Chrudimské noviny Markýzu na Spořitelních domech čeká oprava

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Markýzu na Spořitelních domech čeká oprava

Chrudim – Domy, které leží naproti vchodu do Divadla Karla Pippicha, zná každý Chrudimák pod názvem „Spořitelní“. Jde o ukázku architektury třicátých let minulého století a samo Město Chrudim tu vlastní nebytové prostory. V příštím roce by konečně mělo dojít na opravu zanedbané markýzy.

O nabídce pronájmu jednoho ze zmiňovaných nebytových prostorů Chrudimské noviny v nedávné době informovaly. Kromě této jedné potenciální prodejny se tu nachází celá řada dalších obchodů. Neudržovaná markýza nad těmito obchody vytváří k upravenému a udržovanému průčelí divadla ne právě příjemnou kulisu.

V pondělí 11. prosince budou městští zastupitelé jednat o schvalování peněz určených na opravu a rekonstrukci markýzy na „Spořitelních domech“. Akce, plánovaná radnicí, počítá s kompletním ošetřením nosné konstrukce, výměnou střešní krytiny a také podhledu. Dále dojde k repasi vstupních dveří do provozovny, opravě nátěrů a výměně obkladů v soklové části objektu.

Celkem je na opravu plánována částka jeden a půl milionu korun.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele koala
#6192 koala 6. Prosinec 2017 - 23:39
Takže jsme počkali, až markýze pořádně shnije a teď ji jdeme restaurovat. Doufám, že nezapomenete rekonstruovat i spodní osvícení markýzy a taky doufám, že vám na to ten jeden a půl milionu bude stačit.