Chrudimské noviny Před budovou lékárny na Palackého třídě se stále parkuje na zeleni

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Před budovou lékárny na Palackého třídě se stále parkuje na zeleni

Chrudim – Parkovacích míst není nikdy dost. Krizová situace pravidelně panuje i před budovou „staré polikliniky“, kde řidiči často marně hledají místo k odstavení vozidla. Není proto divu, že mnozí z nich zajíždějí až na zelený plácek před blízkou lékárnu.

Kauzu s údajně načerno zřízeným parkovištěm před lékárnou otevřely Chrudimské noviny v roce 2016. Podle tehdejšího šéfa Stavebního odboru MěÚ Chrudim Vladimíra Bálka tu auta stála bez toho, aby pozemek prošel změnou v parkoviště. I nadále tu šlo o parkování na zeleni, přestože plocha nepatří městu, ale firmě Nowa invest, která provozuje třeba právě zmiňovanou lékárnu.

Jaká je zdejší situace po dvou letech od Bálkova slibu? Naprosto stejná. Zákaz parkování dál upravuje maličká značka. Na vedlejším parkovišti před budovou České spořitelny místo zájemci rovněž nenajdou. Část parkoviště pro jistotu není přístupná nikomu jinému, než zaměstnancům a klientům banky. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele devin m
#6336 devin m 8. Březen 2018 - 11:32
Se ani nedivím, že tam furt někdo parkuje. Skoro pokaždý, když jsem šel kolem, tak na mě z tý velký reklamní obrazovky blikalo NEZASTAVÍŠ - NEUŠETŘÍŠ.
Obrázek uživatele hana
#6337 hana 8. Březen 2018 - 17:20
devin m: Se ani nedivím, že tam furt někdo parkuje. Skoro pokaždý, když jsem šel kolem, tak na mě z tý velký reklamní obrazovky blikalo NEZASTAVÍŠ - NEUŠETŘÍŠ.
Kvalitní humor tady chyběl :)