Chrudimské noviny Tříkrálová sbírka již tento víkend!

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Tříkrálová sbírka již tento víkend!

Chrudim – Tři postavičky s kasičkou vybírající peníze na bohulibou věc. Ne, nejde o exekutory. Tradičně je začátek nového roku spojený s Tříkrálovou sbírkou. Také letos budou koledníci obcházet Chrudim. Také letos ve svých řadách uvítají ty, kdo chtějí přiložit ruku k dobrému dílu. Letos Tři králové vyrazí do ulic v pátek 5. a v sobotu 6. ledna.

Koledníků se každoročně nedostává. Mladé moc netáhne chodit dům od domu a „koledovat“ do zapečetěné kasičky. Jde však o jednoznačně dobrý skutek, jelikož peníze ze sbírky pomáhají. Část z nich získá místní charita, část putuje o stupínek výše, na účet hradecké diecézní charity. Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, tělesně postiženým, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v našem regionu. Sbírka pomáhá při zajištění pečovatelské služby, osobní asistence a občanské poradny.

Výnosy sbírky každoročně rostou. V loňském roce přispělo Chrudimsko do společného měšce částkou 728 tisíc korun. Nejvíc peněz se vybralo v samotné Chrudimi – 127 tisíc korun. Druhou příčku obsadil Heřmanův Městec se 110 tisíci korunami a třetí skončil Hrochův Týnec s 45 tisícovkami.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Zdena
#6238 Zdena 8. Leden 2018 - 12:22
A u nás opět nebyli :-(