Chrudimské noviny MaChr získá na promítačku dalších sto tisíc korun od města

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

MaChr získá na promítačku dalších sto tisíc korun od města

Chrudim – Topolští hasiči sice dotaci na požadované projekty nezískali, podstatně větší štěstí se svou žádostí o městské peníze měl spolek MaChr za Chrudim malebnou. Jeho předsedou je městský zastupitel a předseda kulturní komise rady města Richard Herbst (ANO 2011).

Spolek leží v žaludku minimálně polovině Chrudimáků, druhá půlka lidí žijících ve městě, však jeho aktivity vítá. Vedení města v jednáních vedených s Herbstem příliš úspěchů neslaví. Důvodem je jeho neustálá změna názorů, což před pěti lety přesně vystihl ve svém postřehu tehdejší šéfredaktor Chrudimských novin Roman Zahrádka. V jednom je však MaChr stabilní – areál letního kina za budovou Muzea si vzít nenechá a dělá proto vše pro jeho zachování. Včetně modernizace promítacího zařízení.

Právě dotace na další splátku je nyní předmětem smlouvy uzavřené mezi městem a spolkem MaChr za Chrudim malebnou. Richard Herbst se radnici „upsal“, že poskytnutých sto tisíc korun použije skutečně na zaplacení promítacího přístroje. Prostředky je třeba vyčerpat cele pouze na tento účel. Zajímavou podmínkou je pak povinnost MaChru veřejně prezentovat, kdo mu peníze na promítačku poskytl. Pokud by snad „zapomněl“, může mu hrozit i vrácení celé částky do rozpočtu města. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele bubos
#6302 bubos 19. Únor 2018 - 16:03
pane Valento, je moc okaté pro koho píšete a kdo vás platí. Je veřejné tajemství, že pan Kušta má zálusk na areál za muzeem a že má již vypracován projekt hotelu na tomto místě. A že hasiči nedostali dotace není jen věc pana Herbsta, ale celé kulturní komise, která pouze dává doporučení radě města. Když napíšete A, musíte také říci i B. A pan Kušta mimochodem, to nedělá pro blaho města, nýbrž vše jen pro peníze a pro sebe. A jestli je mi známo, tak vy v Chrudimi nebydlíte, tak se starejte o svůj dvorek, aby vám tam také nevyrostl hotel...
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#6304 Jakub Valenta 19. Únor 2018 - 16:41
Díky, že i přes vyjádřený nesouhlas, stále čtete naše noviny. Kde bychom byli bez věrných čtenářů :)
Obrázek uživatele slava
#6310 slava 20. Únor 2018 - 13:06
Bubos má pravdu soudruhu Valento.
Obrázek uživatele Chrudimské bahno
#6316 Chrudimské bahno 20. Únor 2018 - 16:28
Mě se strašně líbí jak tady každej krom Kušťáka ví vo tom tajmeným hotelu (nemůžu se přestat smát přectavě jak Kušta ráno Valentovi volá a řiká mu "dneska napíšeš zase další článek prti Herbstoi abych měl snazší cestu k hotelu...ty vole! :-D), ale že si Rišánek zvedl na zastupku ruku pro tudle dotaci sto klacíků to už nějak nikomu nevadí. Přitom střet zájmů jak prase. Ale jasný...nekecaj makaj! Bubos - Bramborák z Přestavlk nás bude školit kdo je věčí chrudimák....dobrý :-D