Chrudimské noviny Komunista Moučka předsedou finančního výboru

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Komunista Moučka předsedou finančního výboru

Chrudim – Jan Chvojka (ČSSD), současný ministr bez portfeje, rezignoval na všechny své funkce v místní samosprávě. Na jeho místo v zastupitelstvu usedla zkušená matadorka Ilona Jeníčková, ve funkci předsedy finančního výboru ho nahradí komunista Jaroslav Moučka.

Právě volba nového předsedy finančního výboru byla jedním z bodů pondělního jednání městského zastupitelstva. Nejprve se jeho členové shodli na hlasování formou aklamace. Napodobili tak své kolegy v parlamentu, kteří tímto způsobem běžně vyjadřují svůj souhlas i nesouhlas s projednávaným tématem.

Poté už došlo k hlasování, v němž většinou přítomných politiků byl zvolen právě Jaroslav Moučka. Hlasování se zdržel pouze Viliam Kopecký (SNK – ED), Ondřej Kudrnáč (ANO 2011) a místostarosta Roman Málek (Koalice pro Chrudim).

Jaroslav Moučka je zkušený politik, který pokračuje v kolejích, jež vydřela jeho strana na hřbetech kulaků, inteligence a katolické církve. Oblíbenými tématy komunisty Moučky je při veřejných diskusích právě hospodaření církve, jejíž majetek jeho soukmenovci věřícím v rámci zestánění ukradli. Svého času se nebál udat místního arciděkana Jiřího Heblta, jenž krom střechy kostela, z dotací opravil i svody dešťové kanalizace. Zvednout ruku ve volbě předsedy finančního výboru pro komunistu, pak vyjadřuje naprostou rezignaci na demokratické principy České republiky. Uznání si proto zaslouží zastupitelé Kopecký, Kudrnáč a Málek, kteří se hlasování zdrželi.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#5284 Tomáš Velendorf 16. Prosinec 2016 - 18:16
Nějak se v tom neorientuji. Zastupitelstvo města čítá 27 členů? Všichni jsou samozřejmě demokraticky zvoleni - to vím. A z toho počtu jsou jen tři zastupitelé za KSČ, ostatní jsou všechno členové různých demokratických stran, či firemních hnutí? A takové složení zastupitelstva zvolí pak předsedou finančního výboru zrovna člena KSČ? Je to tak? A to, že to nechápu je tím, že už pocházím z minulého století a do této společnosti už asi nepatřím a nějak se v ní už neorientují, či kde je ten zádrhel? Ještě, že se toho nedožil i takový hotel Romania (respektive nyní Bohemia), který by snad za těchto okolností a při první možné příležitosti, byl také přejmenován zase zpět, na obligátní hotel Družba, na čemž měla tehdy lví podíl také tehdejší okresní stranická buňka KSČ.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#5287 Zbyněk Kotúč 19. Prosinec 2016 - 11:34
Pane Valento, jak můžete napsat takovouhle krávovinu: "Uznání si proto zaslouží zastupitelé Kopecký, Kudrnáč a Málek, kteří se hlasování zdrželi." To nevíte, že za určitých okolností můžete právě zdržením se hlasování dopomoci někomu ke zvolení ?? :-))