Chrudimské noviny Začíná stavba kruhového objezdu u Medlešic. Příjezdové komunikace jsou uzavřené až do června

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Začíná stavba kruhového objezdu u Medlešic. Příjezdové komunikace jsou uzavřené až do června

Chrudim - Od pondělí 25. dubna do 12. června je uzavřena stará cesta do Pardubic přes místní část Medlešice. Silničáři zde budou stavět nový kruhový objezd, který by měl suplovat zrušený sjezd z první části obchvatu města. Řidiči by se tak měli připravit na to, že dva měsíce tudy neprojedou.

Uzavírka se týká jak silnice navazující na Pardubickou ulici ve městě – zde je zákazová značka umístěna jen několik metrů za dopravní značkou upozorňující na konec obce, tak spojky v polích u Medlešic. Tady šoféři nenajedou ani na začátek silnice a do Medlešic je třeba jezdit přes Ostřešany a následně Mikulovice. Zásobování průmyslových zón a podniků ležících v bývalém vojenském depu v Pardubické ulici je však zachováno.

Sjezd u Medlešic záhadně zmizel z projektu výstavby první části obchvatu města a ani Ředitelství silnici a dálnic Pardubice nechtělo prozradit, kdo za jeho likvidací stojí. Později se ukázalo, že tehdejší vedení města blíže nespecifikovaní úředníci nejspíše „přitlačili“ ke zdi a místní politické špičky reprezentující druhé největší město v Pardubickém kraji, se nechaly přesvědčit, že sjezd vlastně Chrudim nepotřebuje. Teprve vlna nevole, která se zvedla poté, co o této kauze jako první informovaly Chrudimské noviny, přiměla radnici změnit názor a na vybudování sjezdu opětovně trvat. Byly to rovněž Chrudimské noviny, kdo odhalil viníky, kteří za zrušením sjezdu stáli.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele bafina
#4742 bafina 25. Duben 2016 - 13:23
Takže si užijeme posledních pár týdnů klidu a pak zase "Ať žijí kolony na Palackého"