Chrudimské noviny Bezohlední kuřáci obtěžují cestující na nádraží. Vrchní strážník slibuje nápravu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Bezohlední kuřáci obtěžují cestující na nádraží. Vrchní strážník slibuje nápravu

Chrudim – Na zákazy kouření lze mít nejrůznější názory. Podle některých jde o zbytečnou šikanu kuřáků, kteří si pokojně užívají blahodárných účinků nikotinu. Ostatní však tvrdí, že svým zlozvykem obtěžují okolí a je jen dobře, že na určitých místech si zkrátka nezapálí. Jenže, co když si zapálí.

První místa, kde bylo jasně a zřetelně kouření zakázáno, jsou nádraží a autobusové zastávky. Shromažďuje se na nich velký počet lidí a většina z nich zkrátka nechce být obtěžována nevábně páchnoucím kouřem. Pravdou však také je, že dodržování tohoto zákazu se příliš nehlídá a kuřáci na laxnost městské policie „hřeší“. „Skoro denně cestuji autobusem či vlakem a musím bohužel konstatovat, že chrudimské nádraží patří mezi ty nejnechutnější, které jsem doposud poznala. Jak se možné, že jinde opravdu zákaz kouření funguje? Třeba v jednom městě pravidelně hlídka městské policie prochází nádraží a pokutuje případné kuřáky. V Chrudimi se pohybuji čtyři roky a nikdy jsem tu neviděla policii procházet. Když slušně upozorním kuřáka, co kouří přímo u značky zákaz kouření, jsem vulgárně osočena,“ obrací se svou stížností na město jedna anonymní občanka.

Co na to šéf strážníků městské policie Lukáš Dvořák? „Na uvedený problém se strážníci v následujících dnech a týdnech zaměří,“ říká Dvořák. A na jeho slovo je spolehnutí. Stačí se podívat na známou lavičku neřesti u kostela svaté Kateřiny, kde dříve pravidelně pořádali své dýchánky bezdomovci. Po medializaci kauzy se zde dozor strážců pořádku zintenzivnil a muži i ženy bez domova si se svým krabicovým vínem našli jiná místa. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#5593 karel1 30. Březen 2017 - 18:17
Bezohlední nekuřáci obtěžují kuřáky :-)
Obrázek uživatele janak
#5595 janak 1. Duben 2017 - 11:58
Před Billou je také nápis: Zákaz kouření, ale hromadící se povaleči s cigaretami u pusy jsou tam na denním pořádku. Tyto osoby si snad ani neuvědomují, jak velmi obtěžují ostatní lidi. Takových nepěkných míst je po městě celá řada. S tím související nepořádek, hromada nedopalků na zemi, vulgarita........Člověk by se nejraději těmto místům oklikou vyhnul, ale ono to prostě nejde.