Chrudimské noviny Bezohlednost řidičů u nemocnice nezná mezí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Bezohlednost řidičů u nemocnice nezná mezí

Chrudim – Parkování ve městě, to je nekonečný příběh, jenž zdánlivě nemá řešení. Město ve výstavbě parkovacích domů spolehlivě selhává, současná parkoviště tak samozřejmě doslova přetékají. Jedním z krizových míst je i odstavná plocha u nemocnice.

Pacienti i zaměstnanci zde mohou využívat hned několik parkovišť – jedno je za nemocnicí, druhé vedle obchodu Penny Market, třetí a nepochybně nejvyužívanější, leží před zdejší lékárnou. A právě tady mají být řidiči nejméně ukáznění. Ohleduplnost tu hledat nelze.

V loňském roce jsem volala na Městský úřad v Chrudimi ohledně parkoviště u nemocnice. Nejprve jsem mluvila s nějakým pánem, který má parkoviště na starost, ale následně se nic nedělo. Po nějaké době jsem telefonovala dokonce starostovi. Sekretářka mi řekla, že moji připomínku předá, ale nestalo se opět nic,“ stěžuje si na nečinnost úředníků a politiků Iva.

Parkování zde je katastrofa. Auta stojí, kde stojí. To že druhý nemá šanci vyjet, nikoho nezajímá. Nejhorší situace je v zatáčce u bývalého obchodu, nyní mateřské školky. Hned v závěsu pak před lékárnou. Kolikrát se nedá mezi auty ani projet. Lahůdkou zůstává také výjezd z parkoviště, kde auta parkují podél chodníku a v místech výjezdu z parkoviště. Navrhovala jsem, aby se z města přijel někdo podívat. Nikdo nepřijel. Proč se zde nestaví městská policie, to opravdu nechápu,“ zlobí se Iva. Bohužel, ani zdejší parkoviště nejsou „nafukovací“, tak opět nezbude, než spoléhat na ohleduplnost ostatních řidičů, což však často připomíná spíše „čekání na Godota“.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele hana
#6354 hana 21. Březen 2018 - 16:07
Po čem vlastně Iva volá ? Aby se namalovali parkovací místa a kapacita se tím snížila na 2/3 ? Sama může jít příkladem a zaparkovat třeba u Family centra a zbytek dojít pěšky. Parkoviště před nemocnicí pak bude dál sloužit bravůrním řidičům, kteří dokážou projet každou škvírou :)
Obrázek uživatele emik
#6355 emik 21. Březen 2018 - 21:27
Ano, řidiči v Chrudimi jsou vysloveně bezohlední nebo tupí, fakt nevím. Dají auto (navíc velké, dlouhé) na roh, takže za něj není vidět, při couvání už vůbec ne. U lékarny nejde projet ani s Trabantem. U Penny u nemocnice a u Lídlu parkují i v místech, kde NEJSOU vyznačená místa - to proto, aby tam byl umožněný pohyb. U Penny zaparkujou dva vedle boxů a dva u prodejny a ostatní at se po... (staraji :-)). O autech, která stojí u sjezdu k Albertu těsně u přechodu a dokonce na T-ečkové křižovatce, kde překážejí úplně všem. Přitom k tomu dochází i v době, kdy jsou o kus dál VOLNÁ místa. Viděl jsem i skorodůchodce stát púlkou auta na přechodu, čekal na manželku z Kaufu. @Hana: Doufám, že váš příspěvek je jen rádobyvtipně buzerační vtip.
Obrázek uživatele emik
#6356 emik 21. Březen 2018 - 21:29
Je možné vůbec odřádkovat ?
Obrázek uživatele devin m
#6357 devin m 22. Březen 2018 - 11:00
hana: Po čem vlastně Iva volá ? Aby se namalovali parkovací místa a kapacita se tím snížila na 2/3 ? Sama může jít příkladem a zaparkovat třeba u Family centra a zbytek dojít pěšky. Parkoviště před nemocnicí pak bude dál sloužit bravůrním řidičům, kteří dokážou projet každou škvírou :)
Paní Hano, a jak se zachováte, když někteří ze zmiňovaných řidičů budou chtít projet vaší škvírou? MeToo? (P.S.: Neřešte to, jenom slovní hříčka) :-).
Obrázek uživatele hana
#6358 hana 22. Březen 2018 - 15:20
devin m: Paní Hano, a jak se zachováte, když někteří ze zmiňovaných řidičů budou chtít projet vaší škvírou? MeToo? (P.S.: Neřešte to, jenom slovní hříčka) :-).
Hlásila bych to na dopravní odbor města Chrudimě a očekávala rychlé řešení :)