Chrudimské noviny Snížení rychlosti na silnici mezi Chrudimí a Slatiňany možná již letos

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Snížení rychlosti na silnici mezi Chrudimí a Slatiňany možná již letos

Chrudim – Na posledním loňském jednání městského zastupitelstva stačilo „postrašit“ místostarostu Jaroslava Trávníčka (ČSSD) vedením Ředitelství silnic a dálnic a politik okamžitě vyvinul patřičnou aktivitu. O případném zklidňování dopravy mezi Chrudimí a Slatiňany totiž v polovině prosince jednala i dopravní komise, politik se rokování zúčastnil.

Přestože jde o jednu z nejaktivnějších komisí, jimiž město disponuje, 14. prosince dorazili k diskusi pouze předseda Alexandr Němec, Martin Hájek a samozřejmě též František Pilný. Jedním z bodů jejich jednání, který jim odprezentoval místostarosta zodpovědný za dopravu Trávníček, byla právě možnost udělat ze silnice první třídy komunikaci, na níž vyrostou ostrůvky a dopravní značky s označením maximální povolené rychlosti.

Místostarostu k jeho vyšší aktivitě povzbudilo vystoupení zástupců Pirátské strany v průběhu jednání městských zastupitelů. Piráti, inspirováni několika zahrádkáři, obvinili vedení města z nečinnosti v této záležitosti. Ředitelství silnic a dálnic je prý připraveno realizovat všechny patřičné kroky vedoucí k utlumení dopravy na silnici vedoucí od chrudimského pivovaru ke křižovatce v ulici T.G. Masaryka ve Slatiňanech. Vedení místní radnice se však tradičně příliš „nepřetrhne“, a proto projekt prozatím stojí.

Místostarosta Trávníček členy komise seznámil s patřičnou dokumentací a „komisaři“ k ní neměli větších výhrad. K dopravním a stavebním úpravám by proto mohlo dojít již letos. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#6224 Tomáš Velendorf 2. Leden 2018 - 22:22
Kde jsou ty časy, kdy i v době té nejtvrdší normalizace platilo, že řidič, musí rychlost jízdy přizpůsobit jen svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám, atd., a např. od 23h do 05h neplatil žádný rychlostní limit..
Obrázek uživatele Chrudimské bahno
#6225 Chrudimské bahno 3. Leden 2018 - 9:42
Hlas lidu na fejsu (zdravim Zahrádku kterej se za další fašounský regulace srdnatě b(l)ije společně s Frantou Všemocnym): Jakub Starý: To je ale hloupost zase, než snižovat rychlost by bylo vhodnější řešit to jak se uživatelé oné zahrádkářské kolonie na silnici sami chovají, protože když tam pravidelně člověk potkává důchodce na kole kteří to bez rozhlednuti pošlou i před rozjetý kamion tak je úplně jedno jaka tam je rychlost. Opět jen další buzerace všech ve prospěch male skupiny, těch nehod tam více než jinde není, jsou nebezpečnější místa.
Obrázek uživatele chrudimák
#6226 chrudimák 3. Leden 2018 - 12:29
Hlavně jestli takhle burcuje komise vedení na to, aby nezanikla trasa pro cyklisty na tři bubny .... řsd s ní nepočítá a město jen tiše sedí a doufá, že to nějak dopadne .... takže na křižovatku "smrti" směrem na Kočí naženeme ještě cyklisty ....
Obrázek uživatele hana
#6227 hana 3. Leden 2018 - 19:13
chrudimák: Hlavně jestli takhle burcuje komise vedení na to, aby nezanikla trasa pro cyklisty na tři bubny .... řsd s ní nepočítá a město jen tiše sedí a doufá, že to nějak dopadne .... takže na křižovatku "smrti" směrem na Kočí naženeme ještě cyklisty ....
Vy byste chtěl, aby cyklisté měli čerchovaný přechod přes obchvat, nebo jim udělat tunýlek ?
Obrázek uživatele chrudimák
#6229 chrudimák 4. Leden 2018 - 13:53
hana: Vy byste chtěl, aby cyklisté měli čerchovaný přechod přes obchvat, nebo jim udělat tunýlek ?
cyklo nadjezd, který slouží i pro pěší ..... v takové investici co stojí obchvat to jsou drobné a rozhodně lepší než je pustit na takovou křižovatku .... obzvláště, když ta silnice tam je a je jen třeba překonat obchvat !!!!
Obrázek uživatele hana
#6232 hana 5. Leden 2018 - 15:05
chrudimák: cyklo nadjezd, který slouží i pro pěší ..... v takové investici co stojí obchvat to jsou drobné a rozhodně lepší než je pustit na takovou křižovatku .... obzvláště, když ta silnice tam je a je jen třeba překonat obchvat !!!!
Od sídliště U Stadionu směrem na Janderov jezdí minimálně 500 x více cyklistů a chodí pěších přes přechod městského okruhu, než je frekvence na Tři bubny. Dodnes tam není stezka svedena pod most bez křížení s auty.
Obrázek uživatele chrudimák
#6233 chrudimák 6. Leden 2018 - 10:28
hana: Od sídliště U Stadionu směrem na Janderov jezdí minimálně 500 x více cyklistů a chodí pěších přes přechod městského okruhu, než je frekvence na Tři bubny. Dodnes tam není stezka svedena pod most bez křížení s auty.
Paní Hano to máte pravdu, ale to je úplně něco jiného .... to je stávající stav, kdežto toto je nová investice a pokud se tam nepřidá v základu už nikdy nevznikne. Za další se bavíme o komunikaci, která je v úplně jiném dopravním charakteru. A proč by stát neměl myslet na cyklisty, když příjezd a odjezd z daného místa je zbudován ---- jen město by mělo na toto tlačit a bojovat za Chrudimáky !!!!
Obrázek uživatele hel
#6235 hel 8. Leden 2018 - 8:09
chrudimák: Hlavně jestli takhle burcuje komise vedení na to, aby nezanikla trasa pro cyklisty na tři bubny .... řsd s ní nepočítá a město jen tiše sedí a doufá, že to nějak dopadne .... takže na křižovatku "smrti" směrem na Kočí naženeme ještě cyklisty ....
Kolik těch cyklistů a pěších tam asi tak chodí a jezdí?
Obrázek uživatele hel
#6236 hel 8. Leden 2018 - 8:09
chrudimák: Hlavně jestli takhle burcuje komise vedení na to, aby nezanikla trasa pro cyklisty na tři bubny .... řsd s ní nepočítá a město jen tiše sedí a doufá, že to nějak dopadne .... takže na křižovatku "smrti" směrem na Kočí naženeme ještě cyklisty ....
Kolik těch cyklistů a pěších tam asi tak chodí a jezdí?
Obrázek uživatele Marcus
#6246 Marcus 9. Leden 2018 - 19:02
Chrudimské bahno: Hlas lidu na fejsu (zdravim Zahrádku kterej se za další fašounský regulace srdnatě b(l)ije společně s Frantou Všemocnym): Jakub Starý: To je ale hloupost zase, než snižovat rychlost by bylo vhodnější řešit to jak se uživatelé oné zahrádkářské kolonie na silnici sami chovají, protože když tam pravidelně člověk potkává důchodce na kole kteří to bez rozhlednuti pošlou i před rozjetý kamion tak je úplně jedno jaka tam je rychlost. Opět jen další buzerace všech ve prospěch male skupiny, těch nehod tam více než jinde není, jsou nebezpečnější místa.
Možná máte pravdu v tom, že existují nebezpečnější místa než je právě tento úsek. Z veřejně dostupných informací se ale člověk může dozvědět, že za posledních pět let tu zemřeli tři lidé a stalo se přes dvacet vážných nehod. V zájmu zvýšení bezpečnosti by měli představitelé měst Chrudim a Slatiňany dělat vše proto, aby ŘSD dostalo patřičná povolení a mohlo s přestavbou silnice konečně začít. Peníze na tento projekt v rozpočtu jsou. Nevidím jediný důvod, nač déle otálet. Jediné, co mohou tyto průtahy přinést, je další tragická nehoda.