Chrudimské noviny Roman Málek se chlubí zařazením do Oxfordské encyklopedie významných osobností

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Roman Málek se chlubí zařazením do Oxfordské encyklopedie významných osobností

Chrudim - Místostarosta Roman Málek (Koalice pro Chrudim) má na svém kontě další úspěšný „zářez“. Jeho přínos pro společnost teď ocenil i vydavatel údajně prestižní Oxfordské encyklopedie, jenž místního politika zařadil do svého seznamu lidí, kteří se nějakým způsobem proslavili, nebo zasloužili o společnost.

Encyklopedie je to prazvláštní, protože v běžném knihkupectví je prakticky k nedostání. Dostat své jméno do svazku vázaného v kůži a pokrytého zaručeně pravým zlatem, není nikterak obtížné. Stačí buď čekat na doporučení od jiných a následně si v rozhovoru s redaktorem encyklopedie vymyslet, co má patřičné heslo obsahovat, nebo zkrátka doporučit sám sebe. Po letmém nahlédnutí do postřehů těch, kdo mají s redaktory Oxfordské encyklopedie zkušenost, je zřejmé, že se jedná o další z projektů, jehož cílem je tahat z ješitných lidí finance, protože za vytvoření patřičného článku se samozřejmě platí a to obvykle částkami, které se pohybují kolem desíti tisíc korun.

Potřebuje si místostarosta zvedat sebevědomí pochybnými projekty?  Foto: archiv Chrudimských novin

Sám neuvolněný místostarosta Málek se zařazením do encyklopedie chlubí i na svých oficiálních internetových stránkách. Asistent poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Pavla Bělobrádka (KDU – ČSL) přitom tvrdí, že za zapsání jeho jména a životopisu do Oxfordské encyklopedie nic neplatil a placený přístup do interní databáze rovněž nemá.

Najít jména konkrétních osob a odpovědných redaktorů, kteří encyklopedii tvoří a za její nedostupný obsah odpovídají, je nemožné. Internetové stránky obsahují vágní informace o „renomovaném lexikonu úspěšných lidí a moderní on-line síti, která odpovídá duchu dnešní doby“. Nic víc se neregistrovaný a především neplatící zájemce z vnějšku nemá šanci dozvědět. Jaká je tedy hodnota této „pocty“, zůstává otázkou. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele jetozver
#4605 jetozver 3. Březen 2016 - 13:09
Jj ;-) ;-)
Obrázek uživatele Jokl
#4606 Jokl 3. Březen 2016 - 13:27
Ještě větší blb, než jsem myslel.
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#4609 ŠIMŠÁK 3. Březen 2016 - 22:27
Někde jsem již slyšel, že tam zařadí kdekoho,ale.....Je to opravdu Oxford? Nejsou to Bohnice? Nepřehlédl se Málek?
Obrázek uživatele chrudimský rodák
#4610 chrudimský rodák 3. Březen 2016 - 22:37
Málek takový blb, že se už ani neumí bránit tomu, že mu někdo řekne že je blb
Obrázek uživatele honza
#4611 honza 4. Březen 2016 - 7:16
nechte ho, je to chudák a blb taky.
Obrázek uživatele honza
#4614 honza 7. Březen 2016 - 10:14
A zítra bude obsáhlý článek jak se p. Málek krásně vykakal...
Obrázek uživatele jetozver
#4617 jetozver 7. Březen 2016 - 20:53
omlouvám se , ale obsah poslední ankety je opravdu snad pod úroveň těchto novin. Jistě že se zasloužil. Koupil si to a nebo mu to někdo zaplatil.