Chrudimské noviny Doprava ve městě dopoledne kolabovala. Kamiony zablokovaly silnici v ulici Dr. Milady Horákové

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Doprava ve městě dopoledne kolabovala. Kamiony zablokovaly silnici v ulici Dr. Milady Horákové

Chrudim - Mimořádná sněhová nadílka pořádně zkomplikovala dopravu ve městě, když nepojízdná auta ucpala některé větší dopravní tepny. Výrazným omezením v dopravě se také ukázal být uzavřený železniční přejezd v Presích a "stopky" u přejezdu v ulici Obce Ležáků. 

Důvodem uzavírky přejezdu, který leží na jedné z hlavních přístupových cest do nedalekých Slatiňan, je instalace nového signalizačního zařízení. Ten chrudimský sice uzavřený není, ale vzhledem k hustému sněžení, řidiči často tápou a nevědí, kudy se vlastně do města dostat. V ranních hodinách tak kolona aut stála prakticky až k odbočce z hlavní silnice na Píšťovy. Právě přes tuto část města si pak někteří „filutové“ krátili cestu a vyhýbali se zdržení v ulici Obce Ležáků. Dopravní omezení by měla skončit v pátek 11. března. 

V dopoledních hodinách také kolabovala doprava na známém "Nemocničním kopci" v ulici Dr. Milady Horákové. Právě zde se objevilo několik kamionů, které se nemohly po zledovatelé vozovce rozjet a čekaly na vyproštění. Kolem jedenácté hodiny se sice situace poněkud zlepšila, ale například strážníky městské policie, kteří by dopravu řídili, aby šoféři hledali lupou. Poradit si tak nakonec museli sami a část z nich proto svůj vůz v půlce kopce otočila a zvolila některou z objízdných tras přes město. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele hel
#4619 hel 8. Březen 2016 - 11:24
"například strážníky městské policie, kteří by dopravu řídili, aby šoféři hledali lupou" - to znamená, že tam MP byla nebo nebyla? a pokud nebyla, bylo by zajímavé zjistit, kde byla ;-)
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#4620 Jakub Valenta 8. Březen 2016 - 11:36
Nebyla, samozřejmě.
Obrázek uživatele karel1
#4621 karel1 8. Březen 2016 - 13:26
Hlídali v parku Republiky pejskaře na to jsou kanoni,ale když je šrumec lupou je hledat.A navlhl by jim mundur.
Obrázek uživatele soucousl
#4622 soucousl 8. Březen 2016 - 14:44
"ale například strážníky městské policie, kteří by dopravu řídili" MP řídit dopravu nemůže pane novináři. Může ji pouze usměrňovat. Ale chtít, aby jste používal správné termíny nebo si dokonce uváděné informace ověřoval je asi nesmysl. Škoda, že jsete taky neskončil jako pisálek Zahrádka.
Obrázek uživatele karel1
#4623 karel1 8. Březen 2016 - 16:50
Nechme na pokoji MP ale pojmenujme hlavní problém kopce u nemocnice. Slavné kruháky našich milovaných radních. Vyhnal bych je tam aby pomáhali tlačit.
Obrázek uživatele Zikmund Lucemburský
#4624 Zikmund Lucemburský 8. Březen 2016 - 17:00
soucousl: "ale například strážníky městské policie, kteří by dopravu řídili" MP řídit dopravu nemůže pane novináři. Může ji pouze usměrňovat. Ale chtít, aby jste používal správné termíny nebo si dokonce uváděné informace ověřoval je asi nesmysl. Škoda, že jsete taky neskončil jako pisálek Zahrádka.
No ty seš dobrej gumo modrá z Resláku :-D Měšťáci se zašívali za bukem, protože by jim mohlo nasněžit za límec a hodili bobana na zasekanej kopec po nemocnicí a ty tu budeš školit novináře z úřednický hatmatilky. Jako pokus odvíst pozornost jinam docela gut, ale jinak bída, bída, šeď, šeď. Po tý kauzičce s durmanem se naši výběrčí pokut zase vyznamenali. Dvořák by měl zvážit setrvání ve funci...ale to mu jistě rád přetlumočíš viď.
Obrázek uživatele jetozver
#4625 jetozver 8. Březen 2016 - 20:35
Kdo je zde GUMA je diskutabilní. No a kdyby každý ( jak zde vyzýváte Dvořáka ) odstupoval z funkce i pro větší problém, tak nebude v republice kámen na kameni. Tak nachumelilo 20 cm a byl kolaps. Za mě to jistě mohlo být zvládnuté vše lépe, ale zase taková tragédie to nebyla.
Obrázek uživatele Ječmen
#4626 Ječmen 9. Březen 2016 - 8:08
Jejda...ono v zimě nachumelilo. V zimě sníh..kdo to kdy viděl? :o)) Přijeďte se někdy podívat k nám na Vysočinu. Zde jsou takové stavy na denním pořádku..
Obrázek uživatele Jája
#4627 Jája 9. Březen 2016 - 17:39
"Ječmen" - Tak určitě, hlavně letos, že? Proč teda mají v Novém Městě zásobník na sníh?