Chrudimské noviny Smrky se za divadlo nevrátí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Smrky se za divadlo nevrátí

Chrudim – Další krok k likvidaci zeleně ve městě udělala začátkem března místní radnice. Nechala totiž pokácet smrky rostoucí desítky let za Divadlem Karla Pippicha. Prý už neplnily svou estetickou funkci a byly dožilé.

Lidem se pochopitelně tento krok příliš nezamlouvá. Poté, co prakticky stejně argumentovali městští úředníci ve prospěch likvidace smrků za požární zbrojnicí, nyní je tu oblíbený důvod znovu. Alespoň v tomto duchu reaguje na dotaz tisková mluvčí města Sylva Drašnarová.

Na divadlo prý musí být vidět.  Foto: Chrudimské noviny

Za divadlem se jednalo se o dva smrky a jednu borovici douglasku. Podle správy městské zeleně šlo o poškozené jedince s již částečně proschlými vrcholy, které vykazovaly stagnaci růstu a na svém místě přestávaly plnit svoji estetickou a ekologickou funkci. Architekt města k tomu doplňuje, že vzhledem k celkové koncepci úprav parku a prostorovému působení zeleně vůči již historické budově divadla by nebylo jejich dlouhodobé setrvávání vhodné, a proto na tomto místě již nebudou nahrazeny,“ říká Drašnarová. Chrudimáci se proto musí se současným stavem smířit.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele gevara
#5555 gevara 17. Březen 2017 - 17:20
Vážení. Řeší se pořád střet města a co také řešit okrajové části města sídliště,parkovací plochy atd.Techničce zeleně,ani panu architektovi nevadí že se v těchto místech ničí zelené plochy viz např. Na Větrníku vedle domu technika zeleně kde je z travnaté plochy tankodrom a pod borovicemi rostou auta.Nosí se bláto na vozovku,práší se a nikomu to nevadí ani policii,která zde každý den několikrát projíždí a neřeší ani porušení několika přestupků. Architekt p.Thér v minulé době navrhl jednoduché řešení s parkováním,které se hodilo pod stůl.Hlavně že žijeme ve zdravém městě a sbíráme ceny.