o úspěších místních firem psali častěji. Člověka potěší, když slyší nebo čte, že se jeho krajanům ve světě daří. Tedy alespoň já to tak mám nastaveno :-).
Obrázek uživatele Zdeněk Bříza
#4643 Zdeněk Bříza 29. Březen 2016 - 16:48
karel1: Kolikpak zaplatila firma za tuto reklamu?
Proč by měla firma cokoliv platit? Zpráva je o mimořádné zakázce, a stála by za zmínku, i kdyby to dělala firma z velkého města a ne z vesnice s cca 1000 obyvateli. Já jsem naopak rád, že jsem se něco takového dočetl o firmě z obce, kde jsem vyrůstal a dlouhá léta žil..
Obrázek uživatele Zdeněk Bříza
#4644 Zdeněk Bříza 29. Březen 2016 - 16:55
karel1: Zaplatili ji zaměstnanci svou prací a mizernou výplatou.
Neřekl bych, že tam mají mizernou výplatu. Koukám na inzerát ze začátku tohoto měsíce, a plat v rozmezí 15500 - 19000 je na vesnickou firmu a tento region nadprůmerný. Viděl jsem i nabídku z pardubického Foxconnu, a mzda ve stejném rozmezí, a jiná nabídka byla dokonce s platem od 13000 hrubého. 19000 hrubého je kolikrát nástupní plat i v Praze a okolí...