Chrudimské noviny Heřmanův Městec válcuje Chrudim. Stavba dopravního terminálu se tu blíží

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Heřmanův Městec válcuje Chrudim. Stavba dopravního terminálu se tu blíží

Heřmanův Městec - Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD) jednal se starostou Heřmanova Městce Josefem Kozlem (Živé město HM) a oblastním ředitelem Správy železniční dopravní cesty Vladimírem Filipem. Hlavním tématem jednání bylo plánované vybudování přestupního terminálu ve městě, a především návaznost autobusové zastávky na vlakové nástupiště dle připravené studie.

Pro Heřmanův Městec znamená přesunutí stávajícího autobusového nádraží z centra města velký posun směrem k oživení náměstí, které bude nově možné využívat pro řadu dalších aktivit. Díky vymístění linkových autobusů by mohlo vzniknout důstojné centrum, které si město zaslouží,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který toto jednání svolal na základě své poslední návštěvy Heřmanova Městce. „Městem připravená studie nabízí možnost propojení, které je výborným řešením pro pohyb cestujících, kteří vystoupí z autobusu a mohou se ihned přesunout na vlak a opačně. Heřmanův Městec se zařadí mezi první města v našem kraji, kde něco obdobného bude možné,“ sdělil hejtman Netolický.

"V současné době máme zpracovanou studii, vizualizaci řešení a již brzy budeme mít dokončenou projektovou dokumentaci. Pokud vše půjde podle předpokladů, tak by již koncem letošního roku mohly začít demoliční práce a v roce 2018 samotné stavební práce na výstavbě terminálu. Samozřejmě bude nyní důležité připravit jízdní řády tak, aby bylo možné potenciál tohoto řešení maximálně využít. Pro Heřmanův Městec je výsledek dnešního jednání jednoznačně dobrou zprávou,“ uvedl starosta Heřmanova Městce Josef Kozel. Ten také naznačil, že by město mělo v budoucnu zájem o výpravčí budovu, která je již v dnešní době minimálně využitá.

red

Reklama

Obrázek uživatele hel
#5704 hel 18. Květen 2017 - 7:22
já jsem myslela, že do hermanaku uz vlaky nejezdi
Obrázek uživatele hana
#5706 hana 18. Květen 2017 - 21:02
hel: já jsem myslela, že do hermanaku uz vlaky nejezdi
to máte pravdu, že z Chrudimě tam nejezdí, ale jezdí z Prachovic do Přelouče.