Chrudimské noviny U Medlešic se začal budovat původně zrušený sjezd do Chrudimi

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

U Medlešic se začal budovat původně zrušený sjezd do Chrudimi

Chrudim - Začátkem května začalo Ředitelství silnic a dálnic realizovat další dopravní investici spojenou s obchvatem města.

Stavební firma Eurovia začala frézovat nový kruhový objezd, který by měl "rozředit" příjezd automobilů do Chrudimi a usnadit obslužnost severní průmyslové zóny a centra města. ŘSD také očekává ulehčení dopravního zatížení místní části Medlešice. Záměrem investora je, aby tranzitní doprava objížděla město po obchvatu a koncová mohla do města vjíždět jak Pardubickou ulicí, tak vjezdem po Dašické. 

Stavební firma začala s frézováním vozovky. Foto: Jindřich Balous

Jakým způsobem bude řešeno dopravní značení a jak se bude dařit naplňovat jeho vymahatelnost ukáže až budoucnost.

Dodnes také není jasné, proč nebyla tato stavba uskutečněna společně s obchvatem města. O problematice jsme psali již v prosinci minulého roku. Jak Město Chrudim, tak ŘSD, se ve svých tvrzeních rozcházejí, a tak jediná jistota, která zústává, je další prodražení investice do chrudimského obchvatu. 

Otevření kruhového objezdu u Medlešic může být darem z nebes, právě v souvislosti s nečekaným zastavením výstavby druhé části obchvatu z Chrudimi do Slatiňan. Jeho výstavba bude zřejmě odložena o čtyři až pět let, díky novele o EIA, kterou nechal v parlamentu projednat ministr Brabec (ANO).

Kruhový objezd by měl "rozředit" dopravu na příjezdu do města. Foto: Jindřich Balous

Reklama

Obrázek uživatele Michal Staněk
#4752 Michal Staněk 4. Květen 2016 - 18:02
Nestavělo se to najednou proto, že by se do Chrudimi nebylo kudy dostat. A bohužel realita bude taková, že všechen tranzit na Žďár od Pardubic pojede zase přes město - značením se tam kamionům nebude dát zabránit vjezd - za prvé to nepovolí dotčené orgány a za druhé jakou by to pak mělo logiku, otvírat sjezd do prům. zóny a zakázat tam vjezd kamionům - no prostě nesmyslný nekoncepční sjezd. Jediná naděje zůstává - pokud bude evidentní, že přinesl víc škody než užitku, tak se může znova zatarasit, než se obchvat dobuduje.
Obrázek uživatele Trunda
#4755 Trunda 5. Květen 2016 - 6:09
Co chcete ředit, jaký dar z nebes, nechápu tu logiku, naopak sjezd u Medlešic se měl otevřít až po dokončení obchvatu za Slatiňany. Možná se tím rozředí doprava na obchvatu, kde už nepojede nikdo, kdo míří dál na Slatiňany. To je účelem? Uvidíme, až se kruhák otevře, jak se nám začne zase ucpávat křižovatka na Bídě ve směru od Pardubic. Přijde mi to, jako by stavěl dům od střechy. Uf.
Obrázek uživatele karel1
#4756 karel1 5. Květen 2016 - 17:11
Tak myslím,že dneska by ho uvítali všichni co jeli odpoledne od Pardubic. Jeden jediný sjezd do Chrudimi fakt žrádlo.