Chrudimské noviny Den Země se blíží a s ním i generální úklid města. Přidáte se?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Den Země se blíží a s ním i generální úklid města. Přidáte se?

Chrudim - Ruce k dílu společně přiloží děti z mateřských, základních a středních škol, jimž by měli sekundovat třeba topolští hasiči nebo ochránci přírody. Den země se totiž blíží s spolu s ním i akce „Ukliďme svět“. Uklízet by se mělo začít 16. dubna.

Topolští hasiči však nebudou čekat až na 16. dubna a do úklidu této městské části se pustí již v sobotu devátého. Sraz dobrovolníků a také členů sboru je v osm hodin ráno v hasičské zbrojnici. Již v pátek ve čtyři hodiny se do úklidu břehů Chrudimky dají také místní vodáci. Sraz dobrovolníků je před loděnicí v ulici Na Ostrově a k dispozici mají být i pytle a rukavice.

Jde o to nejen zapojit mnohem více dobrovolníků a uklidit ještě více černých skládek, ale i rozšířit povědomí o této akci mezi širokou veřejnost a vyvolat celospolečenskou diskusi k problematice černých skládek a nepořádku kolem nás,“ říká Šárka Trunečková, koordinátorka projektu Zdravé město. Letos se proto zapojí mimořádné množství zařízení a také více než tisícovka těch, jimž není lhostejný nepořádek ve městě. Přidal se i městský zastupitel Richard Herbst (ANO 2011). „Hodně jsme toho našli v jasanové aleji hned vedle silnice, spojky z Vlčnova směr na Tři Bubny. Pokud byste měli chuť přiložit ručky k dílu, věřte je tam toho ještě habaděj. A kdyby se podařilo v těchto místech vyřezat nálet, máme tu krásnou cestu jasanovou alejí a považte – i bez spolufinancování z Evropské unie,“ napsal Herbst v dopise, který obdrželi všichni jeho kolegové zastupitelé.

Chrudimské noviny se nepořádku ve městě věnovaly v celé sérii článků. Upozorňovaly především na černou skládku, jež se opakovaně objevovala nedaleko Zlaté stezky a také v lesíku u sídliště U Stadionu.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#4704 Jokl 5. Duben 2016 - 20:24
Herbsta prosím pohlídejte, ať ty krámky ze skládek zase netahá do baráku, nebo bude mít doma problém.
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#4709 Jan Navrátil 5. Duben 2016 - 21:23
Jokl: Herbsta prosím pohlídejte, ať ty krámky ze skládek zase netahá do baráku, nebo bude mít doma problém.
Jeho doménou je sběrný dvůr :)
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#4714 Zbyněk Kotúč 6. Duben 2016 - 18:38
Nechte, prosím, pana zastupitele na pokoji. Však on to tak nějak dostal do vínku. Jak jste si mohli povšimnout, jméno RICHARD HERBST v sobě nese jisté informace: HE HAS BRIC-A-BRAC, HE IS BRIC-A-BRAC STAR.