Chrudimské noviny "Dopravní značení uzavírek na Palackého třídě je špatné," stěžují si řidiči

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

"Dopravní značení uzavírek na Palackého třídě je špatné," stěžují si řidiči

Chrudim – Více než týden si řidiči zvykají na změny uzavírek Palackého třídy i souvisejících ulic. Nebyla by to ale Chrudim, aby se tu nenašlo dost těch, kteří podrobí kritice dopravní značení a postěžují si na jeho nedostatečnost.

Všechna místní periodika se věnují rekonstrukci kanalizace pod Palackého třídou v podstatě celé léto. Tam, kde snad radnice nedostatečně informuje, zastoupí ji pozorný občan kontaktující novináře. Přesto někteří řidiči nejen že mají problémy s pochopením smyslu dopravního značení, ale dokonce ho ignorují a snaží se přes uzavřené úseky dostat.

Situace na Palackého třídě se tak poněkud zahušťuje a lidem dochází trpělivost. Část z nich svaluje vinu za údajně nedostatečné značení objížděk na město. Úředníci zodpovědní za tuto akci naopak tvrdí, že vše je v nejlepším pořádku. Kde je pravda?

Dopravní značení uzavírek a objížděk je provedeno dle platných předpisů a odsouhlaseno Policií ČR; umístěné dopravní značení bylo společně s PČR zkontrolováno a drobně doplněno tam, kde vznikaly nejasnosti,“ říká šéf Odboru dopravy MěÚ Chrudim Martin Klimek.

Časté stížnosti míří na údajně nedostupnou polikliniku. K poliklinice jsou v současné době umožněny dva příjezdy - jeden z Fibichovy ulice - nyní s obousměrným provozem, druhý z Palackého třídy - v místě je stavbou udržováno štěrkové přemostění výkopu. Objízdná trasa je řádně vyznačena, umístění dopravních značek je průběžně kontrolováno,“ uvádí Klimek.

V minulém týdnu se však měl před uzavřeným úsekem otáčet dokonce autobus. Měl jeho řidič dost informací, nebo si myslel, že pro něj uzavírka neplatí? Otáčení autobusu bylo bohužel zaviněno dopravcem, který nepředal informace prokazatelně sdělené dopravci Krajským úřadem Pardubického kraje, který uzavírku povoluje, řidiči autobusu. Umístěná dopravní značka Zákaz vjezdu je dostatečným značením, které řidiči zakazuje vjet do prostoru za značkou. Všichni řidiči by ji měli znát a řídit se jí,“ označuje viníka Martin Klimek.

Další doplňková opatření v podobě směrových desek a pásek jsou umísťována kvůli neukázněným řidičům, kteří nerespektují žádné dopravní značení a přes všechna opatření najíždějí do stavby a to i přes chodníky, zeleň, odtahují umístěné dopravní značení, přetrhávají pásky, čímž ohrožují nejen sebe, ale i pracovníky stavby,“ uzavírá vedoucí odboru dopravy Martin Klimek.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele emik
#5865 emik 9. Srpen 2017 - 15:49
Nechápu, co je na tom spatneho. Snad řidič, který projede tři zákazy vjezdu a na Dukle se diví, že nemá kudy tudy? Za takovými už jsem několikrát jel. Přibrzdí, řeknou "uvidíme" a jedou dál. A na Dukle čumí. Cizí auta najedou u Guláška, zastaví za křižovatkou nebo u LSU a starají se - už jsem čtyřem radil, kudy objet.
Obrázek uživatele JanaSm
#5869 JanaSm 10. Srpen 2017 - 7:42
Pod to se dá jen podepsat - všechno to vidím každý den z okna. K řádnému značení = do Havlíčkovy ulice trefí od Penny (neřku-li od nádraží)pouze místní znalec. Chtělo by to ještě vyladit dodržování zákazu zastavení v části Jungmannova nábřeží při výjezdu do Havlíčkovy, často tam při zvýšeném provozu není k hnutí.