Chrudimské noviny Pozemky na druhou část obchvatu jsou téměř vykoupeny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Pozemky na druhou část obchvatu jsou téměř vykoupeny

Chrudim – První část obchvatu města slouží svému účelu, výstavba druhé by měla začít v roce 2019. Ředitelství silnic a dálnic se sídlem v Pardubicích prozatím vykupuje zbývající pozemky a chystá se k zahájení prací. Ty budou rozděleny na několik etap.

Na stavbu druhé části obchvatu je vydáno pravomocné územní rozhodnutí, existuje též dokumentace pro stavební povolení (DSP). Vzhledem ke stáří DSP (2006/2007) byla provedena aktualizace. Protože stavba má stanovisko EIA dle zákona č. 244/1992 Sb., došlo ke zpracování nové dokumentace EIA pro opakovaný proces EIA. Krajský úřad Pardubického kraje už v říjnu 2017 vydal rozhodnutí, podle něhož nebude nutné nové posouzení stavby z hlediska jejího dopadu na životní prostředí. Vyplývá z toho, že provedené zjišťovací řízení proběhlo bez jakýchkoliv nových připomínek. V současné době běží výkupy pozemků a zpracování znaleckých posudků na věcná břemena. Vypořádáno je 264 vlastníků pozemků z celkových 283 (93 %).

Součástí stavby bude vybudování tří křižovatek, sedmi mostů, protihlukových opatření a samozřejmě také přeložky inženýrských sítí. Současně s hlavní trasou přijdou vystavět i přeložky silnic nižších tříd. Komunikace hlavní trasy kříží dva toky - Vlčnovský a Slatiňanský potok a železniční trať Pardubice – Havlíčkův Brod. Stavba je navržena ve třech na sebe navazujících etapách. V  první etapě budou dojde na přeložky inženýrských sítí a přípravu území. Ve druhé etapě se postaví mosty a uskuteční zemní práce hlavní trasy. Poslední etapa zahrnuje budování silnic a  dokončovací práce. Jezdit po kompletním obchvatu by řidiči měli v prosinci roku 2020.

red

Reklama

Obrázek uživatele emik
#6325 emik 28. Únor 2018 - 0:44
Jen mi nejde na rozum, že na obchvat a z obchvatu, kde se jezdí stovkou (pardon 90, na Mýto samozřejmě 70) a více, musí Chrudimáci najíždět a vyjíždět odbočováním doleva a dávat přednost všem. Koukám, že totéž čeká Slatiňany. Ale tam bude určitě snížena rychlost, takže vlastně nic nehrozí. Neprorokuji, ale předpovídám: To bude údivů, kolik tam bude nehod. To fakt v dnešní době nikoho nenapadne, že od Stadionu je lepší jet městem k drůbežárně než na Mýto? A velkost odbočovacích pruhů taky super. Např. v Dražkovicích.