Chrudimské noviny Daniel Herman by se rád stal chrudimským senátorem

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Daniel Herman by se rád stal chrudimským senátorem

Chrudim/Praha – Říjnové volby do místních zastupitelstev nebudou jediné, jež se dotknou druhého největšího města Pardubického kraje. Poté, co současný senátor Jan Veleba (Nez.) oznámil, že odchází z politického života, musí jeho místo v Senátu Parlamentu České republiky zaujmout jiný politik. Prvním známým kandidátem je bývalý ministr kultury Daniel Herman (KDU – ČSL).

Slovo „bývalý“ u Hermana hraje poměrně značnou úlohu. Politik působil v letech 2010 až 2013 jako ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů, před tím byl mluvčím České biskupské konference. Daniel Herman je totiž platně vysvěceným, v současné době „laicizovaným“ (nemá právo konat úkony plynoucí ze svěcení – sloužit mši, zpovídat, křtít, oddávat a další) katolickým knězem. V povědomí širší veřejnosti vešel především ve funkci sekretáře zemřelého Miloslava kardinála Vlka.

Moji nominaci do senátních voleb za obvod Chrudim na základě doporučení strany z regionu právě jednomyslně odsouhlasil Celostátní výbor KDU – ČSL,“ uvedl Herman v pátek 23. března krátce po poledni prostřednictvím svého tvwiterového účtu. Do zmiňovaného obvodu však nepatří pouze okres Chrudim, ale též Havlíčkův Brod. Kdo vyzve bývalého ministra kultury a přítele Sudetských Němců v boji o senátní křeslo, ukáže blízká budoucnost.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele emik
#6373 emik 1. Duben 2018 - 19:15
Proč? On je odtud? A mě má zastupovat Sudeťák? Mimoto: Němce odstěhovaly vítězné mocnosti a ne Československo.
Obrázek uživatele vingl
#6377 vingl 2. Duben 2018 - 13:22
Spoluobčané, snad neudeme volit nepřítele státu, podvodníka s vyznamenáním, neúspěšného ředitele ÚSTRu, zběhlého faráře, atd. Prosím připojte jeho další "úspěchy".