Chrudimské noviny Nový pruh pro cyklisty v Pardubické ulici

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nový pruh pro cyklisty v Pardubické ulici

Chrudim – Dopravní situace se ve městě po otevření první části obchvatu podstatně změnila. Dříve hojně využívaná silnice v Pardubické ulici je ve směru z města nejčastěji jen klidnou trasou k nedělním vyjížďkám. Tuto skutečnost si uvědomují i městští úředníci a rozhodli se vyjít vstříc cyklistům.

Pardubická ulice bývá v těchto dnech ucpaná auty prakticky jen odpoledne a brzy ráno. Vozy stojí často až k hranici města. V opačném směru však panují daleko příznivější podmínky a zdejší „stoupající“ pruh proto zůstává zbytečným luxusem. Na posledním jednání dopravní komise rady města přišlo na „přetřes“ i toto téma. Šéf Odboru dopravy MěÚ Chrudim Martin Klimek zde přítomné seznámil s plány, které se zbytečně širokou ulicí jeho odbor má.

Pardubická bývá ucpaná jen v jednom směru.  Foto: Chrudimské noviny

Stoupací pruh přijde zrušit a místo něj tu bude vyznačen jeden a půl metru široký pruh pro cyklisty. Zbytek silnice zůstane k dispozici autům. Šalamounsky vybudovaná cyklostezka se napojí na stezku, která lemuje průmyslovou zónu a dále pokračuje až do Medlešic. Zvýší se tak bezpečnost „kolařů“, jejichž povinností je cyklostezky využívat. Než však cyklisté k pruhu na silnici dospějí, budou i nadále muset kličkovat mezi auty, případně zvolit zkratku přes Městský park. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele emik
#6374 emik 1. Duben 2018 - 20:17
Pravý pruh stejně využívají jen blázni k předjíždění, aby nezmeškali. Všichni se hned přestěhují doleva, aby nepotkali cyklistu a neskákali tolik na přejezdu. A nemuseli se dohadovat s ostatními. Sranda je, že to je zase jednoduché šalamounské řešení jako parkoviště na Šancích v kopci. :-)