Chrudimské noviny "Nejsem zastáncem policejního státu, ale potřebujeme více mužů v uniformě," tvrdil během čtvrteční diskuse ministr vnitra Chovanec

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

"Nejsem zastáncem policejního státu, ale potřebujeme více mužů v uniformě," tvrdil během čtvrteční diskuse ministr vnitra Chovanec

Chrudim - Diskuse, na níž ve čtvrtek zvaly politické špičky místní sociální demokracie, přilákala do velkého zasedacího sálu v budově městského úřadu asi 60 zájemců. Největším tahákem byl přitom zhruba hodinový monolog ministra vnitra České republiky Milana Chovance (ČSSD).

Diskusi moderoval místní poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jan Chvojka (ČSSD), jenž si nemohl pomoci a po celý čas trvání přednášky stranického kolegy Chovance pojídal předložené ovoce a několikrát to i humorně okomentoval.

Milan Chovanec se přítomným, mezi nimiž nebylo možno přehlédnout třeba neuvolněného místostarostu Jaroslava Trávníčka (ČSSD), nebo některé z příslušníků místní kriminálky, pokusil vysvětlit, proč současné politické ovzduší tolik přeje nejrůznějším polofašistickým demagogům. Ministr přitom zmínil jména slovenského poslance Mariána Kotleby a českého bijce muslimů a entomologa Martina Konvičky. „Bojím se zhnědnutí, bojím se fažizace nejen české, ale celoevropské politiky. Je totiž docela dobře možné, že do Evropského parlamentu budou takoví lidé zvoleni, vytvoří svou euroskeptickou frakci a z toho samozřejmě vyplynou i patřičné zákony a předpisy,“ tvrdí ministr vnitra. Že se i v tomto případě jedná o demokratický postup, druhého muže sociální demokracie netrápí, což jeho příznivci v sále ocenili frenetickým potleskem.

Milan Chovanec dále ocenil práci policistů při potírání kriminality, jež měla za loňský rok klesnout o 14 %. Podle Chovance však nelze usnout na vavřínech, protože část nekalých živlů se jistě přesunula do virtuálního prostředí internetu, což je pro bezpečností složky státu stále oblast, která trpí nedostatečným pokrytím. Ministr také neopomněl zmínit praktiky takzvaných „šmejdů“, kteří nyní prý obírají důvěřivé důchodce právě prostřednictvím internetu. Přítomní senioři opět odměnili jeho angažovanost potleskem. Nadšení panovalo i poté, co Milan Chovanec zdůvodňoval nárůst počtu policistů. Podle jeho názoru není Česká republika „policejním státem“ a počty mužů a žen v uniformě jsou v pořádku. Chovanec to tvrdí i přesto, že země v srdci Evropy disponuje vyšším počtem policistů na tisíc obyvatel, než třeba sousední Německo nebo Polsko.

Na úplný konec svého monologu Milan Chovanec zabrousil i do vod teologie, když přítomným sdělil, že Korán nevybízí k vybíjení lidí, proto není třeba islám stavět mimo zákon. Tentokrát se potlesku nedočkal a ze sálu se ozvalo dokonce nesouhlasné mručení. Závěrečná hodinka patřila několika dotazům a poté již Milan Chovanec spěchal na stranický mítink, kde došlo na řešení dluhu ve výši 300 milionů korun. Tuto částku má sociální demokracie zaplatit advokátovi Zdeňku Altnerovi.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#4698 Zbyněk Kotúč 5. Duben 2016 - 12:03
Můžete mi, prosím, někdo objasnit co znamená, když politik prohlásí, že se "bojí zhnědnutí"? Jsou to obavy z toho, že až i k nám dorazí vlna imigrantů, tak naše populace začne postupně hnědnout? A nebo se bojí zhnědnutí samotní politici v tom smyslu, že se poserou strachy, až jich bude mít celý národ plné zuby a vyrazí do ulic s klacky (nebo kalašnikovy) a vezmou další osud země do vlastních rukou??
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#4710 Jakub Valenta 6. Duben 2016 - 8:14
Hnědé košile. https://cs.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung Paradoxně náležely (košile) ke straně nacionálně SOCIALISTICKÉ...