Chrudimské noviny Radnice daruje sportovním areálům projektovou dokumentaci v hodnotě tisíců korun

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Radnice daruje sportovním areálům projektovou dokumentaci v hodnotě tisíců korun

Chrudim – O úpravách v areálu krytého bazénu Chrudimské noviny již informovaly. Modernizací projdou skříňky, sauna by měla být rozšířena o wellness prvky. K těmto úpravám sauny je však třeba projektová dokumentace. Tu však vlastní Město Chrudim, které se rozhodlo ji Sportovním areálům města Chrudim darovat.

Už teď mají sportovní areályn na dotacíh přislíbenu částku, jež převyšuje milion korun. Celkový rozpočet společnosti s ručením omezeným se letos pohybuje kolem dvaceti milionů korun. Firmě šéfuje Luděk Marousek, předsedou dozorčí rady je Petr Steiner, místopředsedou městský zastupitel Tomáš Vondráček (ČSSD). Zajímavou „kulišárnu“ si připravila radnice, která společnost zřídila a vložila do ní jako základní jmění pět milionů šedesát šest tisíc korun.

V únoru nechalo vedení města vypracovat zmiňovanou projektovou dokumentaci firmou CODE z Pardubic. Ta si za projekt naúčtovala téměř 115 tisíc korun. Jaký úmysl s dokumenty radnice měla? Už od počátku bylo jasné, že je později daruje právě firmě vedené Luďkem Marouskem. Zcela zdarma pouze pod podmínkou, že bude dodržen autorský zákon. Která jiná firma ve městě se může pochlubit, že by jí Město Chrudim věnovalo projektovou dokumentaci v ceně tisíců korun? Konkurenční prostředí tak opět dostává na frak.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Pseudovalenta
#5550 Pseudovalenta 17. Březen 2017 - 13:42
Pane Valento, pokud srovnáváte sportovní areály jako firmu (ano, má své IČO, je to s.r.o.), kde je město v podstatě zřizovatel, se všemi ostatními firmami v Chrudimi, tak si zajděte dodatečně do nemocnice pro něco proti bolesti, určitě vám to rádi dají, když jste je nedávno tak slovně častoval. Třeba vám to pomůže od bolesti z pádu na hlavu, když tady srovnáváte jablka s hruškama :-))) Zřizované sportoviště, kina, divadla,..., městy jsou ztrátové a proto dostávají dotace, příspěvky a další finanční zvýhodnění. Zde porovnávat firmy jako jsou sportoviště s například soukromou stavební firmou může jen dosti omezený jedinec. Zkrátka cokoliv se upeče na chrudimském úřadu, ihned musíte zplodit kritický článek. A co ve vašem bydlišti, na vsi, tam vše OK? ;-)
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#5551 Jakub Valenta 17. Březen 2017 - 14:54
Dekuji svemu vernemu ctenari za prizen, dobre rady a starost. Slibuji, ze vasi duvere se pokusim dostati.
Obrázek uživatele Chrudimské bahno
#5554 Chrudimské bahno 17. Březen 2017 - 16:23
Pseudovalenta: Pane Valento, pokud srovnáváte sportovní areály jako firmu (ano, má své IČO, je to s.r.o.), kde je město v podstatě zřizovatel, se všemi ostatními firmami v Chrudimi, tak si zajděte dodatečně do nemocnice pro něco proti bolesti, určitě vám to rádi dají, když jste je nedávno tak slovně častoval. Třeba vám to pomůže od bolesti z pádu na hlavu, když tady srovnáváte jablka s hruškama :-))) Zřizované sportoviště, kina, divadla,..., městy jsou ztrátové a proto dostávají dotace, příspěvky a další finanční zvýhodnění. Zde porovnávat firmy jako jsou sportoviště s například soukromou stavební firmou může jen dosti omezený jedinec. Zkrátka cokoliv se upeče na chrudimském úřadu, ihned musíte zplodit kritický článek. A co ve vašem bydlišti, na vsi, tam vše OK? ;-)
Ciwe, přesně moje řeč! Dobřes mu to nandal. Fakt nepochopim, jak si lidi jako Kušta se svoji Jezerkou, kde je wellness, nebo provozovatel Rezidence Arx - zase wellness, nebo Modrovič na Bradle- další wellness můžou myslet, že by měli bejt ziskový. Ať dou kliďáno do ztráty, ono jim to pak město zase vyrovná nějakou dotací nebo darem projektový dokumentace. Tomuhle se totiž říká rovný příležitosti pro všechny, vůůůůbec nejde o kroucení trhu a neférovou konkurenci. Seš dobrej blb, žejo (zdravím do Topolský!). Tak a trochu vážně. Díky, žes přiznal, že tyhle firmy (sportoviště, technický, Beseda) jsou jenom "jako". Vlastně de o obyčejný městský podnikání se vším, co k tom patří - sanace ztrát z rozpočtu (=daní všech těch truhlíků, co je platěj), naprosto bolševický manýry (žádná snaha o kvalitnější služby, protože i kdyby tam chodil jeden člověk, město zase ztrátu dorovná z našich prašulí), naprosto neschopný manažery (čipy ke skříňkám 28 let po revoluci - no ty vole!), atd. atd. atd. Ty, pseudoblbe, jsi prostě úřednickej levičák. Ve tvým světě je normální, že ti stát potažmo město platí tvoje záliby a koníčky. Protože seš na to zvyklej z minulý doby. Jenže ve světě pravice je normální, že všechno tohle zajiťujou soukromníci (jop, privatizovat sportoviště, technický a další místní pohrobečky). Jen voni zajistěj lepší a hlavně levnější služby. Protože když ne, pudou lidi jinam. Chápeš to ve svým zapařeným komunistickým mozečku? Valenta je sice stejnej pitomec, jako ty sám, ale tentokrát se výjimečně trefil. Což se o jeho pokusu o poezii v tipech říct fakt nedá. A ty už to nehul, bude nám všem líp. Čau!
Obrázek uživatele gevara
#5556 gevara 17. Březen 2017 - 18:11
Vážení. Sportovní areály nemají vlastní rozpočet,ani schopné lidi,že se to řeší z rozpočtu města? Jak funguje Letní koupaliště Pardubice pod soukromou osobou''p. Ministr v.o.s. WWW.KoupalištěPardubice.cz sporto