Chrudimské noviny Projektant se zaručil, že cena terminálu pardubického letiště je konečná

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Projektant se zaručil, že cena terminálu pardubického letiště je konečná

Pardubice - Připomínky oponentního posudku fakulty architektury Vysokého učení technického v Brně zodpovídali ve čtvrtek na jednání Rady Pardubického kraje zástupci projektové kanceláře AGA – Letiště, kteří jsou autory projektu nového terminálu společnosti EBA v Pardubicích. Pardubický kraj je třetinovým vlastníkem tohoto civilního letiště, dvoutřetinový podíl má město Pardubice.

Z posudku oponentů částečně vyplývalo, že by tento projekt mohl vést k navyšování nákladů při výstavbě. „Chtěli jsme slyšet ubezpečení, že nedojde k prodražení stavby. Zástupci projektové kanceláře se nám osobně a na dobré jméno firmy zaručili, že při dodržení projektu k žádným dalším finančním nárokům nedojde,“ řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, který se byl podívat na podobně velkých nových terminálech v Karlových Varech a v Popradu. „Projektanti zodpovídají za technická řešení, která nám tu dnes vysvětlili, pro nás je jejich slovo zárukou, že můžeme začít se stavbou. Budeme prostřednictvím stavebního dozoru investora vše pečlivě sledovat,“ dodal hejtman.

red

Reklama

Obrázek uživatele jetozver
#4745 jetozver 1. Květen 2016 - 6:56
Tak potom napište o kolik to stálo více a kolik bylo v projektu chyb. Pokud ne tak klobouk dolů. Bude to první stavba kde je vše OK.