Chrudimské noviny Chrudimská nemocnice dostane další ránu od vedení kraje

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chrudimská nemocnice dostane další ránu od vedení kraje

Chrudim – Nejprve přišlo slučování nemocnic do jednoho velkého molochu, později ztratila chrudimská nemocnice svého ředitele, nyní je v plánu změnit zdravotnická zařízení v Chrudimi a Litomyšli na nemocnice druhé kategorie.

Pro ty, kdo sledují ne právě utěšenou situaci, v níž se místní nemocnice nachází, není připravovaná změna žádným překvapením. Už na konci minulého roku upozorňoval městský zastupitel a bývalý ředitel nemocnice Tomáš Vondráček (ČSSD) na fakt, že kraj nepočítá s výraznějšími investicemi do největšího zdravotnického zařízení na Chrudimsku. Nyní přichází další rána – kraj plánuje „přihrát“ chrudimské a litomyšlské nemocnici pouze plánované výkony. Na akutní medicínu se zaměří špitály v Pardubicích, Ústí nad Orlicí a Svitavách. Ty si pak ponechají složitější zákroky. Důvodem má být další zefektivnění hospodaření.

Kraj sice slibuje, že k omezení péče ve „vykleštěných“ nemocnicích nedojde, ale jejich zaměstnanci tento názor nesdílejí. Už tak dlouhá čekací doba na některé operace se navíc může prodloužit. Samotný princip změn prozatím není připraven. Jeho finální verzi chtějí představitelé kraje zveřejnit někdy v průběhu letních prázdnin.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele brta1
#5464 brta1 23. Únor 2017 - 11:42
LDN z Chrudimske nem. nechcete udělat-idioti!!takže pokud se někomu něco stana směrem na jih od Chrudimi třeba v nasavrkach,tak s pacientem budou lítat sanitky až do pce?nebo kam?jednou to je nemocnice a nemocnicí by měla zustat a néé že to bude jenom byznys pro kravataky z kraje..........ta fuze je jeden velkej ksindl!
Obrázek uživatele hana
#5465 hana 23. Únor 2017 - 12:39
A co na to chrudimská radnice ? Kolik ještě ústupků udělá, aby pomohla kraji úplně udusit největšího zaměstnavatele ve městě ? Proč netlačí na realizaci původně plánovaného urgentního příjmu a je stále jen v defenzivě ?
Obrázek uživatele Ezod
#5466 Ezod 23. Únor 2017 - 14:36
Odpověď je jednoduchá. Protože zástupci radnice musí sbírat ocenění za cokoli, fotit se při střihání pásek u čehokoliv a pozor musí se u toho křečovitě usmívat, aby byly hezké fotografie. Z toho důvodu jistě pochopíte, že na zbytečnosti typu nemocnice není čas. A až bude pozdě na jakékoliv řešení, protože chrudimská nemocnice bude jako taková v nenávratnu (jinam to podle mě nesměřuje), tak by se z bývalé chrudimské nemocnice mohla udělat výstavní síň ocenění města (město krásné, město sportovní, město ekologické, město ještě krásnější…) a fotografií usmívajících se zastupitelů, které jsme si zvolili, aby pečovali a hlavně rozvíjeli naši Chrudim.
Obrázek uživatele bubos
#5467 bubos 23. Únor 2017 - 16:30
hana: A co na to chrudimská radnice ? Kolik ještě ústupků udělá, aby pomohla kraji úplně udusit největšího zaměstnavatele ve městě ? Proč netlačí na realizaci původně plánovaného urgentního příjmu a je stále jen v defenzivě ?
zeptejte se Čechlovskýho