Chrudimské noviny Projednávání Desatera problémů města se opět blíží

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Projednávání Desatera problémů města se opět blíží

Chrudim – Vzrušené přípravy a celoroční práce speciální skupiny tvořené partou nejspolehlivějších úředníků jsou u konce. S únorem se jako vlaštovičky vrací do sálu Muzea Desatero problém města Chrudim. Šárka Trunečková je připravena moderovat, usměrňovat a tvořit „nejpalčivější problémy“. Samozřejmě v době, kdy většina slušných lidí „hákuje“ v práci.

Po letech organizování této rozporuplné akce, se totiž městští úředníci stále ještě nepoučili a volí pořád stejně hloupou hodinu, kdy projednávání desatera zahájit. Koncem února, konkrétně 22. ve středu od půl páté odpoledne si mohou zájemci přijít promluvit o tom, proč stále ještě není napojena silnice I/17 na silnici I/37, proč není omezena rychlost v ulici Na Ostrově, jak město vysvětluje umírající Resselovo náměstí v letních měsících, kdy dojde k zajištění pitné vody pro Chrudimáky bez vlivu zahraničního investora, kdo může za stále ještě zahnívající náhon v parku Střelnice, kdy radnice vyřeší odtokové poměry ve Stromovce a proč není přestěhován skatepark. To vše jsou totiž takzvané „nejpalčivější problémy“ z loňského projednávání Desatera problémů města. Ani jeden z nich se z papíru nedostal do realizace.

Co je tedy letos v plánu a na co se těšit? Tak třeba na krátké ohlédnutí za rokem minulým, hlasování o top deseti problémech města, hlasování o top projektu neziskovek, který radnice podpoří petitisícovkou a samozřejmě společnou diskusi nad tématy jako je třeba rozvoj města, urbanismus – zde by mělo dojít třeba na populární schody pod Myší dírou, životní prostředí, kulturu a též dopravu. K dispozici bude samozřejmě též oblíbená fair trade kávička a zákusky. Děti se zabaví v tvořivé dílničce.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#5390 karel1 8. Únor 2017 - 21:32
Největším problémem města Chrudim jsou jeho "páni" radní.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#5391 Tomáš Velendorf 8. Únor 2017 - 23:36
karel1: Největším problémem města Chrudim jsou jeho "páni" radní.
A obyvatele města, jim v tom úspěšně šlapou na paty..:)