Chrudimské noviny Proč probíhá blokové čištění parkoviště před finančákem ve středu?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Proč probíhá blokové čištění parkoviště před finančákem ve středu?

Chrudim – Najít parkovací místo kdekoliv na parkovištích v úřední den, je v podstatě zbytečná snaha. Všechna bývají bez výjimky obsazená. Nejinak tomu bývá i na parkovišti v Pardubické ulici před finančním úřadem. O martiriu Františka Koblížka, jenž zde svedl boj s městskou policií, Chrudimské noviny již informovaly.

Co se však nestalo v prvním květnovém týdnu. Několik chytrých hlav v místních technických službách zřejmě na několik okamžiků zažilo naprosté zatmění mysli, protože jinak si nelze vysvětlit, proč došlo k naplánování blokového čištění této lokality právě na středu 3. května. Tedy den, kdy je zdejší parkoviště suverénně nejnacpanější. „Radostnou“ novinu sdílel i facebookový profil městského úřadu a nikterak se nad datem a dnem blokového čištění nepozastavoval.

Plno je tu stále, v úřední dny dvakrát tolik.  Foto: Chrudimské noviny

Nejedná se přitom o žádnou legraci. Řidič, který svůj vůz v daný den nepřeparkuje, aby měla čistící mašinka technických služeb volný průjezd, riskuje odtažení vozu. Kde mají klienti finančního úřadu a často i klienti úřadu městského, kteří zde parkují, hledat místo, chytré hlavičky v technických službách samozřejmě již neporadí. Možná po vzoru strážníka městské policie Petra Kohoutka, poradí blízké sídliště Leguma.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#5668 Zbyněk Kotúč 5. Květen 2017 - 13:50
Pane Valento, už vám někdo řekl, že tenhle váš dnešní článek je o hovně? :-) Asi chápu, že máte v popisu práce psát o tom, že ve městě je všechno špatně. Když se ale podíváte na otevírací dobu finančáku tak možná zjistíte, že úřední dny jsou pondělí až pátek. Takže "vždycky bude čištění vadit". A pokud jsem něco nepřehlédl, tak o víkendech blokové čištění neprobíhá. To jste jako novinář mohl pošetřit síly a raději napsat něco o tom, co včera předvedlo naše prezidentské hovado.
Obrázek uživatele jetozver
#5669 jetozver 5. Květen 2017 - 19:58
Je faktem, že některá místa by se mohla čistit již od 6.00, ale i tak to nebude ideální. Mnohde parkují lidé přes noc a pak do 7.00 odjedou do práce. Navíc toto parkoviště bývá asi už v 7.45 obsazené lidmi u úřadů a kanceláří v okolí. To prostě nemá dobré řešení.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#5670 Jakub Valenta 5. Květen 2017 - 20:29
Zbyněk Kotúč: Pane Valento, už vám někdo řekl, že tenhle váš dnešní článek je o hovně? :-) Asi chápu, že máte v popisu práce psát o tom, že ve městě je všechno špatně. Když se ale podíváte na otevírací dobu finančáku tak možná zjistíte, že úřední dny jsou pondělí až pátek. Takže "vždycky bude čištění vadit". A pokud jsem něco nepřehlédl, tak o víkendech blokové čištění neprobíhá. To jste jako novinář mohl pošetřit síly a raději napsat něco o tom, co včera předvedlo naše prezidentské hovado.
Pane Kotúči, vy jste asi nečetl můj včerejší článek o útulku, viďte? :) Fakt není mým cílem hledat za každou cenu negativní informace. Zkrátka vím, že si někteří lidé stěžovali, napsal jsem. Co dělal, nebo nedělal demokraticky zvolený president, je mi, jako monarchistovi, který z principu nevolí, ganz egal. Mějte se dobře!
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#5672 Tomáš Velendorf 6. Květen 2017 - 15:06
Jakub Valenta: Pane Kotúči, vy jste asi nečetl můj včerejší článek o útulku, viďte? :) Fakt není mým cílem hledat za každou cenu negativní informace. Zkrátka vím, že si někteří lidé stěžovali, napsal jsem. Co dělal, nebo nedělal demokraticky zvolený president, je mi, jako monarchistovi, který z principu nevolí, ganz egal. Mějte se dobře!
Ale, že ten člověk, který se údajně vydává za prezidenta nás všech, a který ve čtvrtek svým neuvěřitelně buransko-narcistickým chováním totálně zneuctil tak posvátné místo, jakým Pražský hrad bezesporu pro tuto zemi je, to by mohlo i Vás, jako monarchistu, také alespoň na 10 minut rozhodit, nebo ne, Jakube?
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#5673 Jakub Valenta 7. Květen 2017 - 8:40
Tomáši, to je zkrátka jen důsledek "demokracie", všeobecného volebního práva a dalších revolučních vymožeností. Pan Zeman se chová konsistentně. Na rozdíl od jiných.