Chrudimské noviny Plánovaná rekonstrukce chodníků a lamp veřejného osvětlení v Michaláku

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Plánovaná rekonstrukce chodníků a lamp veřejného osvětlení v Michaláku

Chrudim – Začátkem volebního roku 2015 se mezi témata blízká srdcím místních politiků vrátil také Michalský park. V březnu se tu konalo plánovací setkání. O rok později následovala další „dávka“, tentokráte již ve formě zmlazení tisů a průzkumu renesančních náhrobků. Radnice má ale v rukávu další eso.

U chrudimského projektanta Miloslava Jelínka, který v letech 1993 – 94 působil ve funkci šéfa Oddělení územního plánu MěÚ Chrudim, objednal současný vedoucí Odboru investic MěÚ Chrudim Petr Pecina 23. února 2017 vypracování jednostupňové projektové dokumentace ke stavebnímu povolení, výběru dodavatele a provedení stavby akce „Úprava chodníků a veřejného osvětlení v Michalském parku – první etapa“. Část rozpočtových nákladů měl Jelínek dodat do 31. srpna letošního roku, projektovou dokumentaci do 31. října. Za obé si naúčtoval 143 990 korun.

Za pět minut dvanáct.  Foto: Chrudimské noviny

Kromě toho u Miloslava Jelínka město objednalo i provedení sondáže v této lokalitě. Šlo především o posouzení hydrogeologických poměrů pro založení zpevněných ploch a zjištění zasakování vody. Problémy s mechy a vlhkostí, která ničí unikátní náhrobky na kostele svatého Michaela, jsou všeobecně známé. Za sondáž Jelínek inkasoval dalších 24 tisíc korun.

Vypracovat projektovou dokumentaci v dohodnutém termínu však Miloslav Jelínek nestihl, proto s ním Petr Pecina uzavřel dodatek ke smlouvě a termín odevzdání materiálů posunul na 18. květen roku 2018. Tedy rok volební.

Zmizí asfalt z chodníků?  Foto: Chrudimské noviny

Zda v tomto termínu dojde konečně i na tolik potřebnou rekonstrukci nevhodných asfaltových chodníků a „bludiček“ veřejného osvětlení, není jasné. V městském rozpočtu na rok 2018 je Michalskému parku prozatím určena pouze částka 50 tisíc korun na údržbu zeleně. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#6188 karel1 29. Listopad 2017 - 18:39
V rámci prováděné "rekultivace" zeleně v dané části města doje k odstranění zeleně a její nahrazení štěrkem a na chodníky se dají retardéry a plechové lavičky na kterých se nebude dát sedět.