Chrudimské noviny Kolik vlastně stojí parkování v centru města?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kolik vlastně stojí parkování v centru města?

Chrudim – Změn v placení parkovného si všiml každý. V současné době lze již využít platební kartu, SMS zprávu nebo staré a osvědčené mince. Cena za využití parkovišť v centru města však s novými automaty vzrostla. Kolik tedy teď řidiči zaplatí?

Městská rada vydala nařízení o cenách parkovného již 27. listopadu. Není žádným překvapením,že využít placená parkoviště lze pouze na omezenou dobu a sice 24 hodin. Na Resselově náměstí, Školním náměstí a v Hradební ulici zaplatí šoféři za hodinu stání 12 korun. Každá další hodina stojí 35 korun, celodenní stání vyjde na dvě stovky. Roční paušál pro fyzické osoby stojí 1500 korun, podnikatelé a právnické osoby zaplatí čtyři tisíce korun.

Parkoviště na Masarykově náměstí, v ulici Čs. partyzánů a na nábřeží Karla Čapka lze využít za sedm korun na hodinu, každá další hodina vyjde na 20 korun. Fyzické osoby zaplatí za rok 15 stovek, právnické a podnikatelé 4000 korun za roční paušál.

Ke stání vozidla provozovaného fyzickou a právnickou osobou nebo fyzickou osobou za účelem podnikání lze využít Resselovo náměstí, Štěpánkovu ulici, Filištínskou ulici, Všehrdovo náměstí, Žižkovo náměstí, Školní náměstí a ulici Čs. partyzánů. Fyzická osoba zaplatí za roční kartu 2000 korun, právnická a podnikatelé 5000 korun. Vlastníkům nemovitostí, na jejichž pozemku je umístěna stavba pozemní komunikace veřejně přístupné pro chodce a která zároveň sousedí se stavbou místní komunikace ve vlastnictví města, vydá Město Chrudim jedno povolení k parkování zdarma. V tomto případě jde o výsledek letitého sporu majitelů domů ve Štěpánkově ulici.

Podrobné informace obsahuje příloha pod textem.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele platek
#6194 platek 8. Prosinec 2017 - 21:19
To bude vypadat krasne to historicle centrum....plne vozidel :-D
Obrázek uživatele karel1
#6196 karel1 9. Prosinec 2017 - 10:51
Hodina za 12, půl za 7 pěkná zlodějina. Nenažranci.Platí i měšťáci co tam zabírají místo?
Obrázek uživatele hel
#6198 hel 9. Prosinec 2017 - 14:30
Jsou i slušná města, kde je prvních 30 minut zdarma - na celém parkovišti - ne na třech místech vedle. Centrum to oživí a přijde mi to i vstřícné s ohledem na místní obchodníky. Ale jak píšu - slušná města.