Chrudimské noviny Ani s pokládkou asfaltu na Palackého třídě dělníci příliš nepospíchají

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Ani s pokládkou asfaltu na Palackého třídě dělníci příliš nepospíchají

Chrudim – Není snad týdne, kdy by se neobjevila kritika probíhajících prací na Palackého třídě a v ulici Obce Ležáků. Druhá jmenovaná komunikace přitom podle všeho dokonale vystihuje, s jakým nasazením na těchto páteřních silnicích dělníci pracují.

Komentáře, jež poukazují na laxní tempo dělníků, se začaly dostávat na veřejnost již v létě. Nejde tedy pouze o kritiku poslední fáze rekonstrukce kanalizace, kterou je pokládka asfaltu. Není přitom bez zajímavosti, že stavebníci musí pardubickému ředitelství silnic a dálnic za zábor silnice první třídy platit. Zůstává však tajemstvím, kolik si dle svých ceníků ŘSD naúčtovalo. Ani stavební firma, ani ředitelství na žádost o tuto informaci nereagovali.

Dělníci se příliš nepředřeli ani v létě.  Foto: Chrudimské noviny

Takže to máme cca sedm měsíců takzvané práce na kilometrovým úseku a stále není hotovo. To je obdivuhodný výkon. Jestli je tam někdo v době oběda, nebo není, mi je vcelku jedno, za ty prachy, co ta zakázka stála, by tam měli být dělníci ve dne v noci včetně svátků. Bohužel si někdo, jako vždy, hlavně namaže a jak se jezdí v Chrudimi, na to každý dlabe. Hlavně to natáhnout na co nejdelší dobu,“ píše o rychlosti práce dělníků Patrik Neubauer na facebookový profil Aktuálně z Chrudimska.

Dopravní značení Chrudimákům stačilo, přespolní bloudili.  Foto: Chrudimské noviny

Začátkem listopadu vstoupily práce na rekonstrukci kanalizace a vodovodu v Chrudimi do poslední etapy, která by měla skončit 30.listopadu. V termínu od 6.listopadu do 12. listopadu dochází z důvodu rekonstrukce komunikací po výstavbě kanalizace a vodovodu k poslednímu velkému omezení provozu na Palackého třídě v letošním roce, a to v následujícím rozsahu:
-k uzavírce křižovatky „Na Dukle“ (silnice I/17 na Palackého třídě se silnicí III/340 19 ve Škroupově ulici a s místní komunikací v Havlíčkově ulici),
-k uzavírce křižovatky Palackého třídy a Fibichovy ulice (do obou stran),
-k omezení provozu na Palackého třídě v úseku od křižovatky „Na Dukle“po křižovatku Palackého třídy a Vrchlického ulice.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#6167 karel1 11. Listopad 2017 - 16:08
Nevím kolik si firmy naúčtovali, ale za ty peníze co berou ti dělníci, bych tam nechtěl ani postávat.