Chrudimské noviny Kafe Zbyňka Kotúče: Co ovlivnilo povolební vyjednávání v roce 2014?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kafe Zbyňka Kotúče: Co ovlivnilo povolební vyjednávání v roce 2014?

Znáte podivně vypadající parčík před Mateřskou školou v ulici Svatopluka Čecha? Tak právě tento park - nepark přímo řídil vznik radniční koalice po volbách v roce 2014. Že je to nesmysl? Posuďte sami... Tento parčík není ničím jiným než zakódovaným poselstvím pro starostu Řezníčka. Není náhoda, že starosta bydlí nedaleko odsud. Musel by být slepý, aby tento jemu adresovaný vzkaz přehlédl. Parčík vznikl přesně podle známého receptu, který po celém světě používají zpravodajské a tajné služby. Ten recept zní - když chceš před lidmi něco skrýt, strč jim to rovnou pod nos.

Takže jaké instrukce dostal minulý a zároveň současný starosta prostřednictvím tohoto parčíku? Je potřeba se podívat na to, co se v parčíku nachází. V trávníku jsou vydlážděné tři obrovské listy a kolem čtyři lavice. Co vás většinou napadne, když uvidíte na zemi hodně listí? Že by listopad? Dobrá. Máme na zemi tři velké listy. Takže máme datum 3. listopadu. A jakou roli ve vzkazu hrají  lavice? Věřím, že zbytek si už rozluštíte sami... Cože? Ještě to nemáte? No, nevadí. Alespoň teď víme, kteří hlupáci umožňují svým hlasem ve volbách různým oligarchům řídit tento stát.

Tak vám to tedy prozradím. Musíte si jenom hrát se slovy a odpověď přijde sama. Kolem jsou čtyři lavice... kolem čtyři lavice... čtyři kolem lavice... To je přece čtyřkoalice!!! Víme, že povolební vyjednávání probíhala téměř tři měsíce. Bylo to však pouhé divadélko pro ostatní strany, aby měly pocit, že jsou rovnocennými partnery a že se s nimi vážně vyjednává. Řezníček dostal jasný pokyn - 3. listopadu uzavřít čtyřkoalici. Ještě dříve, než byl opětovně zvolen starostou, bylo už na radnici vše dohodnuto. A jak věděl,  koho nemá v žádném případě do čtyřkoalice brát? Jste vážně slepí? Co stojí hned vedle parčíku? Tři kontejnery na odpad, že? Podstatné je, že stojí mimo lavičky na asfaltu. Stojí hned vedle, ale mimo čtyřkoalici, kterou uzavírá plocha trávníku. A kontejnery nařizují, kdo nesmí do čtyřkoalice. Starostovi přímo říkají: pozor na SKLO, PAPÍR a na PLASTY. Tak co, už to máte rozkódované? Ach jo...

Starosta si nesmí připustit k tělu kontejner na SKLO, což jsou Svobodní (Káles a Lichtenberg z Opozice). Dále bacha - mimo hru musí zůstat taky kontejner na PAPÍR, tedy Pilný z Ano a PIRáti. Piráti by totiž všechno chtěli natáčet a přenášet online a Pilnému z úst až příliš okatě odkapává "jáužchcibýttakystarostou". Zdá se, že do vzkazu nám zdánlivě nezapadá žlutý kontejner na PLASTY. Je tam proto, aby zmátl jedince, kteří se při luštění vzkazu dostali až sem. Všichni víme, co znamená žlutá barva na semaforu - připrav se! Připrav se na PLASTY. Blbost? Ale kdepak. Víme, že varování před Svobodnými už zaznělo, takže písmeno "S" si můžeme vyškrtnout, a máme tu varování: připrav se na PLATY!!

No, co se dá dělat. Starosta se musí připravit na to, že na plat paní Trunečkové se již brzy bude zase někdo ptát. Chtěl bych poznat člověka, který tento parčík navrhnul. Ten totiž ví hodně o zákulisí chrudimské politiky. A teď mě klidně zavřete do blázince :-).

Zbyněk Kotúč

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#4552 Ivča 23. Únor 2016 - 10:45
Díky, už dlouho mě nikdo tak nepobavil :)))))
Obrázek uživatele hel
#4553 hel 23. Únor 2016 - 12:04
Super - nemohl by pan Kotúč psát častěji? :-D
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#4556 ŠIMŠÁK 23. Únor 2016 - 15:13
A teď mě klidně zavřete do blázince :-) Já myslel,že už tam odtud píšete. :-) :-)