Chrudimské noviny Kolegium paměti národa: Prohlášení k drzostem prezidenta Zemana vůči zesnulému kardinálovi Miloslavu Vlkovi

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kolegium paměti národa: Prohlášení k drzostem prezidenta Zemana vůči zesnulému kardinálovi Miloslavu Vlkovi

Kolegium paměti národa.cz  -  "Miloš Zeman začátkem června prohlásil, že nevyhoví návrhu Senátu PČR, aby během státního svátku 28. října 2017 vyznamenal zesnulého kardinála Miloslava Vlka s odůvodněním, že „udělal vše pro to, aby spory mezi státem a církví byly co největší“. Je to lež pronesená člověkem, který se nestydí vyznamenávat bývalé komunisty, udavače Státní bezpečnosti, někdejší komunistické ministry, vydírá ministra kultury ohledně vyznamenání jeho strýce, někdejšího vězně koncentračních táborů Jiřího Bradyho.

Kardinál Miloslav Vlk, vážený, moudrý, laskavý a respektovaný člen Kolegia Paměti národa, se ve svém životě choval statečně a příkladně. Komunistický režimu ho všemožně pronásledoval, snažil se ho zlomit ke spolupráci. Jako kněz obstál a raději než ztratit čest a loajálně režimu sloužit, léta pracoval jako umývač výloh.

Po roce 1989 - jako každý svobodomyslný občan této země – se zasazoval o navrácení komunisty ukradeného majetku, podporoval restituce. Okradeny byly všechny církve působící v Československu, katolické řády, charity a farnosti.

Kardinál vedl s představiteli státu mnoho let dialog o vyrovnání se, o odluce církve od státu, tak jak je to běžné v západních zemích Evropy a USA. V tomto z jeho strany otevřeném dialogu čelil těžko představitelným podrazům, lžím, intrikám politických reprezentantů naší země. Za to, že komunisty ukradený majetek stát vrátil až čtyřiadvacet let po pádu totalitního režimu, nesou vinu političtí populisté. Mezi ně bohužel patří i Miloš Zeman..."

Reklama

Obrázek uživatele Chrudimské bahno
#5741 Chrudimské bahno 8. Červen 2017 - 7:11
Milošt má recht. Vlčák byl všechno možný jen ne laskavej dědulák. Cholerickej a zlej černoprdelník. http://fragmenty.cz/archiv/iz000623.html