Chrudimské noviny Retardéry Chrudimáky nadzvedly

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Retardéry Chrudimáky nadzvedly

Chrudim – Velký zájem čtenářů i diskutérů na facebooku vyvolala kratičká zpráva o retardérech v ulici Čs. armády. Většina se shoduje, že zdejší „boule“ ve vozovce jsou k ničemu a šéf Odboru dopravy MěÚ Chrudim Martin Klimek tak spíše „zbožně“ doufá v jejich funkčnost.

Mám pocit, že každý požadavek na snížení rychlosti řeší město tím, že do vozovky umístí překážky, které řidičům pouze znepříjemňují život. Podle mě, zde instalované krtince absolutně neplní účel. Osobně je též přejíždím prostředkem auta a to k tomu nepotřebuji ani auto typu SUV. Je to jen další výplod podobající se té 17 schodové marnosti z náměstí dolů. Zvolit opatření typu úsekového měření rychlosti, udělali by líp,“ mysli si třeba Marek Točoň, přestože právě „sedmnácti schodová marnost“ v Široké ulici spolehlivě funguje – auta tudy nejezdí rychle, což je právě účel, za nímž bylo „jezdecké schodiště“ do centra města instalováno.

U Václava se občas bourá. Byl by kruhák řešením?  Foto: Chrudimské noviny

Lenka Šustrová pro změnu tvrdí, že kruhových objezdů a nejrůznějších „zpomalovaček“ je ve městě až až. Naproti tomu zakladatel facebookového profilu „Aktuálně z Chrudimska“ Daniel Seifert by větší množství kruhových křižovatek uvítal a hned také vyjmenovává místa, kde by se mohly nacházet. „Čáslavská ulice v křížení s Olbrachtovou, světelná křižovatka u hasičské zbrojnice, křižovatka U Václava, na Dukle a u motoslužeb,“ píše Daniel. A dodává k retardérům v ulici Čs. armády. O schodech v Široké ulici psát už nebudu, ale tohle je opravdu tragédie. Jsou, pokud vím, označené jen u Bohemky a potom dokonale splývají s vozovkou . Ještě že jdou objet středem, a nebo úplně přes parkoviště, zastávku. Kdo to nezná, tak v tom šeru opravdu nepříjemně nadskoci. Až budou řádně osvětlené a označené, tak se můžeme bavit o tom, zda mají smysl, či ne,“ uzavírá svou myšlenku „aktuálňák“ Daniel Seifert.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele brta1
#6004 brta1 5. Říjen 2017 - 9:25
ja s retarderama souhlasim a ještě je dejte na větrnik at tady ty smradi s vrakama přestanou litat joko dementi.......až mi tady někdo porazí ditě tak se budete divit co dokaže nasranej otec..sidliště na větrniku je nebespečne ,neosvetlene přechody,neomezena rychlost,všichni tady litaji jak zavodnici,....jooo ajooo ja zapoměl vlastně bude revitalizace sidlište no to ale budu mit fousi až nazem než město urači něco stimto problemem udělat....
Obrázek uživatele hel
#6005 hel 5. Říjen 2017 - 9:53
A na co máme MP s jejich pravomocí měřit rychlost? Proč neměří tam, kde je to potřeba, ale tam, kde nejvíc vyberou? Jako například U Karibiku na výjezdu na Markovice, kde jsou chodci jen když jednou za hodinu přijede autobus. Ale holt se jim tam s tím měřákem dobře poskakuje.
Obrázek uživatele karel1
#6006 karel1 5. Říjen 2017 - 10:16
Retardéry a kruháky jsou Chrudimská úchylka. Že každý blbec za retardérem to oroštuje již nevidí ,navíc se v okolí zvyšuje hlučnost ,prach a emise aut. Úžasně to "podporuje" zdraví dětí v ulici Na Valech.Přitom místní hrb auto v 7O skoro nepozná. Prostě vyhozené peníze a ukojení ega někoho na radnici.