Chrudimské noviny V Medlešicích se objevily stacionární radary

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

V Medlešicích se objevily stacionární radary

Chrudim/Medlešice - Po otevření první části obchvatu se v místní části Medlešice vzedmula vlna kritiky a nevole. Místním se nelíbí především zvýšení intenzity dopravy přes jejich obec. Bezohlední řidiči údajně nedodržují maximální povolenou rychlost. Radnice se navíc námitkami Medlešáků prý dostatečně nezabývá. To se teď ale změnilo.

V bývalé samostatné obci, která se však dobrovolně připojila k druhému největšímu městu Pardubického kraje, v současné době ve zvýšené míře hlídkuje městská policie a měří rychlost. V souvislosti s uzavřením sjezdu z obchvatu, na jehož místě se buduje kruhový objezd, šla navíc intenzita dopravy rapidně dolů. Kolony aut, které se zde měly vyskytovat, tak již obec netrápí. Do budoucna tomu však bude jinak, protože po otevření sjezdu z obchvatu se naopak doprava spíše ještě více zahustí.

Při dodržení padesátky se na řidiče usměje smajlík.  Foto: MěÚ Chrudim

Město však po slibech neuvolněného místostarosty Jaroslava Trávníčka (ČSSD) od slov přistoupilo k činům. V Medlešicích se objevily nové stacionární radary, které mají za úkol měřit rychlost projíždějících vozidel a přímo na display ji i zobrazovat. Nejedná se tedy o „mýtné brány“, které by řidiče překračující rychlost vyfotily a následně odeslaly na patřičný odbor Městského úřadu Chrudim. Jedná se pouze o kontrolu, jejíž respektování je zcela na libovůli jednotlivých šoférů. Náklady na vybudování stacionárních radarů radnice nezveřejnila.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele brta1
#4768 brta1 17. Květen 2016 - 12:02
:-) najivky v Medlešicích.......si myslí že to někoho zastaví tenhle měřak....dříve tam měli provoz že se nedala přejít silnice a ted budou hudrovat kvuli pár autum:-).a hlavně přez Medlešice je to bespečnější než po obchvatě takže - všichni jezděme přez Medlešice:-)